reparar-aire-condicionat

3 coses que has de tenir en compte abans de reparar el teu aire condicionat

reparar-aire-condicionat

Manteniment de la llar, els electrodomèstics, el cotxe, la caldera… Però al nostre país encara falta una cultura en el manteniment dels aparells d’aire condicionat. La majoria de famílies consideren que amb una autoneteja dels filtres a l’inici de l’estiu és suficient, en realitat el manteniment implica moltes més coses que rentar els filtres i per això és necessària la intervenció d’un professional del sector. Un manteniment adequat evitarà futures avaries i reparacions costoses. Des de RoigSat t’expliquem què hauries de tenir en compte abans de reparar l’aire condicionat.

Coses a tenir en compte abans de reparar l’aire condicionat

Els aparells d’aire condicionat són un dels electrodomèstics de la llar amb una vida útil més llarga. Cada vegada surten al mercat models més avançats que inclouen no només millores respecte al consum i l’estalvi energètic, també amb millors prestacions, indicadors de benestar i materials de qualitat. Si es realitza un bon manteniment professional, l’aparell pot durar molts anys. Això sí, si no es fa un manteniment anual certificat per instal·ladors professionals és molt probable que apareguin avaries. I algunes vegades, encara que es facin les feines de manteniment poden aparèixer petites avaries. En qualsevol cas, hauries de tenir en compte algunes premisses:

 1. No intentis fer la reparació tu sol o sola. Deixa en mans de professional la reparació de l’avaria del teu aparell d’aire condicionat. Circuits, cablejat, aigua… Pots tenir un incident o espatllar encara més l’aparell, així que contacta amb una empresa de reparacions. A Roigsat som instal·ladors, realitzem manteniment, però també reparem aires condicionats.
 2. Compara preus i prestacions. És important que abans de fer res sol·licitis dos o tres pressupostos perquè puguis comparar i decidir el que millor et convé. No sempre el més barat és el millor, però tampoc el més car. És important conèixer el preu de la reparació, de les peces si s’han de substituir i del trasllat.
 3. Abans que un tècnic vingui a casa a revisar l’aparell comprova que l’avaria és real. Alguns exemples són: El comandament a distància tingui les piles carregades, la instal·lació elèctrica funcioni correctament i no hagis sobrepassat el límit de watts que pots consumir o que extregui calor en comptes d’aire fred perquè has canviat el mode al comandament sense adonar-te, etc.
Nova-factura-de-la-llum

6 tips per estalviar al màxim amb la nova factura de la llum

Nova-factura-de-la-llum

La nova factura de la llum ha suposat un cop per a les butxaques  de les famílies i petits negocis. L’increment del preu de la llum i les noves franges horàries delimitades i molt estrictes està fent que moltes llars apostin per adaptar-se i canviar els seus hàbits de rutina. Des de RoigSat t’expliquem alguns consells per poder sobreviure a l’increment de la factura de la llum.

Què implica la denominada “nova factura de la llum”?

En realitat es tracta de noves tarifes que van entrar en vigor l’1 de juny i que estableixen tres franges horàries diferenciades:

 1. Hora vall (el preu més barat). Caps de setmana, festius i laborables de matinada, de mitjanit a les 8 h del matí.
 2. Hora llana (preu intermedi). Dies laborables de 8 h a 10 h, de 14 h a 18 h i de 22 h a la mitjanit.
 3. Hora punta (el preu més car). Dies laborables de 10 h a 14 h i de 18 h a 22 h. En aquesta franja la nova tarifa s’ha incrementat un 41%.

Les hores puntes són els moments del dia on la majoria de les famílies poden permetre’s posar rentadores, rentavaixelles, encendre el forn, eixugar-se el cabell després d’una dutxa (si tens termo elèctric, compte amb les dutxes a partir d’ara!), encenem la televisió i treballem a l’ordinador. La resta d’hores, o bé estem treballant, o bé estem dormint. De fet la majoria de les normatives municipals prohibeixen fer soroll a partir de les 22 h, així que seria impossible posar rentadores a partir d’aquesta franja. I els horaris de feina actuals no són precisament flexibles. Una família de quatre amb nens, per exemple, no pot permetre’s el luxe d’esperar al cap de setmana per posar rentadores.

Consells per estalviar al màxim amb les noves tarifes de la llum

Com ja hem comentat a l’inici, la majoria de famílies han apostat per fer canvis en les seves rutines per a millorar l’eficiència energètica a la llar. Com que no podem canviar el fet que hagin pujat les tarifes, ens hem d’adaptar nosaltres. T’expliquem alguns consells per estalviar llum.

 1. Programa els electrodomèstics. Així no t’oblidaràs, ni et veuràs obligat a fer-los funcionar a les hores punta. Si són silenciosos els pots programar durant les hores vall. En el cas que no ho siguin, fes la programació a les 8 h del matí, quan ja es pot començar a fer soroll. Ja no serà hora vall, però encara no haurà començat la punta i estalviaràs diners.
 2. Acumula l’ús dels electrodomèstics durant el cap de setmana. No sempre és possible, per això ja t’hem recomanat que programis la rentadora o el rentavaixelles quan és imprescindible durant els dies laborables. Però dissabte i diumenge pots aprofitar per fer les grans bugades: Llençols, mantes, tovalloles, roba d’esport, cortines, etc. Durant la setmana exclusivament les peces de roba que no poden esperar a rentar-se al final de la setmana.
 3. Cerca alternatives a l’ús dels electrodomèstics. En aquest article et donaven 5 opcions per reduir l’ús dels aparells domèstics.
 4. Cuina el cap de setmana. Si tens vitroceràmica o inducció elèctrica, o fas servir el forn, prepara els àpats durant el cap de setmana. Estalviaràs diners i guanyaràs temps. Després només els hauràs d’escalfar una mica al microones.
 5. La dutxa a les 7 del matí. Si tens termo elèctric el podràs fer servir sense preocupacions i si després t’eixugues els cabells (l’assecador és un dels petits electrodomèstics que més consumeix) ho podràs fer tranquil·lament abans de les 8 a.m quan ja comença l’hora intermèdia.
 6. Valora la compra d’una caldera o escalfador de gas. El gas ciutat o el gasoil és més econòmic i una caldera et servirà no només per aconseguir una calefacció eficient i aigua calenta sanitària, també podràs cuinar. Aquí trobaràs més informació, i els nostres tècnics et podran ajudar a prendre la millor decisió.

gaudir-aire-condicionat-estiu

4 consells imprescindibles per a gaudir al màxim del teu aire condicionat

gaudir-aire-condicionat-estiu

Us imagineu com era la vida abans dels aires condicionats? Segur que la majoria que gaudeix a casa d’un aparell de climatització ha oblidat les nits de xafogor i els dies amorrats al ventilador. És fàcil acostumar-se als privilegis, de tota manera cada vegada són menys les llars que no disposen d’un aire condicionat, la tecnologia ha evolucionat i els aparells són cada vegada més  efectius i a preus molt competitius. A Roigsat som professionals de la instal·lació i manteniment d’aquests aparells que es salven la vida, literalment, a l’estiu. T’expliquem alguns trucs per a gaudir al màxim del teu aire condicionat, sí, encara més.

Consells per a gaudir de l’aire condicionat

Moltes famílies i negocis de cara al públic consideren que una vegada instal·lat l’aire condicionat, mentre funcioni i proporcioni frescor els dies calorosos la missió ja estaria complerta. En realitat hi ha molts factors que poden ajudar a incrementar la sensació de benestar i treure-li un major partit a la teva màquina. T’expliquem què hauries de fer:

 1. Instal.la tendals i persianes. Així evitaràs el pas de la llum durant les hores centrals del dia, cosa que escalfarà més la teva llar i l’aire condicionat haurà de treballar més fort per poder refredar l’estança. Això no és un problema si el teu aparell és relativament nou, la tecnologia està molt avançada, però sí que tarda una mica més a emplenar-se de confort i també les despeses energètiques s’incrementen. Si fas servir tendals i persianes pots estalviar fins un a 30%.
 2. Col.loca la sortida d’aire allunyada de finestres, en un lloc alt i central. En aquest article et vam explicar els millors indrets d’un habitatge per instal·lar splits d’aire condicionat. En tot cas, siguin split o siguin sortides de circuits interns, el més important és no malbaratar. Les teves finestres haurien de ser 100% hermètiques per evitar cap entrada d’aire calent (ni fred a l’hivern), però si l’aïllament no és possible, allunya l’aparell de les fugues, també aconseguiràs que es refredi més ràpidament la teva llar.
 3. Regula la temperatura. És important no posar la més baixa i anar apagant i encenent (gasta més, no ajuda a allargar la vida útil del teu aparell i és perjudicial per al teu benestar). Els 24 graus és la temperatura ideal a l’estiu. Evita la humitat a casa i recorda purificar l’aire per treure el màxim rendiment de forma segura.
 4. Manteniment periòdic. Per evitar sorpreses i aconseguir treure el màxim rendiment al teu aire condicionat. En aquest article t’hem explicat com fer la posada a punt, en aquest moment de l’any ja hauries d’haver-la fet, però si vas tard, a RoigSat t’ajudem, aconsegueix la nostra subscripció anual i oblida’t.

 

vacances-covid-19

8 consells per evitar contagis de Covid-19 durant les teves vacances

vacances-covid-19

Tot i que ja podem anar sense mascareta a l’exterior i les mesures es van relaxant cada cop més perquè l’índex de vacunació va pujant ràpidament, hem de tenir molt clar que la pandèmia encara no s’ha acabat. Aquest estiu encara hem d’anar amb compte i seguir alguns consells per evitar contagis de la Covid-19. Des de RoigSat t’expliquem uns quants tips perquè puguis gaudir de les teves vacances de forma plena.

Com evitar contagis de Covid-19 durant les vacances? Consells imprescindibles

No cal anar a l’altra punta del món

Fa molt de temps que no fem viatges llargs i, a la majoria de nosaltres, no ens falten les ganes. Però no tots els països estan en el mateix punt d’evolució i vacunació de la pandèmia i és per això que els experts recomanen esperar una mica més per fer viatges llargs.

Gaudeix de la família i els éssers estimats

És una bona oportunitat per gaudir de les persones que més hem trobat a faltar durant aquest temps d’aïllament social. Encara no estem en el moment de trobades multitudinàries.

Quedar-se a casa també és una opció molt vàlida

Quan pensem en vacances poques vegades contemplem quedar-nos a casa. Però també pot ser una molt bona oportunitat per a gaudir de la teva ciutat o poble com no ho fas habitualment i redescobrir-la. I també pots fer escapadetes d’un dia. És una molt bona manera d’estalviar per quan sí que sigui possible fer viatges llargs sense risc.

Turisme de proximitat

Sabem tots que durant aquest període de pandèmia són molts els hostalers que han patit molt econòmicament perquè han hagut de tancar els seus negocis durant llargues temporades. És una oportunitat excel·lent per donar-los un cop de mà i gaudir dels meravellosos entorns que ens ofereix la nostra geografia.

Opta per espais no massificats

Estem eufòrics amb la idea de tornar a viure com abans de la fatídica Covid-19, però, com ja hem apuntat, encara hem de mantenir molta cura per tal de no contagiar-nos ni contagiar els altres. És per això que els experts recomanen evitar espais amb molta densitat de persones com ara platges molt concorregudes, bars, piscines públiques, etc.

Surt en hores poc concorregudes

Molt relacionat amb el punt anterior, una manera efectiva de gaudir d’espais no massificats és anar-hi a les hores en què no hi ha tanta gent. Per exemple, anar a la platja a primera hora del matí o darrera de la tarda.

Respecta el grup bombolla

Recorda que aquest terme, del qual fa un any i mig ningú havia sentit a parlar i ara ha esdevingut un “mantra”, encara segueix vigent. Quan estem amb persones no convivents és important que respectem la distància de seguretat.

Vacuna’t

Per molts, són conegudes les reticències que algunes persones tenen amb la vacuna. Però és l’única manera que tenim actualment d’aconseguir la immunitat de grup i posar punt final al malson que estem vivint.

Confort-a-la-llar

7 consells per a millorar el benestar a la teva llar

Confort-a-la-llar

Amb l’arribada de l’estiu els graus del termòmetre es disparen, tenim més calor i estem més cansats com a conseqüència directa de l’exposició a les altes temperatures. També fem més activitats i és important hidratar-se contínuament per a compensar la pèrdua de líquids que provoca la xafogor. Els aparells d’aire condicionat permeten establir un estat de confort regular a totes les llars durant l’època estival quan volem restar a casa. I és que la temperatura juga un paper molt important en el benestar d’una llar, també la seva ubicació i les relacions i la convivència amb família, amics, parella o companys de pis.

Consells per a millorar el benestar a la teva llar

Des de RoigSat et compartim alguns trucs per a poder millorar el benestar a la teva llar des de diferents perspectives, però fent especial èmfasi en la part climatològica, on som experts i on podem donar-te els millors consells.

 1. Temperatura i benestar. És important mantenir una temperatura agradable a la llar tant a l’hivern com a l’estiu. Ni massa fred, ni massa calor perquè el confort sigui absolut. A RoigSat som experts en instal·lació i manteniment d’aires condicionats.
 2. Ordre i benestar. Mantenir ordenats els espais, armaris i calaixos aporten una sensació de pau i benestar.
 3. Plantes i benestar. Les flors i les plantes d’interior aporten un toc de color a l’espai, transmeten energia, vida i optimisme. A més, a totes les èpoques de l’any fan caliu.
 4. Reciclatge i benestar. Mantenir a ratlla el reciclatge a la cuina amb els recipients ordenats i correctament col·locats aportarà harmonia a la llar. També el fet de reutilitzar tots aquells objectes que ja no fem servir donant-los una segona vida, per exemple, els pots de vidre de les conserves poden fer-se servir per a l’emmagatzematge d’espècies, farines, etc.
 5. Olor i benestar. Perquè l’ambient de la teva llar sigui agradable és imprescindible que faci bona olor. Fugir de les pudors de tabac (millor fumar sempre en exteriors, balcó Terrassa o galeries) i ventilar correctament. En aquest article t’expliquem com fer una bona ventilació i en aquest altre parlem dels purificadors d’aire, eliminen els virus, bacteris, partícules en suspensió i n’hi ha que tenen fragàncies.
 6. Espai i benestar. L’estil minimalista s’ha popularitzat, potser no t’agrada massa, però hauries d’intentar desfer-te d’allò que és innecessari i evitar acumular figuretes i altres objectes que no aporten benestar a la teva llar. Els mobles imprescindibles ens ajuden a crear espais més oberts i fer sensació d’amplitud, cosa que genera confort.
 7. Estalvi energètic i benestar. És important gaudir de les comoditats de la teva llar però sense oblidar-te de les possibles despeses. Pots fer servir l’aire condicionat, però tenir cura dels graus de temperatura (no posar-ho a 18 graus, apagar-lo i al cap de poca estona tornar a encendre, això consumeix molt. És millor deixar-lo a una temperatura constant de 23-24 graus. I hauries d’aplicar el mateix amb la calefacció durant l’hivern. En aquest article t’expliquem alguns consells sobre estalvi energètic.

La ventilació és clau per un bon ús de l’aire condicionat

Ventilar-llar

Cada vegada més estudis indiquen que la principal via de contagi del coronavirus és l’aèria, els aerosols. Així que és molt important mantenir els espais ben ventilats per evitar la concentració de virus com la Covid-19 i altres bacteris. Amb l’arribada del bon temps moltes famílies es plantegen una pregunta: és segur fer servir l’aire condicionat? En aquest article ja vam explicar que aquests aparells fins i tot tenen beneficis, ja que poden reduir la concentració de les partícules en suspensió. La clau, però, és que els filtres funcionin adequadament i filtrin els virus. També és important la ventilació diària de les llars. Des de RoigSat t’expliquem totes les qüestions que s’han de tenir en compte enguany abans de començar a fer servir l’aire condicionat.

Una bona ventilació és fonamental per a un bon funcionament de l’aire condicionat

En aquest article ja vam explicar els 6 consells que hauries de tenir en compte abans de fer servir l’aire condicionat en època de Covid-19. Un d’aquests punts és la ventilació, de la qual parlarem més específicament perquè s’ha demostrat clau per evitar contagis de Covid-19 per aerosols. L’aire condicionat és segur, però no pots ignorar certes pautes molt importants per a gaudir de l’aire fresc a la teva llar amb totes les garanties de seguretat.

 1. Ventila la teva llar cada dia un mínim de 20 minuts. Així aconseguiràs renovar l’aire concentrat de la teva llar que s’acumula i es degrada amb el pas de les hores si es mantenen els espais tancats. Assegura’t de ventilar a primera hora del dia, quan l’aire és més pur i encara no s’ha contaminat pel trànsit de l’hora punta del matí.
 2. No encenguis l’aire condicionat quan estàs ventilant la llar. Faràs una despesa d’energia innecessària i a més no aconseguiràs refrescar l’ambient, ja que entrarà en conflicte amb l’aire calent que arribi de l’exterior. A més, hauries d’evitar que l’aire refrigerat es barregi amb l’exterior, ja que provocaràs que la ventilació no es realitzi completament perquè seguirà circulant aire estanc.
 3. Fes servir purificadors d’aire al marge de la ventilació. D’aquesta manera assegures que l’aire que circula pel circuit intern de l’aire condicionat és de la millor qualitat possible i lliure de virus i bacteris. Si és que la ventilació no ha estat 100% efectiva i hi havia rastres de partícules en suspensió, es quedaran atrapades als filtres de l’aire condicionat i del purificador.

Aire per conductes o split? 5 coses a tenir en compte abans de prendre una decisió

Conductes-o-split

La primavera és la millor època de l’any per instal·lar un sistema d’aire condicionat a la teva llar, local o oficina. El fred ja ha marxat, però encara no fa calor com per necessitar aquests aparells, la demanda també és més baixa i això fa que es pugui treballar amb tranquil·litat i temps suficient per arribar a l’època de calor amb tot a punt. Una de les qüestions més importants a l’hora de decidir instal·lar un aparell d’aire condicionat és com escollir el millor sistema. En aquest article t’expliquem com escollir el que millor et convé segons les teves necessitats i espai disponible. Per norma general i pel tipus d’habitatges de què disposem a la península les opcions més escollides són l’aire per conductes o l’split. T’ajudem a decidir quin sistema prefereixes.

Coses a tenir en compte abans de decidir una instal·lació per conductes o l’split

Els habitatges de nova construcció ja solen incloure sistemes d’aire condicionat per conductes interns. Sense aparells exteriors, cosa que permet aprofitar els espais al màxim i es redueix l’impacte visual de la decoració de la llar. Així i tot, en els habitatges i locals més antics no existeix aquesta possibilitat i per això els splits són més habituals. Abans de decidir res t’expliquem què hauries de tenir en compte.

 1. Fer una instal·lació de conductes interns sense aparell Split comporta una obra important. El pressupost es pot disparar i es necessita temps per poder realitzar-la. Això sí, és un sistema durador en el temps que només requerirà manteniment dels conductes, les sortides d’aire i la unitat exterior.
 2. Si l’aire per conductes surt del teu pressupost o no et ve de gust fer un projecte d’obres tan gran, també es poden fer conductes externs amb aparells splits. Es poden fer conductes externs als sostres dels habitatges, amb una obra mínima per travessar les parets.
 3. Pots instal·lar únicament els splits sense conductes, però llavors el buidatge de l’aigua resultant s’haurà de recollir manualment.
 4. Instal·lar splits implica una data de caducitat dels aparells. Tenen vides llargues, però en algun moment s’hauran de substituir per màquines amb motors nous i noves funcionalitats.
 5. L’estructura de l’habitatge s’ha de tenir en compte. Els espais oberts i grans fan que un únic Split es quedi curt i a una habitació petita estigui de més. És important comptar amb la valoració de professionals tècnics de manteniment i instal·lacions d’aire condicionat que sempre ofereixen la millor opció després de fer un estudi acurat. Pots demanar més informació aquí.

Abans i després: 8 consells per tenir en compte quan et vacunis de la Covid-19  

Vaccí-covid-19

Sembla que a poc a poc es va accelerant el ritme de vacunació de la Covid-19 entre la població. De tota manera, és cert que en les darreres setmanes la sensació ha estat de caos i desorganització, també s’ha generat preocupació i un cert pànic entre els que estaven cridats a vacunar-se per l’alarmisme creat en alguns mitjans de comunicació en relació amb els efectes secundaris de la vacuna. Des de RoigSat ja vam explicar en aquest article que rebre el vaccí contra la Covid-19 és molt segur. Així que ara el que toca és aconsellar-vos sobretot el que hauríeu de tenir en compte quan us vacuneu.

8 consells abans i després de vacunar-te de la Covid-19

El més habitual és que les autoritats sanitàries es posin en contacte directament amb el pacient per indicar el dia i hora i centre de vacunació. Això pot ser menys de 24 hores abans de la punxada. També es pot donar el cas, que si estàs dintre d’un gruix de població en la franja d’edat que s’està vacunant, t’enviïn un missatge informant-te que si vols pots demanar cita tu mateix i escollir hora, dia i centre.

 1. No és necessari acudir en dejú. Moltes persones confonen les extraccions de sang amb els vaccins. Segurament perquè molts d’ells no s’han posat una vacuna des de la seva infantesa. El vaccí es pot injectar en qualsevol circumstància: Hagis menjat o begut recentment o no.
 2. He de prendre abans alguna medicació? Les indicacions sanitàries sobre això han anat canviant al llarg del procés de vacunació. Primer es va dir que prendre medicació estava desaconsellat. Després es va recomanar prendre un paracetamol 1 hora abans de rebre la vacuna si aquesta era l’AstraZeneca. I ara diuen que prendre aquesta pastilla és una opció per a prevenir possibles efectes adversos, però no és una recomanació.
 3. On m’aplicaran el vaccí? Les vacunes contra la Covid-19, igual que qualsevol altra, s’apliquen a la part superior del braç per via intramuscular. S’aconsella injectar el vaccí al braç no dominant. Si ets dretà, a l’esquerre; si ets esquerrà, al dret. És una mesura de prevenció per si el vaccí provoca molèsties o dolor a la zona.
 4. Com aplacar els nervis? Hi ha moltes persones que tenen por a les agulles i això pot provocar estrès, ansietat i fins i tot una reacció de mareig després de l’aplicació fruit dels nervis. Els sanitaris preguen intentar anar amb calma i advertir als sanitaris d’aquesta aprensió.
 5. Esperar per descartar reaccions adverses. Després de la punxada els sanitaris t’informaran que has d’esperar entre 15 i 30 minuts abans de poder marxar. D’aquesta manera es descarten que apareguin reaccions adverses, són molt infreqüents, però poden donar lloc a reaccions anafilàctiques, síncopes o lipotímies.
 6. Els efectes secundaris lleus o moderats són normals. És normal que algunes persones es trobin malament els dies posteriors a la vacunació. Mal de cap, febre, cansament i dolor a la zona de la injecció. No són senyals d’alarma, ni han de preocupar.
 7. La medicació recomanada en cas d’efectes adversos. El malestar depèn de la resistència i el llindar del dolor de la persona. Dos pacients amb 38 de febre reaccionaran de forma diferent: Un estarà aixafat al llit i l’altre només una mica cansat. En cas de no trobar-se bé i tenir febre es recomana prendre paracetamol per alleujar els símptomes. Si apareixen reaccions anòmales i més greus s’ha de consultar amb un professional mèdic.
 8. Quan he d’anar a la segona cita? Els sanitaris t’informaran de la següent visita. Depenent del vaccí aplicat hauràs d’esperar un temps determinat entre la primera i la segona dosi.

6 consells per a la posada a punt de l’aire condicionat en temps de Covid-19

Posar-a-punt-aire-condicionat-covid19

L’arribada de la primavera va desterrant a poc a poc les calefaccions a les llars per donar pas als aires condicionats. Els graus de temperatura encara són una mica baixos per necessitar refrigeració artificial, per això aquesta estació és el millor moment per posar a punt l’aire condicionat en temps de Covid-19. En aquest article et donàvem algunes claus que pots dur a terme a la teva llar sense l’ajuda d’un tècnic. Recorda que a RoigSat som tècnics especialistes en manteniment i instal·lació, per això és primordial que demanis la teva cita perquè un expert comprovi que l’aparell, comandament a distància i canonades es troben en bon estat. Ara, però, en època de Covid-19 la importància del manteniment dels aparells d’aire condicionat esdevé una prioritat, des de RoigSat t’expliquem les passes a seguir.

Consells per posar en marxa l’aire condicionat en época de Covid-19

 1. Ventilar la llar. Abans de realitzar comprovacions i començar a fer servir l’aire condicionat enguany, és important que la llar estigui completament ventilada per evitar que remogui aire contaminat. Podria ser recomanable fer servir algun tipus de purificador d’aire, en aquest article en parlem.
 2. Netejar els filtres. Allà s’acumulen, virus, bacteris i microbis. Existeixen en el mercat esprais i líquids especials, però millor deixa aquesta part en mans d’un professional.
 3. Netejar l’aparell. Per fora i també per dins. És un altre indret on s’acumula pols i altres partícules en suspensió, ja que normalment la màquina està col·locada en indrets alts I apartats de la llar que fa que acumuli més brutor I no es presti tanta atenció al seu manteniment.
 4. Comprovar el sistema de refrigeració. És important que els conductes estiguin en perfecte estat, els cables ben connectats, el condensador exterior en bones condicions, etc.
 5. Provar el comandament a distància. Detectar si les piles funcionen o s’han de canviar. Provar tots els botons i modes per assegurar-nos que tots funcionen: Les reixetes es despleguen correctament, surt aire de la temperatura indicada, el mode “nit” i ECO funcionen…
 6. Revisió especialitzada. Els punts anteriors es poden dur a terme de forma individual i tenen a veure amb la neteja i comprovacions senzilles. Però existeix una part més tècnica que han de dur a terme professionals del sector, parlem d’una revisió especialitzada:
  1. Els nivells de pressió del circuit.
  2. La càrrega de gas, que pot haver baixat a causa d’alguna fuga.
  3. Els nivells de consum.
  4. L’ajust de les temperatures.
  5. El funcionament dels termòstats.
  6. L’estat dels desaigües.
  7. L’estat dels filtres, per si és necessari reemplaçar-los.
  8. Possibles infeccions per fongs o bacteris de la unitat exterior, alguna cosa que no es percep a simple vista i que necessita tractaments especials.
  9. L’estat de les connexions elèctriques.
símptomes al·lèrgia

Nous tractaments per alleujar els símptomes de l’al·lèrgia primaveral  

símptomes al·lèrgia

Més hores de sol, pujada de temperatures, floració dels arbres i plantes… La primavera és una de les estacions preferides per la majoria, ja que l’arribada del bon temps, tot i l’astènia de les primeres setmanes, apuja l’ànim de les persones en poder fer més activitats a l’aire lliure, i és que la llum ens fa posar de millor humor. De totes maneres, algunes vegades aquesta època es pot fer insuportable per a tots aquells que pateixen alguna al·lèrgia primaveral. Existeixen nous tractaments per alleujar els símptomes, t’expliquem quins són.

 

Tractaments per a millorar la salut de les persones al·lèrgiques

 

Els experts expliquen que els tractaments de les al·lèrgies al pol·len es poden enfocar des de 3 perspectives:

 1. Prevenció. S’enfoca en prendre mesures per evitar que l’al·lèrgia es desencadeni. Com es pot fer? La mida més efectiva és no exposar-se al pol·len: Fer servir mascaretes, ulleres de sol, filtres antipol·len i purificadors d’aire.
 2. Simptomatologia. Es basa en tractaments farmacològics que minimitzen els símptomes de l’al·lèrgia com pot ser: el degoteig del nas, esternuts, picor de la llengua, ulls plorosos, congestió… Aquests tractaments no curen les al·lèrgies, només alleugen els símptomes.
 3. Etiològica. El que significa que busca la causa de la malaltia per eliminar-la. Existeix la vacunació amb fàrmacs que aconsegueixen alleujar i fins i tot curar les al·lèrgies al pol·len.

Nous tractaments per alleujar els símptomes de l’al·lèrgia primaveral

Fa molts anys que van comercialitzar-se els denominats medicaments antihistamínics de primera generació. Parlem de components com l’hidroxizina o la dexclorfeniramina que provoquen somnolència en un percentatge molt elevat i comporten altres efectes secundaris com la sequedat de boca, restrenyiment o visió borrosa.

Ara, però, ja fa un temps que han sortit al mercat els antihistamínics de segona generació com la cetirizina, ebastina o mizolastina que no comporten aquesta simptomatologia i aconsegueixen eliminar les molèsties. Fins al moment, aquests són els tractaments de la simptomatologia més eficaços; tot i que en els casos més greus, els professionals recomanen la vacunació definitiva.