placas solares

6 avantatges d’instal·lar plaques solars

placas solares

La instal·lació de plaques solars ha tingut un gran creixement els darrers anys. Les sol·licituds d’instal·lació de plaques solars individuals van créixer de mitjana un 29% el primer trimestre del 2022, cosa que representa un augment del 310% en les sol·licituds d’instal·lació en comparació amb les xifres del 2019.

Avantatges de les plaques solars

Aquesta tendència és comprensible perquè la instal·lació de panells fotovoltaics té múltiples avantatges:

  1. Estalvi a la factura gràcies a les plaques solars: Un dels beneficis més atractius d’instal·lar panells solars és que pot reduir significativament la factura d’electricitat. En el cas d’Espanya, és important aclarir que, en estar connectat a la xarxa tradicional, l’estalvi s’aplica a la part activa de la factura de la llum. Això significa que el consum es pot reduir fins a un 70%, però no aplica per als passius; és a dir: els càrrecs d’accés, potència contractada i peatges.
  2. Mínim manteniment i llarga durabilitat: Les plaques fotovoltaiques tenen una vida útil mitjana de 25 anys. A més, requereixen un manteniment mínim.
  3. Fàcils d’instal·lar: Els panells solars es poden instal·lar a qualsevol lloc on brilli el sol. Per tant, es poden instal·lar al sostre d’un edifici, a terrasses, blocs comunitaris, sostres dels edificis industrials i ,fins i tot, a terrenys agrícoles.
  4. Revaloració: En instal·lar plaques solars el valor de la propietat es pot incrementar, de mitjana, un 5% o més.
  5. Silencioses: A diferència dels generadors d’energia elèctrica convencional, les plaques solars no generen cap mena de soroll.
  6. Energia Verda: Segons dades del Ministeri de Foment, durant l’any es poden arribar a superar les 2.800 hores de sol que rebem. Aprofitar l’energia solar és tenir una font il·limitada d’electricitat i ajuda a disminuir l’emissió de gasos nocius a l’atmosfera.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER