Entrades

eficiència energètica de les calderes

Distintiu d’eficiència energètica de les calderes

eficiència energètica de les calderes

Des del 2015 s’aplica de manera obligatòria la normativa europea Energy Related Product (ErP) d’etiquetatge energètic i disseny ecològic. Aquesta normativa afecta a calderes, bombes de calor, equips de cogeneració de potència menor a 400W i escalfadors i acumuladors de menys de 2.000 litres.

 

Les dades que ofereix aquesta etiqueta són el nivell d’eficiència energètica, en una escala de major eficiència (A+++) a menor eficiència (G), el nivell de soroll, la potència tèrmica i la quantitat d’aigua calenta capaç de produir. Per aquest motiu, l’eficiència energètica de les calderes és un tema actual, sobretot, per les intencions de fabricants i consumidors en la preservació del medi ambient.

L’eficiència energètica de les calderes de condensació

El valor que marca la diferència és l’elevada eficiència energètica de les calderes de condensació enfront de les calderes convencionals. Pot suposar un estalvi entre un 20% i un 30%.

 

Això es deu a l’aprofitament més gran de calor dins de la caldera. El vapor generat de la combustió és reconduït, precalentant l’aigua que és introduïda en la caldera. De fet, el seu rendiment és bastant major, al voltant d’un 110% enfront del 70-80% de les convencionals. També cal tenir en compte que l’eficiència energètica de les calderes és major quan treballen a baixa temperatura. Al voltant dels 50-60ºC, aprofiten molt més la calor dissipada.

Avantatges de les calderes de condensació

El funcionament eficient de les calderes de condensació fa que presentin els següents avantatges:

 1. Estalvien energia i són energèticament més eficients. Aquestes calderes arriben a estalviar entorn del 25-30% en el consum d’energia.
 2. Són més sostenibles. Com hem comentat anteriorment, les calderes de condensació recuperen la calor que prové de la condensació dels vapors d’aigua. Recuperant aquesta energia, es redueix la temperatura dels gasos de combustió, amb el que es redueix l’emissió de gasos contaminants. De fet, redueixen fins a un 70%, les emissions d’òxid de nitrogen i diòxid de carboni.
 3. Major rendiment. Com aprofiten la calor del vapor de l’aigua, aconsegueixen rendiments del cent per cent.
 4. Es pot subvencionar la seva instal·lació. Moltes comunitats autònomes preocupades pel medi ambient ofereixen subvencions per impulsar la implantació d’aquest tipus de tecnologia eficient.

Altres avantatges de la caldera de condensació

A part que són més eficients i estalvien energia, les calderes de condensació són molt més silencioses que les convencionals. El major inconvenient d’aquest tipus de calderes, la inversió inicial. Així i tot, s’amortitza ràpidament a causa de l’estalvi energètic que comporta. La seva instal·lació és més complexa que en les calderes convencionals perquè requereix una sortida de fums pel vapor. A més, la xemeneia s’ha d’instal·lar de manera que no provoqui degotejos i també s’ha de col·locar un desguàs per eliminar la condensació del vapor d’aigua en la caldera.

calderes de condensació

Les millors calderes de condensació de RoigSat per a aquest hivern

calderes de condensació

S’acosta l’hivern, i amb això la baixada de temperatures i els dies grisos i freds. Des de RoigSat, et volem recomanar les calderes amb les millors prestacions perquè estiguis confortable aquest hivern.

Avantatges de les calderes de condensació

Una alternativa molt bona als mètodes tradicionals de calefacció són les calderes de condensació. Són aparells de molt alta eficiència energètica, gràcies als quals es pot estalviar fins a un 30% en energia. Els avantatges d’aquest tipus de calderes són:

 1. Estalvi en la factura del gas: permeten aconseguir un estalvi energètic entre el 15% i 30% del consum total.
 2. Més eficiència energètica: permet aprofitar per complet el poder calorífic del combustible que s’ha utilitzat.
 3. Menys emissions de CO2: aquesta tipologia de calderes redueixen aquestes emissions de manera considerable. Gràcies al seu millor sistema de combustió, el seu alt rendiment i el seu inferior consum de combustible.
 4. Molt silencioses: redueixen la contaminació acústica.
 5. Amb bescanviador de calor: produeixen un rendiment més elevat i generen menys partícules que contaminen l’atmosfera.

Les millors calderes de condensació recomanades per RoigSat per a aquest hivern

Et volem mostrar, a continuació, les tres millors calderes de condensació perquè aquest hivern estiguis tranquil a casa. De major a menor qualitat, RoigSat recomana:

1. Vaillant Ecotec Plus. Aquesta caldera es caracteritza per:

– Sistema electrònic de combustió que permet ajustar millor la instal·lació per estalviar més en consum de gas.

– Sistema de seguretat davant possibles anomalies.

–  Bomba d’Alta Eficiència per a un menor consum elèctric.

– Reduït consum en espera.

– Opció per augmentar la quantitat d’aigua calenta a través de la instal·lació de l’acumulador actoSTOR sense ocupar més espai a la paret.

2. Baxi Platinum Compact. Les seves principals característiques són:

– Caldera de condensació mixta amb servei d’aigua calenta sanitària i calefacció en dues potències.

– Facilitat de muntatge en mobles de cuina gràcies a les seves dimensions compactades.

– Quadre de control digital amb pantalla retroiluminada.

– Funcionament més eficient, fiable i silenciós gràcies a la tecnologia GAS INVERTER.

– Versió RESSÒ per reduir el consum elèctric i el nivell sonor de funcionament.

– Funció de purga per a l’eliminació de l’aire del circuit de calefacció.

– Compatible amb les instal·lacions solars per a la producció d’aigua calenta.

3. Chaffoteaux Pigma Green. Caracteritzada per:

– Funció confort on/off programable.

– Regulació automàtica de la caldera en funció de les necessitats de calefacció i display LCD retroiluminat.

– Engegada amb purgat automàtic i regulació de combustió.

– Reducció d’un 40% les emisions de CO2 i de fins a un 35% combinant Expert Control, funció SRA, sonda externa i terra radiant.

Informe del mercat de la climatització

Informe del mercat de la climatització 2016

Informe del mercat de la climatització

 

L’any 2016, com ja venia succeint els anys anteriors, es va mantenir la tendència al creixement del mercat de la climatització. Segons dades publicades a l’informe del mercat de la climatització, fet per l‘Associació de Fabricants d’Equips de Climatització (AFEC) el sector va créixer un 7.88% respecte a l’any anterior.

L’Associació de Fabricants d’Equips de Climatització porta realitzant un informe sobre el sector basat en un estudi de mercat des de l’any 1997. Actualment aquest és una referència per al sector de la climatització i la font de dades estadístiques més important que existeix.

L’informe inclou tres subsectors:

 • Màquines
 • Tractament i distribució
 • Regulació i control

Mercat de la climatització 2016

Segons les dades publicades per l’Associació de Fabricants d’Equips de Climatització, el 2016 aquest mercat va facturar més de 972 milions d’euros. Aquests  van distribuir de diferent manera dins dels subsectors:

 • 759 milions d’euros corresponen al sector màquines
 • 91 milions d’euros, al de tractament i distribució d’aire
 • 121 milions d’euros, al de regulació i control.

El subsector que més creixement en facturació va experimentar va ser el de tractament i distribució d’aire. Aquest va facturar un 9.05% més que en 2015. El de màquines va créixer un 7.74% respecte al mateix període de l’any anterior. I, finalment, el de regulació i control, un 6.33%.

El sector de Màquines inclou un sector destinat a mercat residencial i domèstic en el qual estan inclosos:

 • Equips transportables i de finestra
 • Equips de paret, sòl, sostre, unitats senzilles i multis fins a 6 kW
 • Equips de Conductes < 6 kW
 • Cassettes < 6 kW
 • Fancoils (20%)

La facturació de 2016, segons les dades aportades per les empreses que han participat en el citat estudi, per aquest subsector és de 305,25 milions d’euros. Això suposa un increment del 6,65% pel que fa a l’any anterior. Quant a unitats venudes, les xifres aportades pels fabricants parlen de 662.702 unitats.

Roigsat recomana la nova caldera ecoTEC pure de Vaillant

Roigsat recomana la nova caldera ecoTEC pure de Vaillant

caldera ecoTEC pure de Vaillant

Roigsat recomana la nova caldera ecoTEC pure de Vaillant perquè és ideal per a aquells usuaris que volen una caldera de condensació bàsica però amb la garantia d’una marca com Vaillant.

Vaillant ha ampliat la seva gamma de calderes de condensació amb les noves calderes murals mixtes ecoTEC pure. Són calderes, disponibles en potències de 23 i 28 kW, que compten amb l’alta qualitat, robustesa i l’exclusiu disseny que caracteritzen a la resta de models de Vaillant.

Avantatges i característiques de la nova caldera ecoTEC pure de Vaillant

Els avantatges de la ecoTEC pure de Vaillant són múltiples.

Màxima qualitat garantida

Desenvolupades a Alemanya, en la seva producció s’ha seguit el mateix procés i proves de qualitat que per a totes les calderes de condensació de la marca Vaillant.

Instal·lació senzilla

La gamma ecoTEC pure té una una nova plantilla d’instal·lació molt senzilla i similar a altres gammes de calderes murals de Vaillant. A més a més, utilitza els mateixos accessoris de regulació i sortida de fums. La instal·lació és molt ràpida i fàcil en els casos en què es substitueix la caldera.

Confort i estalvi

Les calderes ecoTEC pure garanteixen una alta eficiència que permet un estalvi molt important en el consum de gas i, per tant, en la factura energètica. A més, estan preparades per poder funcionar com recolzament en la producció d’ACS amb energia solar.

Nou disseny

Conservant les mateixes dimensions per la de 23 i 28 kW s’ha renovat el disseny mantenint la senya d’identitat de l’elegant disseny Vaillant.

Aquestes calderes tenen un nou display central il·luminat en color blau i amb un panell de comandaments d’ús fàcil i intuïtiu que ha estat desenvolupat col·laborativament entre usuaris i instal·ladors.

CLASSE 6 NOx

Són calderes preparades per al futur.L’any 2019 la ErP obligarà a que les calderes de condensació compleixin uns requisits mínims quant a emissions de NOx. S’exigirà que la classe sigui la 6 (²56mg/kWh). Les calderes ecoTEC pure ja compleixen amb aquesta exigència.

Principals avantatges de les calderes de condensació

ventajas-calderas-condensacion-2

Una alternativa molt bona als mitjans tradicionals de calefacció són les calderes de condensació. T’expliquem perquè. Llegir més

Elements de la galeria