Entrades

Consells per evitar els refredats i la grip

Tendim a pensar que ens constipem o agafem la grip a causa del fred. Però no és així. Aquesta afirmació només és corecta perquè el virus que produeix els refredats i la grip resisteix millor en temperatures baixes. Però la grip i el refredat es transmeten a través del contacte directe. A continuación, trobareu una sèrie de consells per evitar els refredats i la grip tenint en compte aquesta premissa.

Consells per evitar els refredats i la grip

Partint de la base que els constipats i la grip es transmeten per contacte directe, les mesures que hem de prendre per evitar-ho han d’estar basades, sobretot, en la higiene. No obstant això, és important assenyalar que tothom que visqui en societat està exposat a aquestes malalties. Només un ermità podria evitar-les.

A continuació llistem alguns dels consells més prodigats per especialistes en la matèria:

Rentar-se les mans

En contagiar-se per contacte directe, és essencial mantenir les mans netes perquè són amb les que més coses toquem i, per tant, un focus de possible infecció molt gran. Doncs hem de tenir en compte que, per exemple, quan ens agafen a la barra de l’autobús podem portar-nos amb nosaltres els virus de les persones que han tocat anteriorment. El mateix succeeix quan ens saludem amb algú encaixant-nos la mà

En aquest sentit, és important que realitzem una neteja completa amb aigua i amb sabó. No és suficient amb passar-nos una mica d’aigua.

Evitar tocar-se la cara

La boca, el nas i els ulls es considera que són les zones més sensibles per a l’entrada d’organismes no desitjables. De fet, es creu que els nens petits es refreden més que els adults perquè tenen més tendència a tocar-se la cara.

Intentar evitar espais tancats

En relació amb el primer punt, als espais tancats amb gran afluència de gent com hospitals, aeroports, centres comercials, transport públic, etc. en ser llocs tancats amb molta afluència de gent, les possibilitats de contagi són més grans.

Descans i tranquil·litat

Dormir les hores adequades i intentar portar una vida relaxada i assossegada també influirà molt positivament en el fet de no agafar refredats ni grips.

És així perquè el descans influeix positivament en el nostre sistema immunològic, que és el que ens fa ser més resistents als atacs de virus i bacteris. En contra del nostre sistema immunològic, que hem de mantenir fort, juguen l’alcohol i el tabac. I, a favor, el fet de portar una dieta sana i equilibrada.

Plantes d’hivern. Quins són les millors?

Tots sabem que la tardor i l’hivern no són les èpoques més propícies per tenir una balconada o jardí amb flors. No obstant això, existeixen plantes d’hivern que poden fer de l’exterior de casa nostra un lloc preciós fins i tot quan les temperatures són més baixes.

Abans d’entrar a parlar de les plantes que suporten millor el fred, és important destacar que l’època de plantació  és essencial perquè la floració i totes les etapes per les quals ha de passar la planta se succeeixin normalment.

Normalment l’hivern és una mala època per plantar perquè el sòl està fred i això dificulta que les llavors puguin germinar. Però si que hi ha plantes que poden plantar-se en aquesta època com, per exemple, arbres, o arbustos, de fulla no perenne com l’auró o la prunera i, fins i tot, rosers. I també algunes plantes bulboses la floració de les quals tindrà lloc a la primavera.

Però, en aquest article abordarem les plantes que floreixen a l’hivern o tardor i ens permeten tenir un jardí o balconada bonica quan les temperatures menys acompanyen.

Plantes d’hivern. Una selecció de les millors

Gerani

El gerani és una planta molt resistent que podem tenir en un test, jardinera o, directament, al jardí. És, a més a més, una planta de colors molt cridaners i alegres que aporta molta vida i vitalitat.

No requereix de moltes cures. Només hem de regar-la una o dues vegades a la setmana.

Pensament

És una flor molt vistosa que combina diferents colors. És habitual trobar-les al voltant d’arbres o en les vores de camins. Però als nostres balcons o jardins, tal com succeeix amb els geranis, llueixen molt boniques i donen molta vida.

És una flor que pot estar en l’ombra o en la semisombra i tampoc es caracteritza per requerir de grans cures; però sí necessita un bon compost.

Narcís

És una de les plantes ornamentals més conreades perquè les seves flors són molt vistoses i originals.

Són plantes polivalents molt resistents que podem tenir tant al sol com a semisombra.

Prímula

És també una planta d’exterior que té unes flors molt vistoses i colorides que les fa ideals per a decoració. S’acostumen a presentar en blanc i gammes de rosats i tons pastel.

És una planta resistent però hem de tenir especial cura perquè és molt sensible a les plagues.