Calderes de Condensació? Sí, gràcies.

Una alternativa molt bona als mètodes tradicionals de calefacció són les calderes de condensació. Es tracta d’aparells de molt alta eficiència energètica, gràcies als quals es pot estalviar fins a un 30% en energia. Aquestes calderes es beneficien de la calor latent en la combustió en fer un canvi d’estat passant de gasós a líquid, obtenint tots els avantatges de l’energia generada en aquesta combustió.

Avantatges de les calderes de condensació
 • Estalvi en la factura del gas

  Gràcies a que les noves calderes et permeten aconseguir un estalvi energètic que es troba entre el 15% i el 30% del consum total.

 • Més eficiència energètica

  Ja que la classe de tecnologia que aquestes utilitzen els permet aprofitar per complet el poder calorífic del combustible que s’ha utilitzat (és a dir, el P.C.S). D’altra banda, cal dir que les calderes que no són de condensació solament usen una part més petita d’aquest poder calorífic (el P.C.I). De manera que les calderes de condensació aprofitarien també no només la calor sensible, sinó també la calor de combustió latent.

 • Menys emissions de CO2 i NO

  Aquesta tipologia de calderes redueixen aquestes emissions de manera considerable, gràcies al seu millor sistema de combustió, el seu alt rendiment i el seu inferior consum de combustible.

 • Molt silencioses

  La qual cosa permet reduir la contaminació acústica i és d’agrair pels quals l’estiguin utilitzant.

 • Amb bescanviador de calor

  Especialment dissenyat per produir un rendiment més elevat i generar menys partícules que contaminin l’atmosfera.

Normativa d’etiquetatge energètic

Finalment, cal dir que aquest tipus de producte té un manteniment molt més efectiu. Per totes aquestes raons, a partir de setembre del 2015, estarà prohibit fabricar qualsevol caldera que no sigui de condensació.

Es mes, seguint la legislació de la Comissió Europea a partir d’aquesta data hauran de complir amb la normativa de Disseny Ecològic (Erp) i la d’etiquetatge energètic. La normativa Erp, estableix requisits mínims d’eficiència energètica, emissions de gasos NO i de nivells de soroll pels equips de calefacció que es fabriquin o instal·lin a Europa. L’objectiu d’aquesta normativa es la d’aconseguir els protocols internacionals de reducció d’emissions de CO2.

La normativa d’etiquetatge energètic, té com objectiu donar informació senzilla al consumidor sobre l’eficiència dels productes de calefacció que compra. La idea final es incentivar la compra del productes més eficients.

Tens més dubtes? Posa’t en contacte amb nosaltres
[contact-form-7 404 "Not Found"]