Teules solars fotovoltaiques, un futur revolucionari

teules solars fotovoltaiques

¿Per què instalar panels solars damunt de la teulada si es poden integrar en la mateixa teulada? Aquesta idea que va néixer al 2009 ja és una realitat: són les teules solars fotovoltaiques.

Les teules solars fotovoltaiques són una interesssant aposta sostenible, similar als models convencionals, però que incorporen mini panells solars a les teules o rajoles. La majoria estan fetes de cerámica, tenen 4 cel.les fotovoltaiques i la instal.lació passa per sota la teulada fins al convertidor.

Amb una instal.lació solar d’aquest tipus en una àrea de 45 metres quadrats, es pot arribar a generar 3Kw i proveir de l’energia necessària que demanda un habitatge unifamiliar. La seva instal.lació és similar a la de qualsevol teula convencional.

teules solars

¿Qui fabrica les teules solars fotovoltaiques?

Aquest projecte, presentat inicialment al 2009 a la Universitat de Minho i la Universitat Nova de Lisboa, es fabrica actualment a Italia. Dues grans empreses italianes s’han associat per desevolupar-les. Es tracata de Area Industrie Ceramiche i REM, que ja estan comercialitzant i instal.lant aquestes revolucionaries teules solars a diversos paisos europeus.

Un altre sistema que utilitza les teulades pero d’una manra diferent és el sistema SolTech Energy, un sistema únic de calefacci amb teules fabricades amb vidre transparent  amb teules fabricades amb vidre transparent.

teules solars vidre

En el futurs anys veurem com aparèixen d’altres iniciatives per facilitar la captació i aprofitament de l’energia solar. Tant de bo l’acció governamental no posi tantes trabes a les energies renovables i es revisi la legislació al respecte.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *