Entrades

termòstat

L’opció més eficient: termòstat digital o analògic

La tecnologia sempre ajuda a l’ésser humà a aconseguir un major confort i una millora en la seva qualitat de vida. La calefacció s’ha convertit en una necessitat bàsica, però és un dels elements que disparen el consum elèctric en les llars i les empreses. Per això és important l’ús del termòstat per al control eficient del sistema de climatització.

 

Mantenir la calefacció fixa tot l’hivern no és eficient. Les necessitats de calor canvien depenent de la temperatura exterior, l’horari d’ús o el nombre de persones que ocupin les habitacions. A continuació, t’expliquem quin tipus de termòstat és més eficient, digital o analògic.

 

Quin tipus de termòstat és més eficient: digital o analògic?

Termòstat analògic

 

Els termòstats analògics tenen una ruleta amb la qual es pot variar la temperatura a mà. Encara que el seu ús és molt estès, avui en dia, amb el desenvolupament de les tecnologies, tenen bastants limitacions.

 

La temperatura de confort recomanada no ha de superar els 21ºC. A aquesta temperatura es maximitza l’eficiència dels sistemes de calefacció. Per cada grau menys, s’aconsegueix un 7% d’estalvi en el consum de la calefacció. Per això, com més precís sigui el termòstat, més fàcil serà aconseguir majors valors d’eficiència energètica. Fins i tot es pot arribar a estalviar fins a un 30% en la factura de la calefacció. Però és important remarcar que els termòstats analògics no tenen una bona precisió i regular la temperatura de confort és molt restringida.

 

Termòstat digital

 

En l’actualitat, la majoria dels termòstats són digitals. L’avantatge és que mostren en la pantalla informació més completa i tenen més funcions de control de temperatura. A més, solen ser alhora programables. El control serà més precís i l’estalvi energètic aconseguit serà major.

 

Aquests termòstats utilitzen les xarxes WiFi per connectar-se a la caldera, de manera que li treuen un millor partit a aquesta. A més, com són programables, també augmenten el confort. La temperatura de la llar es pot regular per adaptar-la a un horari programat, de manera que, en arribar a casa, ja es trobi a la temperatura desitjada. I tot gràcies a les aplicacions que et pots descarregar en el mòbil pel control de la calefacció en la llar.

 

Amb els avanços tecnològics, han aparegut nous models considerats termòstats intel·ligents. Aquests inclouen detectors de presència, geolocalització mòbil o sensors de llum natural per augmentar encara més els valors d’eficiència.

 

Triïs digital o analògic, l’important és no consumir de més. L’eficiència del teu sistema de climatització depèn d’això, així que no dubtis a plantejar-te la instal·lació d’algun sistema de termòstat digital. Tu i la teva butxaca t’ho agrairan.

Calefacció radiant per aigua o electricitat.

Calefacció radiant per aigua o electricitat. Quina és millor?

Calefacción radiante por agua o electricidad

La calefacció radiant, com hem vist en articles anteriors, és un sistema que consisteix en l’emissió de calor per part de canonades instal·lades sota el sòl. En aquest article abordem els avantatges i inconvenients de la calefacció radiant per aigua o electricitat.

Calefacció radiant per aigua o electricitat. Quina triar?

Característiques de la calefacció radiant per aigua

La instal·lació d’aquest tipus de calefacció consisteix essencialment en l’emissió de calor per part d’aigua calenta que circula per canonades inserides en la placa de formigó que conforma el terra. La superfície de calor, per tant, és molt àmplia.

  • Malgrat no ser un sistema lent, triga més a escalfar la casa que altres tipus de calefacció perquè la caldera ha d’escalfar l’aigua que correrà pels tubs que escalfaran la casa.
  • La temperatura es pot regular amb termòstats a través d’una centraleta.
  • Per aconseguir una temperatura de confort s’han d’aconseguir entre 35 i 40 graus centígrads en el circuit.
  • Aquest sistema, que requereix de caldera, és un circuit continu únic que mitjançant vàlvules de zona, permet la individualització.
  • És més econòmic que altres sistemes de calefacció com, per exemple, els elèctrics.

Característiques de la calefacció radiant per electricitat

La instal·lació es realitza mitjançant un circuit de cable o malla calefactora que es col·loca damunt d’una làmina aïllant convertint el sòl de l’habitació o oficina en una gran font de calor uniforme.

No requereix de caldera i, a priori, la seva instal·lació és més fàcil.
És un tipus de calefacció que no requereix cap tipus de manteniment.
És fàcil detectar les avaries i, una vegada detectades, simplement s’ha d’aixecar la rajola d’on es trobi l’avaria per arreglar-la.
Aquest sistema de calefacció pot ser individualitzat per estades mitjançant termòstats individuals.
És un sistema de calefacció de baixa temperatura (entre 25 i 29 graus centígrads) i alt confort.
Es considera un sistema de calefacció segur.
Escalfa les estades ràpidament perquè el lloc en el qual es produeix la calor és en el qual es rep.

Termòstat digital wifi: controla la temperatura de casa teva des del mòbil

termostato-digital-wifi
Fins fa no tant, el fet de poder controlar la calefacció de la nostra casa a través del telèfon mòbil ens semblava propi d’una pel·lícula de ciència ficció. No obstant això, avui ja és una realitat gràcies al termòstat digital wifi. Gràcies a aquest aparell, que s’integra a la caldera, i a una aplicació per a dispositius mòbils, es pot controlar la calefacció des de qualsevol lloc.
Evidentment aquest sistema ens permet un estalvi d’energia considerable perquè al poder programar la calefacció via telèfon mòbil s’eviten hàbits que contribueixen negativament sobre aquest com, per exemple, deixar la calefacció engegada, un costum més comú del que ens pensem segons un estudi realitzat per Tyco Integrated Fire & Security, o posar-la a una temperatura molt elevada quan s’arriba a casa. Amb el termòstat digital podem encendre la calefacció una estona abans d’arribar a casa a una temperatura constant que ens permeti mantenir-la calenta.

Avantatges d’usar el termòstat digital wifi

Estalvi energètic

Com hem deixat intuir en l’anterior paràgraf, una dels avantatges més importants i destacables del termòstat digital wifi és que, gràcies a que ens permet regular la temperatura remotament, des de qualsevol lloc en el qual tinguem connexió a internet amb el nostre mòbil a través d’una aplicació que tenim instal·lada, evitem el malbaratament energètic.
La tecnologia està de la nostra part i ens permet, a més de programar la calefacció, conèixer les mitjanes del consum històric de la llar per poder prendre decisions a partir d’aquest.
És evident que aquest estalvi energètic va indissolublement associat a una baixada a la nostra factura.

Fàcil instal:lació

Existeixen diferents models de termòstat digital wifi i la instal·lació d’un difereix de la d’uns altres, però podem afirmar que és senzilla i ens la pot realitzar qualsevol tècnic especialista en un període curt de temps i sense crear cap tipus de desperfecte.

Facilitat d’ús

Tal com hem indicat a l’anterior apartat, existeixen diferents models de termòstat digital wifi, però, en general, les aplicacions que existeixen per controlar la calefacció des del mòbil són molt intuïtives i ens permeten, molt fàcilment, personalitzar i programar el nostre consum.

temperatura ideal de la calefacció

Quina és la temperatura ideal de la calefacció?

temperatura ideal de la calefacció

Com aconseguir el major confort a la llar a l’hivern? Quina és la temperatura ideal de la calefacció? .És important conèixer-la, doncs per cada grau que pugem la temperatura de la calefacció, s’incrementa en un 7% el consum d’energia.  Llegir més