Entrades

consells sobre com cuidar les plantes durant les vacances.

Com cuidar les plantes durant les vacances

consells sobre com cuidar les plantes durant les vacances.

 

S’acosten les vacances i molts tenim prevista alguna escapadeta per desconnectar. Però, què fem amb les plantes que hem cuidat amb tanta cura durant els mesos d’hivern? Abans era comú demanar-li a un veí o a un familiar que te les cuidés, però ara que no és un favor fàcil d’aconseguir és convenient tenir en compte una sèrie de consells sobre com cuidar les plantes durant les vacances.

Sistemes per cuidar les plantes durant les vacances

Cuidar les plantes de jardí durant les vacances

Si disposem d’un jardí o terrassa la millor opció és el reg automàtic. Hi ha diferents sistemes de reg, entre els quals podem incloure els aspersors, els difusors i el degoteig, que, en l’actualitat, compten amb models senzills que no requereixen d’instal·lacions molt útils i són molt útils per mantenir les nostres plantes sanes. A més, l’ús d’aquests sistemes de reg acostumen a repercutir positivament en la nostra factura i, per tant, en el medi ambient.

Cuidar les plantes d’interior durant les vacances

Molta gent, sobretot els que viuen en grans ciutats, viu en cases amb petites balconades. Per a aquells que tenen plantes interiors o en petites balconades el reg automàtic seria una bona opció en cas de no requerir d’instal·lació de canonades. Però hi ha altres opcions molt vàlides i còmodes.

Tests d’autoreg

Els tests d’autoreg, també conegudes com hidrojardineres, són aquelles que disposen d’un fons on es pot emmagatzemar aigua i la planta la va agafant a mesura que la va necessitant.

No podem determinar quant temps pot durar perquè intervenen diferents factors com la capacitat, el tipus de planta o la temperatura, però s’estima que entre dues setmanes i un mes i mig.

Cons d’argila

Són uns cons dosificadors als què s’enrosca una ampolla d’aigua i aquests s’encarreguen d’anar subministrant-li a poc a poc a la planta. Hi ha cons d’argila de diferents porositats. Hem de triar un o un altre en funció de la velocitat de reg desitjada.

Aigua gelificada

L’aigua gelificada es compra en botigues de jardineria, floristeries o grans superfícies. És un gel hidratat que només s’ha de col·locar en contacte amb la terra. Depenent de la quantitat, pot durar fins a dues setmanes

Altres sistemes

A més dels ja citats existeixen uns altres com perforar el tap d’una ampolla d’aigua amb una agulla i clavar-la a la terra; posar una ampolla amb un cordó de cotó que faci passar lentament l’aigua d’aquesta al test; etc.

Plantes d’hivern. Quins són les millors?

Tots sabem que la tardor i l’hivern no són les èpoques més propícies per tenir una balconada o jardí amb flors. No obstant això, existeixen plantes d’hivern que poden fer de l’exterior de casa nostra un lloc preciós fins i tot quan les temperatures són més baixes.

Abans d’entrar a parlar de les plantes que suporten millor el fred, és important destacar que l’època de plantació  és essencial perquè la floració i totes les etapes per les quals ha de passar la planta se succeeixin normalment.

Normalment l’hivern és una mala època per plantar perquè el sòl està fred i això dificulta que les llavors puguin germinar. Però si que hi ha plantes que poden plantar-se en aquesta època com, per exemple, arbres, o arbustos, de fulla no perenne com l’auró o la prunera i, fins i tot, rosers. I també algunes plantes bulboses la floració de les quals tindrà lloc a la primavera.

Però, en aquest article abordarem les plantes que floreixen a l’hivern o tardor i ens permeten tenir un jardí o balconada bonica quan les temperatures menys acompanyen.

Plantes d’hivern. Una selecció de les millors

Gerani

El gerani és una planta molt resistent que podem tenir en un test, jardinera o, directament, al jardí. És, a més a més, una planta de colors molt cridaners i alegres que aporta molta vida i vitalitat.

No requereix de moltes cures. Només hem de regar-la una o dues vegades a la setmana.

Pensament

És una flor molt vistosa que combina diferents colors. És habitual trobar-les al voltant d’arbres o en les vores de camins. Però als nostres balcons o jardins, tal com succeeix amb els geranis, llueixen molt boniques i donen molta vida.

És una flor que pot estar en l’ombra o en la semisombra i tampoc es caracteritza per requerir de grans cures; però sí necessita un bon compost.

Narcís

És una de les plantes ornamentals més conreades perquè les seves flors són molt vistoses i originals.

Són plantes polivalents molt resistents que podem tenir tant al sol com a semisombra.

Prímula

És també una planta d’exterior que té unes flors molt vistoses i colorides que les fa ideals per a decoració. S’acostumen a presentar en blanc i gammes de rosats i tons pastel.

És una planta resistent però hem de tenir especial cura perquè és molt sensible a les plagues.

plantas-casa-roigsat

5 beneficis per a la salut de les plantes en la llar

plantas-casa-roigsat

Tots sabem que tenir plantes a casa fa que la nostra llar sigui més atractiva. Però si aprofundim una mica més enllà de la seva bellesa física, descobrirem quins beneficis tenen les plantes d’interior en la teva salut.
Llegir més

platas-interiores-purifican-aire

5 plantes d’interior que purifiquen l’aire

 

platas-interiores-purifican-aire

Ets conscient que la teva casa podria estar albergant toxines no saludables (i invisibles)? Aquests compostos químics es troben en les emissions que generen la pintura, els plàstics, els productes de neteja i nombrosos materials de construcció.
Llegir més