Aire per conductes o split? 5 coses a tenir en compte abans de prendre una decisió

Conductes-o-split

La primavera és la millor època de l’any per instal·lar un sistema d’aire condicionat a la teva llar, local o oficina. El fred ja ha marxat, però encara no fa calor com per necessitar aquests aparells, la demanda també és més baixa i això fa que es pugui treballar amb tranquil·litat i temps suficient per arribar a l’època de calor amb tot a punt. Una de les qüestions més importants a l’hora de decidir instal·lar un aparell d’aire condicionat és com escollir el millor sistema. En aquest article t’expliquem com escollir el que millor et convé segons les teves necessitats i espai disponible. Per norma general i pel tipus d’habitatges de què disposem a la península les opcions més escollides són l’aire per conductes o l’split. T’ajudem a decidir quin sistema prefereixes.

Coses a tenir en compte abans de decidir una instal·lació per conductes o l’split

Els habitatges de nova construcció ja solen incloure sistemes d’aire condicionat per conductes interns. Sense aparells exteriors, cosa que permet aprofitar els espais al màxim i es redueix l’impacte visual de la decoració de la llar. Així i tot, en els habitatges i locals més antics no existeix aquesta possibilitat i per això els splits són més habituals. Abans de decidir res t’expliquem què hauries de tenir en compte.

  1. Fer una instal·lació de conductes interns sense aparell Split comporta una obra important. El pressupost es pot disparar i es necessita temps per poder realitzar-la. Això sí, és un sistema durador en el temps que només requerirà manteniment dels conductes, les sortides d’aire i la unitat exterior.
  2. Si l’aire per conductes surt del teu pressupost o no et ve de gust fer un projecte d’obres tan gran, també es poden fer conductes externs amb aparells splits. Es poden fer conductes externs als sostres dels habitatges, amb una obra mínima per travessar les parets.
  3. Pots instal·lar únicament els splits sense conductes, però llavors el buidatge de l’aigua resultant s’haurà de recollir manualment.
  4. Instal·lar splits implica una data de caducitat dels aparells. Tenen vides llargues, però en algun moment s’hauran de substituir per màquines amb motors nous i noves funcionalitats.
  5. L’estructura de l’habitatge s’ha de tenir en compte. Els espais oberts i grans fan que un únic Split es quedi curt i a una habitació petita estigui de més. És important comptar amb la valoració de professionals tècnics de manteniment i instal·lacions d’aire condicionat que sempre ofereixen la millor opció després de fer un estudi acurat. Pots demanar més informació aquí.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *