Entrades

La Covid-19 també afecta les mascotes

Mascotes-Covid-19

 

La pandèmia mundial de la Covid-19 ha trasbalsat les vides de tota la població. Al desconcert inicial, van donar pas les terribles xifres d’afectats i morts, després va començar la caiguda de l’economia i amb l’arribada de la vacunació s’ha iniciat un període d’estabilització. Tot ha passat a càmera ràpida, i els estudis i assajos de vacunes s’han dut a terme simultàniament a la cerca de tractaments que evitin les morts. El virus és encara un gran desconegut, però ja comencem a saber cada vegada més coses. Un estudi publicat a la revista bioRvix ha demostrat que la variant britànica del coronavirus afecta gossos i gats. Les mascotes estudiades van presentar anomalies cardíaques greus i els amos dels animals havien donat positiu a la prova PCR.

Les mascotes, les altres víctimes de la Covid-19

 Els investigadors expliquen que existeix una major transmissió de la variant britànica de la Covid-19 d’animals a humans i això podria suposar que les mascotes juguin a partir d’ara un paper destacat en nous brots de la malaltia.

També la revista Science ha publicat un article basat en un estudi realitzat a diferents mascotes amb PCR positiva o anticossos (s’havien infectat anteriorment) que no tenien antecedents de malaltia cardíaca i les proves del qual van demostrar que havien patit anomalies cardíaques, símptomes detectats també en persones que han tingut la Covid-19.

Què fer per protegir els animals domèstics del contagi per coronavirus

Es recomana rentar les potes dels animals en arribar a casa igual que nosaltres ens rentem les mans. Per altra banda, si algun membre de la família ha estat diagnosticat amb la Covid-19 és preferible que eviti el contacte amb l’animal i es desinfectin tots els utensilis que es facin servir per alimentar a la mascota (abeurador i el recipient del menjar).

llar-lliure-covid-19

5 trucs per a mantenir els virus lluny de la teva llar

llar-lliure-covid-19

 

El mes de gener i febrer era el moment de l’any on tradicionalment es produïen els pics més importants de la “temporada” de la grip. Una època on es registren les temperatures més baixes de l’any, cosa que afavoreix la transmissió de virus: Fred, falta d’humitat, poca ventilació i sistemes inmunològics més debilitats després dels excessos de Nadal. Enguany, però, les mesures obligatòries d’higiene i protecció contra la Covid-19  (rentat de mans constant, ús de mascaretes, restauració interior tancada, distanciament social, etc) han fet que els casos de grip siguin mínims. Els virus ho tenen més difícil per transmetre’s. T’expliquem alguns trucs per a mantenir-los lluny de la teva llar.

Trucs per a mantenir els virus i bacteris lluny de la teva llar

 

Ventilar la llar és primordial per poder desfer-nos de la major part de virus, bacteris i partícules en suspensió que transporta l’aire i es concentren en els espais tancats, especialment durant les èpoques d’hivern o la calefacció és la protagonista i les finestres resten tancades. En aquest article ja et vam explicar les millors maneres de ventilar una casa. Tingues en compte també aquests altres trucs:

 1. Desinfecta les superfícies de la llar. És recomanable que cada dia repassis les superfícies que més fas servir, com la placa on prepares els aliments a la cuina, la taula del menjador i escriptoris. Una mica de desinfectant i passar un drap és fàcil i molt ràpid.
 2. Les sabates, a l’entrada. Moltes persones ho tenen interioritzat, en arribar a casa es desvesteixen i es treuen les sabates. Però moltes altres no, i caminen amunt i avall vestides de carrer. En temps de Covid-19 el més recomanable és deixar les sabates a l’entrada perquè no entrin els possibles bacteris arreplegats a les soles del teu calçat.
 3. El gel hidroalcohòlic, al rebedor. Tots ens hem acostumat a rentar-nos les mans només entrar a casa nostra. Però moltes llars tenen el lavabo o l’aixeta més pròxima una mica lluny de l’entrada a la llar. El més recomanable és que igual que en els comerços, tinguis un pot de gel al rebedor, per a desinfectar-te les mans només entrar a casa i evitar tocar picaports, portes i altres objectes de camí a l’aixeta. Igualment, després de desinfectar-te has de rentar-te les mans.
 4. Fer servir un purificador d’aire. En aquest article ja et vam parlar del must d’aquesta temporada. Uns aparells que aconsegueixen purificar els ambients i deslliurar-los de virus i bacteris. Recomanat per a llocs que romanen moltes hores tancats, sobretot en època de fred o que tenen poca ventilació possible.
 5. Fora de casa, millor no tocar. Tocar els productes al supermercat, la roba a les botigues, les baranes del carrer, els bancs… En l’època actual, com menys superfícies fora de casa toquis millor. Aturaràs la transmissió de virus cap a la teva llar.
medi-ambient-covid-19

El medi ambient podria influir en la propagació de la Covid-19  

medi-ambient-covid-19

 

La NASA ha finançat 8 projectes que estudien si existeix una relació directa entre el medi ambient i la Covid-19; també de quina manera les mesures de confinament que s’han pres en diferents països poden afectar els ecosistemes. Uns estudis que han estat possibles gràcies als satèl·lits en òrbita que contínuament recullen dades.

 

Com afecta la Covid-19 en el medi ambient

Al mes de març va començar el confinament en diferents països d’Europa després que el virus arribés des de la Xina; una decisió de grans conseqüències econòmiques que també van prendre nacions de la resta de continents. I és que el contagi del coronavirus que provoca la malaltia de la Covid-19 ja s’havia convertit en pandèmia mundial. Va ser llavors quan l’Agència Espacial Europea va difondre unes imatges que confirmaven que l’aturada econòmica i social del confinament havia reduït la contaminació.

És per això que des de la NASA han decidit finançar projectes que estudiaran com les mesures de confinament han afectat:

 1. La seguretat alimentària.
 2. L’ecologia del foc.
 3. La calor de la superfície urbana.
 4. L’escalfament.
 5. La contaminació.
 6. Precipitacions.
 7. Qualitat de l’aigua.

Per una altra banda, els investigadors també estan treballant sobre una altra hipòtesi: La temperatura i la humitat de l’aire afecten les taxes de transmissió del coronavirus. De fet, estudien si existeix o no una relació entre l’ús dels aerosols i la gravetat i mortalitat de la Covid-19. Fins ara han estat rastrejant els patrons de contagi i transmissió que existeixen ara mateix fent comparatives amb les característiques de les poblacions: Edat, gènere, ètnia, ingressos i factors mediambientals.

L’objectiu final és que els investigadors siguin capaços de preveure l’avenç del coronavirus en tot al món. Cosa que aconseguiran amb l’ajuda dels resultats dels seus estudis que els permetran posar-ho tot sobre el paper i desenvolupar eines de càlcul.

 

 

 

Diferenciar-covid-19-i-grip

Refredat? Grip? Covid-19? 3 consells per a aprendre a diferenciar-los

Diferenciar-covid-19-i-grip

 

El fred sembla que va arribar de cop fa uns dies. La tardor ja es deixa veure tímidament, cauen les fulles dels arbres, hem dit adéu definitivament a les llargues jornades de platja i ja no sortim de casa sense jaqueta. Amb aquests canvis de temperatura és habitual agafar els primers refredats de l’any i arriben també les primeres grips. En aquest article ja vam parlar sobre els canvis bruscs de temperatura i per què faciliten els contagis de virus i bacteris. Enguany, però, la pandèmia mundial de coronavirus  farà que entri una nova variant a l’equació, als habituals refredats i grips, ara es suma la covid-19. Com diferenciar-los? T’expliquem 3 consells per poder identificar cada malaltia.

 

Com diferenciar el refredat, la grip i la covid-19

 

Els experts reconeixen que no és fàcil distingir els símptomes, sobretot a l’inici, ja que les 3 malalties es desenvolupen amb una simptomatologia molt semblant. De fet sempre ha estat complicat diferenciar entre refredat i grip i és habitual que cada any, moltes persones es pensin que tenen grip quan només és un constipat. El refredat és la malaltia més fàcil de diferenciar, tot i que de vegades pot provocar confusió perquè també pot provocar febre i malestar general. Et donem 3 consells o pautes per poder diferenciar aquestes malalties:

 1. El refredat comú implica mocs, congestió nasal, tos i esternuts. Si hi ha febre és baixa i el dolor muscular i el malestar no és habitual.
 2. La grip comporta episodis de febre més alta, dolor muscular, malestar general, calfreds, irritació de la gola i mal de cap.
 3. El coronavirus presenta un dolor muscular molt més intens que amb la grip, tos productiva i sensació de falta d’aire. També es poden produir vòmits i alteracions en el gust i l’olfacte.

Si es presenten símptomes respiratoris, per prevenció i perquè és difícil de diferenciar fins i tot entre els mateixos professionals, el millor és quedar-se a casa i posar-se en contacte amb els serveis sanitaris.

Coronavirus

RoigSat, més que mai com a casa, enlloc

Coronavirus

El Coronavirus ha arribat per variar les nostres rutines i canviar els nostres plans. Ara toca quedar-se a casa per trencar la cadena de contagi d’aquest virus i de ben segur que podem aprofitar aquest moment per fer tot un seguit d’activitats en família com ara cuinar, jugar amb els més petits, llegir, escoltar música, veure pel·lícules i sèries, o practicar esport… Són molts els creadors de continguts a les xarxes socials que faciliten aquests dies contingut gratuït per fer que la quarantena sigui agradable. L’equip de RoigSat vol transmetre un missatge d’optimisme, hem de ser capaços de donar-li la volta a la situació i cercar la part positiva. Ara el més important és la teva salut, per això queda’t a casa i no et preocupis de res més. A RoigSat seguirem tenint cura del manteniment de la teva caldera, atendrem totes les avaries urgents:

 1. Si et quedes sense aigua calenta, truca’ns.
 2. Si et quedes sense calefacció, truca’ns.
 3. Si tens dubtes, truca’ns.

El nostre equip d’atenció al client continua treballant a distància per a protegir la seva salut i continuar prestant-te servei. Els nostres tècnics, per la seva banda, estan disponibles en cas d’avaries i manteniments programats, sempre seguint tots els protocols estipulats i mantenint almenys un metre de distància amb els usuaris.

Des de RoigSat estem convençuts que la situació actual serà passatgera i sortirem més reforçats com a societat. Per això és important seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries:

 1. Sortir al carrer només si és imprescindible (comprar aliments, medicines o si treballem a algun sector indispensable).
 2. Rentar-nos les mans.
 3. No tocar-nos les mans, la cara o la boca.
 4. Si tenim símptomes hem de mantenir una distància de seguretat d’un metre amb la resta de persones i contactar amb els serveis mèdics via telefònica. En aquest enllaç trobaràs el telèfon al qual t’has d’adreçar segons la zona on vius.

A RoigSat sempre hem apostat pel benestar dels nostres clients a les seves llars, un dels nostres lemes diu que “com a casa enlloc”, i nosaltres ara volem cridar ben fort que “ara més que mai, com a casa enlloc”.