Calefacció-nens

7 consells per fer servir la calefacció a una llar amb nens

Calefacció-nens

El mes de novembre arriba normalment amb la primera baixada brusca de les temperatures a la tardor, una antesala de l’hivern que ja es deixa notar, sobretot, als territoris d’alta muntanya i de forma més suau a la costa i altres indrets que estan al mateix nivell del mar. És el moment de posar en marxa la calefacció a la teva llar per aconseguir el màxim confort i evitar passar fred. Això sí, a les llars amb infants menors d’edat s’ha de tenir especial cura amb la temperatura escollida i l’ús de la climatització. Des de RoigSat t’expliquem alguns trucs per poder fer servir la calefacció de forma segura a una llar amb nens. I recorda que el manteniment de la teva caldera és molt important per evitar sorpreses desagradables quan les temperatures baixen, com quedar-se sense aigua calenta o amb els radiadors fora de servei.

Consells per fer servir la calefacció a una llar amb nens petits

A una casa amb infants menors d’edat és fonamental anar amb compte amb les temperatures i els aparells climatitzadors. Els nens són més sensibles a les sensacions tèrmiques de fred i calor, així que el problema no és tant que passin fred com que pateixin amb els canvis bruscs de temperatura. T’expliquem més en detall alguns consells que pots seguir a la teva llar.

  1. Fixa una temperatura constant. Per evitar problemàtiques és millor fixar els graus de temperatura més adients segons l’època de l’any. A la tardor i l’hivern es recomana que la temperatura oscil·li entre els 18 i els 22 graus.
  2. Revisa els equips periòdicament. Si contractes el manteniment de la teva caldera amb RoigSat podràs oblidar-te d’aquest consell. Els nostres professionals s’encarregaran de comprovar que la instal·lació funciona perfectament.
  3. Vigila que els nens no manipulin els aparells de climatització. És molt important que els infants tinguin difícil accedir als comandaments a distància, botons o altres estris que els hi permetin regular la temperatura, canviar-la o tocar altres opcions. També podrien patir cremades.
  4. Allunya els bressols i llits dels radiadors. Poden provocar un excés de calor, deshidratació, sequedat als ulls i també dificultar la conciliació del son.
  5. Evita els calefactors de gas o parafina. Ja que poden afectar a la salut dels més petits provocant problemes respiratoris i també a la seva pell.
  6. Ventila la llar cada dia. Un consell que serveix per a totes les situacions, llars i tipus de famílies, ja que permet eliminar les partícules en suspensió, evitar l’acumulació de virus i bacteris i millorar el rendiment de la climatització. Però en el cas de cases amb nens, és especialment important una bona ventilació per evitar que es contagiïn de malalties que poden debilitar el seu sistema immunitari.

Si a casa conviviu amb un nadó de pocs mesos, seguiu aquests altres consells.

eficiència energètica de les calderes

Distintiu d’eficiència energètica de les calderes

eficiència energètica de les calderes

Des del 2015 s’aplica de manera obligatòria la normativa europea Energy Related Product (ErP) d’etiquetatge energètic i disseny ecològic. Aquesta normativa afecta a calderes, bombes de calor, equips de cogeneració de potència menor a 400W i escalfadors i acumuladors de menys de 2.000 litres.

 

Les dades que ofereix aquesta etiqueta són el nivell d’eficiència energètica, en una escala de major eficiència (A+++) a menor eficiència (G), el nivell de soroll, la potència tèrmica i la quantitat d’aigua calenta capaç de produir. Per aquest motiu, l’eficiència energètica de les calderes és un tema actual, sobretot, per les intencions de fabricants i consumidors en la preservació del medi ambient.

L’eficiència energètica de les calderes de condensació

El valor que marca la diferència és l’elevada eficiència energètica de les calderes de condensació enfront de les calderes convencionals. Pot suposar un estalvi entre un 20% i un 30%.

 

Això es deu a l’aprofitament més gran de calor dins de la caldera. El vapor generat de la combustió és reconduït, precalentant l’aigua que és introduïda en la caldera. De fet, el seu rendiment és bastant major, al voltant d’un 110% enfront del 70-80% de les convencionals. També cal tenir en compte que l’eficiència energètica de les calderes és major quan treballen a baixa temperatura. Al voltant dels 50-60ºC, aprofiten molt més la calor dissipada.

Avantatges de les calderes de condensació

El funcionament eficient de les calderes de condensació fa que presentin els següents avantatges:

  1. Estalvien energia i són energèticament més eficients. Aquestes calderes arriben a estalviar entorn del 25-30% en el consum d’energia.
  2. Són més sostenibles. Com hem comentat anteriorment, les calderes de condensació recuperen la calor que prové de la condensació dels vapors d’aigua. Recuperant aquesta energia, es redueix la temperatura dels gasos de combustió, amb el que es redueix l’emissió de gasos contaminants. De fet, redueixen fins a un 70%, les emissions d’òxid de nitrogen i diòxid de carboni.
  3. Major rendiment. Com aprofiten la calor del vapor de l’aigua, aconsegueixen rendiments del cent per cent.
  4. Es pot subvencionar la seva instal·lació. Moltes comunitats autònomes preocupades pel medi ambient ofereixen subvencions per impulsar la implantació d’aquest tipus de tecnologia eficient.

Altres avantatges de la caldera de condensació

A part que són més eficients i estalvien energia, les calderes de condensació són molt més silencioses que les convencionals. El major inconvenient d’aquest tipus de calderes, la inversió inicial. Així i tot, s’amortitza ràpidament a causa de l’estalvi energètic que comporta. La seva instal·lació és més complexa que en les calderes convencionals perquè requereix una sortida de fums pel vapor. A més, la xemeneia s’ha d’instal·lar de manera que no provoqui degotejos i també s’ha de col·locar un desguàs per eliminar la condensació del vapor d’aigua en la caldera.

La calefacció i l’aigua calenta ja tenen etiqueta energètica

Empresa Roigsat. foto: Jordi Play

Des del mes passat els equips de calefacció, aigua calenta sanitària i acumuladors amb potència inferior a 70 kW i 500 litres han de comptar amb una etiqueta energètica que informi al consumidor del seu nivell d’eficiència. Llegir més

Calefacció a gas o elèctrica?

como purgar radiadores

El tipus i tamany de la vivenda, l’ús que s’en faci així com la zona on estigui condicionaran el tipus de sistema de calefacció més aconsellable. Llegir més