Més informació

Si la teva caldera forma
part dels llibres d’història
és hora de canviar-la
amb Roigsat.

Quim Masferrer | RoigSatCanvi de Caldera

ESPAI CONSELLS DE ROIGSAT

Quim Masferrer

ON COL·LOCAR ELS RADIADORS A CASA?

La ubicació dels radiadors és més important del que et penses. El principal objectiu a l’hora de col·locar-los a casa nostra és aconseguir un alt rendiment d’energia. La diferència entre instal·lar-los a un lloc a un altre pot suposar una despesa més alta o més baixa a la factura final. A continuació, en Quim Masferrer ens explica quins són els llocs més idonis per a la seva col·locació.

REDUEIX EL TEU CONSUM ENERGÈTIC A LA CUINA

El frigorífic és un dels màxims responsables del nostre consum energètic, ja que està encès les 24 hores durant els 365 dies a l’any. De fet, segons un estudi sobre consum energètic del sector residencial a Espanya, de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDEA), el frigorífic suposa més del 30% la factura elèctrica. En Quim Masferrer ens dona uns quants consells senzills que t’ajudaran a estalviar energia amb la nevera i el congelador.

COM ESTALVIAR AIGUA A CASA TEVA

Estalviar aigua a casa i a la resta del teu entorn (oficina, gimnàs…) és essencial tant en l’àmbit econòmic com en el mediambiental. Segons estudis recents, un 30% de la despesa en consum energètic general de la llar es produeix a la dutxa i al bany. Cada dia ens hem d’endreçar: passar per la dutxa i rentar-nos les dents, per exemple.  Sabies que existeixen diferents trucs per estalviar aigua? En Quim Masferrer ens els comenta a l’espai de consells de RoigSat.

COM ESTALVIAR AIGUA AL LAVABO

Com podem estalviar aigua al lavabo? Hi ha moltes coses que podem fer, com tancar l’aixeta mentre ens rentem les dents o ens afaitem o reduir l’ús del paper higiènic al mínim. A la dutxa també hem de tancar l’aigua mentre ens rentem el cap, ens apliquem productes d’higiene personal (com mascaretes pel cabell) o realitzem qualsevol acció que no requereixi aigua. Hem de controlar que les aixetes no tinguin fuites d’aigua així com instal·lar un difusor en la carxofa de la dutxa també per reduir el consum a la meitat sense ni assabentar-nos. En Quim Masferrer t’ho explica en aquest vídeo-consell de RoigSat.

COM TENIR SEMPRE AIGUA CALENTA

Arriba el fred i toca posar a punt els equips de climatització en els habitatges. Perquè estiguis preparat, et resolem dubtes sobre operacions a realitzar en instal·lacions i aparells: revisions, inspeccions, terminis… Existeixen diferents normatives, reglaments i disposicions estatals i de comunitats autònomes que regulen tot el fet relatiu a les instal·lacions de gas, la calefacció i les calderes, els escalfadors i l’aire condicionat. En Quim Masferrer t’aconsella fer un manteniment anual de la caldera per evitar sorpreses.

COM MANTENIR LA TEVA CALDERA

Ja són aquí les baixes temperatures i, amb elles, l’augment de la despesa econòmica i energètica per l’ús continuat de la calefacció. Un manteniment adequat de la caldera és imprescindible per reduir el consum energètic i evitar ensurts en la factura del gas o gasoil. L’eficiència dels aparells ens ajuda a reduir el consum però també és imprescindible un correcte manteniment de la caldera. Segons la nostra experiència de 30 anys en la cura i manteniment de les llars,  les avaries de caldera i calefacció per falta de manteniment suposen una despesa extra de fins a 350 euros en els mesos de més fred. Es recomana una revisió freqüent de la caldera per evitar sorpreses. El Quim Masferrer t’ho explica en el següent vídeo-consell.

COM VENTILAR LA TEVA LLAR?

Ventilar la llar és una obligació necessària per renovar l’aire interior. L’aire de les nostres cases es vicia per les olors i per la contaminació exterior, per aquest motiu és necessari obrir finestres i deixar que corri l’aire. Els nivells de contaminació ambiental dins de les llars pot ser, fins i tot, superior als nivells externs. Això es deu, principalment, a la falta de ventilació natural que existeix en moltes llars. El Quim Masferrer t’explica la millor manera i el millor moment per ventilar la casa.

EVITA QUE LA CALOR S’ESCAPI DE CASA

Fa temps que els meteoròlegs ens avisen que, cada vegada, la pujada i baixada de les temperatures és més extrema. Tenim dies d’hivern que semblen de primavera, i dies de primavera que semblen d’hivern. Casa teva està preparada per aquests canvis? En Quim Masferrer repassa els punts bàsics perquè els canvis sobtats de temperatura afectin el mínim possible a la teva llar: aïllament, seguretat, eficiència energètica i estalvi.

ESTALVIA A LES FACTURES DE LA LLUM I L’AIGUA

Com aconseguir el confort més gran a la teva llar durant l’hivern? Quina és la temperatura ideal de la calefacció? És important conèixer-la, ja que per cada grau que pugem la temperatura de la calefacció, s’incrementa en un 7% el consum d’energia. Segons recomana l’IDAE (Institut per a la Diversificació de l’Estalvi i l’Energia) la temperatura ideal a la llar està entre els 19 i els 21 graus. Qualsevol increment per sobre, a més d’incrementar el consum energètic també  provoca un excés de calor i una sensació de desconfort tèrmic. El Quim Masferrer t’ho explica en el següent vídeo-consell.

Encara no ets un mantingut? Truca a RoigSat
© Copyright - RoigSat