Avantatges-aerotèrmia

Avantatges i desavantatges de l’aerotèrmia

Avantatges-aerotèrmia

L’aerotèrmia és un dels sistemes de climatització encara més desconeguts per al gran públic. Famílies i propietaris de locals comercials segueixen apostant per aparells tradicionals de calefacció i aire condicionat, però l’aerotèrmia és el futur i també un sistema que s’està introduint cada vegada més a les noves construccions. De fet, els nous habitatges, siguin unifamiliars o pisos a edificis residencials, compleixen normatives per crear espais saludables, sostenibles i en armonia amb l’entorn i contacte amb la natura, encara que estiguin ubicats al bell mig de la gran ciutat. Des de RoigSat t’expliquem els avantatges i desavantatges d’apostar per aquest tipus d’instal·lació i recorda que els nostres tècnics et poden assessorar.

Els avantatges i desavantatges dels sistemes d’aerotèrmia

L’aerotèrmia és un sistema de climatització dels denominats renovables, ja que no fa servir energies convencionals com el gas natural, el carbó o el petroli. En aquest cas fa servir l’energia present a l’aire per a proporcionar calefacció, refrigeració i aigua calenta sanitària, per tant, és un dels sistemes més complets.

AVANTATGES.

 1. Permet estalviar fins a un 70% a la factura.
 2. L’estalvi s’incrementa si es fan servir plaques fotovoltaiques.
 3. Proporciona servei de calefacció, refrigeració i aigua calenta sanitària (estalvi d’espai i de sistemes diferents).
 4. Calefacció homogènia a tot l’habitatge i no a punts concrets.

DESAVANTATGES.

 1. Inversió inicial important.
 2. L’estalvi real s’aconsegueix a llarg termini.
 3. No tots els habitatges estan preparats per allotjar un sistema d’aerotèrmia.

Els sistemes de calefacció i refrigeració per aerotèrmia

 1. Sòl radiant. Els conductes s’instal·len per sota del terra i climatitzen els espais amb l’aigua que fem passar.
 2. Radiadors convencionals i de baixa temperatura.
 3. Fan coils per aerotèrmia.
 4. Split per aerotèrmia.
aerotèrmia

L’auge de l’aerotèrmia  

aerotèrmia

 

Aire condicionat sostenible i econòmic? És possible amb l’aerotèrmia. Les noves tecnologies han avançat i els progressos en el sector de la llar han fet un impuls superlatiu. Ja és possible gaudir de totes les comoditats a casa tenint cura del medi ambient i també de la teva butxaca. L’aerotèrmia permet aprofitar l’energia de l’aire de la manera més neta.

 

Què és l’aerotèrmia?

 

La indústria de la climatització ha aconseguit l’equilibri entre el benestar i el respecte amb el medi ambient: Han creat l’aerotèrmia, una nova tecnologia que aprofita l’energia de l’aire que hi ha a l’ambient. Una opció totalment gratuïta i sostenible de la que ja et van parlar més acuradament en aquest article.

 

L’aerotèrmia també es pot fer servir amb els equips de calefacció i generació d’aigua calenta sanitària, en aquests casos mitjançant una bomba de calor inverter. Les bombes de calor són màquines tèrmiques que extrauen energia d’un lloc per cedir-la a un altre.

 

El funcionament de l’aerotèrmia

 

Els equips tèrmics d’aerotèrmia fan servir bombes de calor de tipus aire-aigua a diferència dels equips tradicionals que fan ús de bombes aire-aire. En el cas de l’aerotèrmia, la maquinària fa que la calor o el fred es cedeixi a un circuit amb aigua.

 

 1. Mode calefacció i aire condicionat: S’extrau energia de l’exterior (aire de l’ambient).

 

L’aerotèrmia: Una energia renovable?

 

Com hem explicat a l’inici d’aquest article, l’aerotèrmia aconsegueix estalvi en el consum i és respectuosa amb el medi ambient. Per què? Aquesta mena d’equips agafen l’energia de l’aire exterior i això permet que el 75% de l’energia que fan servir sigui renovable i només un 25%, elèctrica.

 

Tradicionalment l’aerotèrmia es feia servir més en aquelles llars on no era possible la instal·lació d’una caldera per aconseguir calefacció i aigua calenta. Amb l’auge d’aquesta tecnologia, s’ha traslladat també a totes aquelles famílies que volen aconseguir un aire condicionat sense un consum tan gran d’electricitat.

Què és l’aerotèrmia?

radiador

L’ aerotèrmia és el sistema més innovador i eficient de calefacció. Consisteix en l’aprofitament de l’energia continguda en l’aire exterior per escalfar un habitatge o l’aigua calenta sanitària. L’aire que ens envolta està en constant renovació a partir de l’energia solar rebuda per l’escorça terrestre, per això es tracta d’una font d’energia inesgotable. Llegir més