posada al punt de la caldera

5 consells per estalviar energia amb la posada al punt de la caldera

posada al punt de la caldera

Quan arriba el fred, la caldera és el nostre millor aliat per mantenir la casa a una temperatura agradable.

Només així podrem gaudir de la plaent sensació d’escalfor a la llar, mentre els nostres fills estudien, mirem una pel·lícula en família, degustem un sopar exquisit o rebem la visita d’uns amics.

Però perquè funcioni correctament i no ens emportem cap sorpresa en encendre-la després de tants mesos sense fer-la servir, convé fer una posada al punt completa, tal com et descrivim a continuació.

Les claus d’un bon manteniment de la caldera

La posada al punt de la caldera no només ens ajuda a evitar avaries i altres complicacions derivades del funcionament, sinó que també afavoreix l’estalvi d’energia i millora el rendiment.

Per tot això, els experts aconsellen dur a terme un manteniment periòdic que almenys inclogui els punts que detallem aquí:

 • Ventilació. El primer que hauràs de comprovar són les reixetes de ventilació de la caldera. Verifica que no hi hagi cap obstacle que impedeixi la sortida del gas en cas de fuga.
 • Pressió. Seguidament, continua amb la posada al punt de la caldera revisant-ne la pressió, que ha d’estar entre 1 i 1,2 bars.
 • Color de la flama. Quan l’encenguis, fixa’t en el color de la flama. Si és blava, vol dir que la combustió s’està efectuant de manera correcta. Si és groga o taronja, truca ràpidament al tècnic perquè faci una revisió més a fons.
 • Temperatura. Una altra tasca fonamental en el manteniment de la caldera és la comprovació de la temperatura. Ajusta-la a la temperatura adequada, tant per escalfar l’aigua com per escalfar casa teva.
 • Bomba i radiadors. Si la teva caldera té una bomba de circulació, assegura’t que giri correctament. D’altra banda, no t’oblidis de revisar els radiadors. Encén-los i comprova que tots escalfin i que no hi hagi fuites d’aigua.

Ho posaràs en pràctica? Com a consell final, et recomanem que activis la caldera durant almenys 20 minuts i observis com funciona.

Si detectes alguna irregularitat, posa’t en contacte amb el servei tècnic.

Aquesta tardor, gaudeix de l’escalfor de la teva llar!

Nova-factura-de-la-llum

6 tips per estalviar al màxim amb la nova factura de la llum

Nova-factura-de-la-llum

La nova factura de la llum ha suposat un cop per a les butxaques  de les famílies i petits negocis. L’increment del preu de la llum i les noves franges horàries delimitades i molt estrictes està fent que moltes llars apostin per adaptar-se i canviar els seus hàbits de rutina. Des de RoigSat t’expliquem alguns consells per poder sobreviure a l’increment de la factura de la llum.

Què implica la denominada “nova factura de la llum”?

En realitat es tracta de noves tarifes que van entrar en vigor l’1 de juny i que estableixen tres franges horàries diferenciades:

 1. Hora vall (el preu més barat). Caps de setmana, festius i laborables de matinada, de mitjanit a les 8 h del matí.
 2. Hora llana (preu intermedi). Dies laborables de 8 h a 10 h, de 14 h a 18 h i de 22 h a la mitjanit.
 3. Hora punta (el preu més car). Dies laborables de 10 h a 14 h i de 18 h a 22 h. En aquesta franja la nova tarifa s’ha incrementat un 41%.

Les hores puntes són els moments del dia on la majoria de les famílies poden permetre’s posar rentadores, rentavaixelles, encendre el forn, eixugar-se el cabell després d’una dutxa (si tens termo elèctric, compte amb les dutxes a partir d’ara!), encenem la televisió i treballem a l’ordinador. La resta d’hores, o bé estem treballant, o bé estem dormint. De fet la majoria de les normatives municipals prohibeixen fer soroll a partir de les 22 h, així que seria impossible posar rentadores a partir d’aquesta franja. I els horaris de feina actuals no són precisament flexibles. Una família de quatre amb nens, per exemple, no pot permetre’s el luxe d’esperar al cap de setmana per posar rentadores.

Consells per estalviar al màxim amb les noves tarifes de la llum

Com ja hem comentat a l’inici, la majoria de famílies han apostat per fer canvis en les seves rutines per a millorar l’eficiència energètica a la llar. Com que no podem canviar el fet que hagin pujat les tarifes, ens hem d’adaptar nosaltres. T’expliquem alguns consells per estalviar llum.

 1. Programa els electrodomèstics. Així no t’oblidaràs, ni et veuràs obligat a fer-los funcionar a les hores punta. Si són silenciosos els pots programar durant les hores vall. En el cas que no ho siguin, fes la programació a les 8 h del matí, quan ja es pot començar a fer soroll. Ja no serà hora vall, però encara no haurà començat la punta i estalviaràs diners.
 2. Acumula l’ús dels electrodomèstics durant el cap de setmana. No sempre és possible, per això ja t’hem recomanat que programis la rentadora o el rentavaixelles quan és imprescindible durant els dies laborables. Però dissabte i diumenge pots aprofitar per fer les grans bugades: Llençols, mantes, tovalloles, roba d’esport, cortines, etc. Durant la setmana exclusivament les peces de roba que no poden esperar a rentar-se al final de la setmana.
 3. Cerca alternatives a l’ús dels electrodomèstics. En aquest article et donaven 5 opcions per reduir l’ús dels aparells domèstics.
 4. Cuina el cap de setmana. Si tens vitroceràmica o inducció elèctrica, o fas servir el forn, prepara els àpats durant el cap de setmana. Estalviaràs diners i guanyaràs temps. Després només els hauràs d’escalfar una mica al microones.
 5. La dutxa a les 7 del matí. Si tens termo elèctric el podràs fer servir sense preocupacions i si després t’eixugues els cabells (l’assecador és un dels petits electrodomèstics que més consumeix) ho podràs fer tranquil·lament abans de les 8 a.m quan ja comença l’hora intermèdia.
 6. Valora la compra d’una caldera o escalfador de gas. El gas ciutat o el gasoil és més econòmic i una caldera et servirà no només per aconseguir una calefacció eficient i aigua calenta sanitària, també podràs cuinar. Aquí trobaràs més informació, i els nostres tècnics et podran ajudar a prendre la millor decisió.

Estalvi domèstic: Trucs per evitar pagar més del que toca a la declaració de la renda

Declaració-de-la-renda

 

Aquesta setmana ja ha començat la campanya de la renda 2020 amb la presentació de declaracions per internet. Es tracta d’una campanya especial i diferent, ja que s’han de passar els comptes del primer any de la pandèmia, un any que ha trastocat les butxaques de moltes famílies. Una de les principals preocupacions tenen a veure amb els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació, els famosos ERTO’s. Els experts preguen la màxima atenció per evitar pagar més del que toca a la declaració de la renda 2020. Des de RoigSat t’expliquem alguns trucs perquè això no desbarati el teu estalvi domèstic.

4 trucs per evitar pagar de més a la declaració de la renda

 1. Abans d’enviar l’esborrany repassa’l. Això s’hauria de fer sempre, hi hagi o no hi hagi pandèmia, però és cert que molts es confien si ja l’han presentat més d’una vegada i la seva situació patrimonial no ha canviat gens. Enguany, però és important fer un repàs, ja que moltes persones han cobrat indegudament algunes quantitats per part del SEPE.
 2. Si has cobrat de més, reclama abans de declarar. Moltes persones que s’han vist en situació d’ERTO han cobrat més diners dels estipulats en el seu cas. Des d’Hisenda aconsellen reclamar al SEPE la quantitat que han de tornar per poder reflectir-ho a la declaració.
 3. Les prestacions per ERTO no estan exemptes de tributació. Hisenda considera que els cobraments que has rebut per ERTO són rendiments de treball subjectes a IRPF i no exemptes de tributació. Si no arribes als 22.000 euros bruts anuals, però has estat en situació d’ERTO, estàs obligat a declarar. Els treballadors que no perceben guanys més alts d’aquesta quantitat, no estan obligats a declarar normalment, així que el més habitual és revisar l’esborrany i si surt a pagar, no es presenta. Però si has estat cobrant ERTO l’any 2020, consta que tindràs 2 pagadors: La teva empresa i el Servei Públic d’Ocupació. I quan es tenen més de 2 pagadors i uns ingressos més alts de 14.000 euros, estàs obligat a presentar-la.
 4. Si dubtes, demana cita presencial. Si no entens l’esborrany, hi ha coses que no queden clares, no saps ben bé si la quantitat indicada és la correcta el millor per evitar futures sorpreses i pagaments amb recàrrec és que facis la declaració presencialment.

L’Agència Tributària ha publicat en aquest web algunes recomanacions específiques sobre la declaració de la renda d’enguany dirigides als treballadors que l’any 2020 van estar en situació d’ERTO a conseqüència de la Covid-19.

Els millors filtres i purificadors d’aigua del mercat

Filtres-d'aigua

L’interès per la protecció del medi ambient segueix en augment i cada vegada són més les famílies que aposten per una vida més sostenible i ecofriendly. Un dels grans canvis tenen a veure amb l’ús de l’aigua a les llars; no es tracta únicament de controlar el malbaratament i practicar l’estalvi energètic, parlem de fer un ús més responsable gràcies als filtres i purificadors d’aigua.

Rentar els plats, la roba, dutxar-se, raspallar-se les dents, cuinar i beure són els principals usos a un habitatge residencial: Per què és recomanable fer ús de filtres i purificadors d’aigua? Principalment per salut i higiene. L’aigua pot tenir agents contaminants que poden afectar negativament la nostra salut amb el temps. L’abocament de materials plàstics al mar pot fer que es detectin microplàstics a l’aigua. També els teixits sintètics de la roba poden desprendre microplàstics a la rentadora que passen els filtres de la màquina i arriben al mar. Els experts asseguren que es poden trobar microplàstics en el 83% de les mostres d’aigua de l’aixeta que es van extreure a diferents llars de tot el món.

Aquesta situació està fent que cada vegada més famílies hagin començat a interessar-se en filtres i purificadors d’aigua, no només com una manera d’evitar els possibles contaminants de l’aigua que consumeixin sinó també com una forma d’estalviar, ja que representen una alternativa a l’aigua embotellada.

 

La diferència entre filtració i purificació

Abans de fer la compra d’un d’aquests aparells que permeten atrapar i eliminar les partícules nocives per a la salut és important conèixer la diferència entre filtració i purificació de l’aigua.

 1. Filtració. Es tracta d’un mètode que es centra a fer servir un element filtrant (per exemple una malla) que reté les partícules sòlides de l’aigua. Es poden filtrar sediments i membranes.
 2. Purificació. L’aigua de fonts naturals com poden ser els rius i brolladors conté minerals, sals i matèria orgànica entre altres elements. Els sistemes de purificació busquen eliminar els components que no són saludables mitjançant el carbó activat per absorbir les partícules contaminants. També existeixen de llum ultraviolada que eliminen microorganismes.

La diferència entre filtració i purificació és que el primer sistema elimina elements sòlids i el segon elements dissolts en l’aigua. A les llars es combinen els dos mètodes per millorar la qualitat de l’aigua.

 

Quins són els millors filtres i purificadors d’aigua?

 1. Osmosis inversa. Es col·loca normalment sota l’aixeta de la cuina i filtra l’aigua de les canonades.
 2. Filtres de llum ultraviolada. L’aigua passa mitjançant llums ultraviolades que neutralitzen els bacteris. Però no elimina les partícules sòlides.
 3. Filtres de carboni. Elimina bacteris, partícules sòlides i altres substàncies perjudicials.

En aquest enllaç pots trobar alguns dels models més venuts i exitosos del mercat.

consum-responsable

3 trucs per a practicar el consum responsable

consum-responsable

 

La pandèmia mundial de coronavirus ens ha capgirat tots els plans i ha reduït la nostra vida social a nivells insospitables només un any enrere. En aquest article vam explicar que moltes famílies estaven aprofitant l’aturada i la reducció d’aforaments de sectors com el de la cultura i la restauració, així com el comerç, per reduir el seu consum i estalviar per fer front a la crisi econòmica actual. Però el semiconfinament té una part negativa que pot llençar enlaire totes les nostres bones intencions: La compra compulsiva pot aflorar gràcies a les facilitats del comerç online i l’allau de bàners publicitaris que ens creen falses necessitats en funció de les nostres cerques. Com fer front a tot això i practicar un consum responsable. Des de RoigSat t’ajudem amb 3 trucs fàcils de seguir i molt efectius.

 

Com practicar el consum responsable en època de pandèmia

Un darrer estudi de la marca cosmètica L’Oreal posa sobre la taula que el consum femení és més reflexiu i preocupat per la sostenibilitat. Al contrari del clàssic estereotip que dibuixa a les dones com a consumidores compulsives, aquesta recerca posa de manifest que les dones estan més connectades amb els interessos de les noves generacions. Més del 61% de les enquestades reconeix la seva responsabilitat en relació amb el canvi climàtic. Al contrari, entre els homes, aquesta preocupació no arriba al 50%.

Però més enllà dels sexes, és important caminar cap a un consum responsable 100%: Deixar de banda les compres compulsives, innecessàries i de materials contaminants hauria de ser l’eix principal. Des de RoigSat et donem 3 trucs per aconseguir-ho:

 1. Fer compres necessàries i prou. Molt fàcil de dir, més difícil de practicar. Al final la pandèmia ha posat moltes coses al seu lloc. Durant les setmanes més dures del confinament de l’any passat, quan només estaven oberts els supermercats, farmàcies i altres botigues de primera necessitat, de quantes coses vas prescindir? Correcte, la resta és innecessari. Un bon mètode per detectar-ho. Evidentment no ens passarem la vida comprant només aliments i productes d’higiene i primera necessitat, però ajudarà a destriar.
 2. Escull productes reciclables, reutilitzables i de materials sostenibles. D’aquesta manera practicaràs un consum responsable no només amb el medi ambient, també amb la teva cartera. Tot i que d’inici aquests productes poden ser més cars, a llarg termini et compensarà, ja que duren més temps en l’estar fets de materials de major qualitat i també tindran una vida útil més llarga.
 3. Evita les compres compulsives. Quan vegis un anunci i sentis la necessitat de fer-te amb un producte. Deixa passar 10 minuts i després torna a valorar la compra. Segurament la “necessitat” extrema haurà desaparegut. Valora si ho necessites de veritat, si és sostenible, si faràs un ús real al llarg del temps, etc.

El consum responsable és beneficiós per a la teva butxaca però també pel medi ambient.

Estalvi-llum

Com estalviar llum a la teva llar

Estalvi-llum

La pandèmia mundial de coronavirus ha portat associada una crisi econòmica sense precedents. Milers de treballadors que encara estan en ERTO, autònoms que no poden fer front a les despeses fixes i empreses que han hagut de tancar. En aquest article vam parlar de la pràctica que han iniciat moltes famílies, aprofitar l’aturada econòmica i social de la pandèmia per estalviar. Una de les despeses més altes d’una llar té a veure amb el consum elèctric. Apunta els nostres consells per estalviar llum a la teva llar.

L’estalvi de llum a la llar: 5 premisses perquè sigui una realitat

Agafa paper i boli i apunta les rutines de consum lumínic a la llar. L’hora que es lleva el primer membre de la família als matins. L’hora que va a dormir l’últim a fer-ho a les nits. Els horaris, quantes hores es passen a dins de casa, les activitats que es desenvolupen… A partir d’aquí podem començar una anàlisi:

 1. Intenta posar les rentadores i rentavaixelles a primera hora del matí, la despesa serà més baixa que en hora punta a partir de la tarda. Pots deixar-la preparada a la nit, llevar-te mitja hora abans, posar-la en marxa amb un programa curt i fer les teves activitats habituals: Preparar l’esmorzar, els tàpers, la bossa per anar a la feina o si teletreballes, aprofita per fer altres tasques domèstiques.
 2. Aposta per les bombetes LED. Ho hem parlat en altres articles del blog de RoigSat, però encara no existeix prou cultura al nostre país sobre aquesta tecnologia. Es veu cara, que ho és, però l’estalvi a llarg termini compensa. Per començar, consumeixen menys energia i això ho notaràs immediatament a la factura. També duren més i això significa que les hauràs de canviar cada període de temps més llarg. Estalviaràs per dues bandes. Al marge d’això, no produeixen contaminació lumínica i els seus components són 99% reciclables i no tenen presència de metalls pesants com el mercuri. També s’encenen de forma immediata que contribueix a evitar consums extres d’electricitat.
 3. Revisa la factura de la llum.
  1. Esbrina la potència contractada: La pots baixar per pagar menys? Depèn si hi ha canalla o no a casa, però segurament pots suportar que mentre facis ús de l’assecador de cabell no puguis tenir el forn encès, per exemple. Depèn quin sigui el teu tipus de família podràs estalviar per aquesta banda.
  2. Controla els moments de major consum per evitar fer activitats que suposin seguir aquest ritme i intenta disminuir el consum en aquelles hores del dia.
  3. Investiga els preus i tarifes d’altres companyies. És possible que si canvies d’elèctrica aconsegueixis estalviar cada mes en la factura de la llum.
 4. Manté la calefacció i aire condicionat a una temperatura fixa. Les pujades i baixades de graus representen que el consum es dispari.
 5. Revisa finestres i portes de la llar per assegurar-te un bon aïllament que no permeti que entri del carrer el fred o la calor segons l’estació de l’any. Això permetrà que la temperatura interior es mantingui.
Energia-cinètica

L’energia cinètica, una nova forma de fomentar l’estalvi econòmic

Energia-cinètica

L’I+D+I (Investigació, desenvolupament i innovació) avança i permet descobrir noves formes de tecnologia i aplicacions científiques en diferents àmbits, com per exemple, el de l’arquitectura i la construcció. La investigació permet descobrir nous materials i posar en marxa renovades pràctiques que redueixen el nombre de residus, reutilitzen i incrementen l’eficiència energètica. Les energies renovables es beneficien de les noves tendències en el seu ús en el sector de la construcció, i una de les que està més en auge és l’energia cinètica, una nova manera de fomentar l’estalvi econòmic. Des de RoigSat t’expliquem en què consisteix.

 

Com fomenta l’estalvi energètic la utilització d’energia cinètica

 El simple moviment d’anar i tornar de la feina genera energia. Es calcula que un home en repòs emet entre 100 i 120 watts. Una energia que es renova amb el consum d’aliments que contenen calories i ens permeten seguir emetent energia. La calor humana és una gran font d’energia renovable i si afegim el moviment, s’incrementa convertint-se en l’energia cinètica. Ja existeixen diferents aplicacions en el món real.

Amb aquesta premissa una empresa sueca de ventilació està aprofitant la calor generada pels vianants quan es mouen dins i fora de l’estació central de tren d’Estocolm per obtenir energia renovable.

Es tracta d’un sistema que permet recuperar tota la calor generada per l’activitat dels vianants quan trepitgen les rajoles del terra de l’estació. El sistema recull la calor humana mitjançant el sistema de ventilació i aquesta és desviada cap a les tanques d’aigua subterrània. L’aigua circula pel sistema de canonades i aclimata l’edifici. Amb aquest sistema s’ha reduït en un 25% la factura energètica de l’estació. També durant els mesos d’estiu s’aprofita l’aigua d’un llac pròxim per refrigerar l’espai i els materials de construcció permeten que passi el sol però no la calor a l’estiu.

També existeixen altres aplicacions, però que no impliquen tant el moviment i sí la calor humana: Carregar els gadgets electrònics amb conversió d’energia termoelèctrica. Ja existeixen dispositius que es porten a sobre i gràcies a l’efecte Seebek i materials que recullen la calor humana poden recarregar la bateria.

estalviar-despeses-llar

5 consells per aconseguir estalviar en les despeses de la llar

estalviar-despeses-llar

 

La pandèmia mundial de coronavirus ha portat amb ella una greu crisi econòmica provocada per l’aturada de les indústries per poder posar fre a la cadena de contagis. Fa algunes setmanes t’explicàvem en aquest article que la pandèmia de Covid-19 havia fet que un dels principals propòsits d’any nou fos estalviar. Ara, però, ens centrem en les teves rutines, en el teu dia a dia perquè descobreixis 5 maneres d’estalviar en les despeses fixes de la llar.

5 maneres d’estalviar en les despeses de la llar

 Una cosa és aprofitar la situació de semiconfinament per reduir despeses en oci, restauració o roba (no sortim pràcticament, no ho necessitem) i una altra ben diferent és aconseguir reduir les despeses fixes de la teva llar. Aquí entren en joc les factures dels serveis com l’electricitat o el gas, lloguer o hipoteca, alimentació, etc.

 1. Eliminar les subscripcions audiovisuals. HBO, Netflix, Filmin, Disney Plus… Vivim a l’època de les grans plataformes d’oci audiovisual, pràcticament hem d’estar subscrits a tots els canals si no volem perdre’ns les últimes sèries o pel·lícules de moda. Però si vols estalviar hauràs de prioritzar i desfer-te d’aquells canals on només veus una sèrie o fa temps que no el fas servir.
 2. Adéu al cafè i als esmorzars pagats. Oblida’t de les màquines de vending, les de cafè i d’anar a buscar un té i brioixeria a mig matí. Pot semblar que 2 o 3 euros no significaran res a finals de mes, però multiplica per vint dies: Una mitjana de 60 euros mensuals que pots invertir en la compra d’alimentació general per a la llar. Emporta’t sempre el cafè a un termo portàtil des de casa i també aperitius per picar durant les hores de feina.
 3. Redueix el nombre de targetes i revisa els interessos dels teus comptes bancaris. Som una societat bastant analfabeta quant a economia financera i perdem molts diners en despeses que ni sabem que tenim. Redueix els teus comptes bancaris, potser és millor que només tinguis un o 2 i no diferents. Revisa també les condicions, possiblement pots canviar-les per estalviar en interessos. I quant a les targetes, amb una és més que suficient. Tenir més provocarà que facis més despesa i també et cobraran més despeses de gestió i manteniment.
 4. Organitza la llista de la compra. No vagis a un únic supermercat a comprar tot. Revisa les ofertes als diferents establiments del teu barri i aprofita els descomptes per estalviar.
 5. Practica l’eficiència energètica. Segueix els consells que et donem en aquest article per reduir el consum i per tant, també la factura dels teus subministraments.
enllumenat-LED-llar

Enllumenat LED, així llueixen les noves llars

enllumenat-LED-llar

 

Fa anys que les bombetes LED van arribar al mercat, però encara són poques les llars que aposten pel seu ús. La veritat és que un enllumenat LED és més car que les tradicionals bombetes que es poden trobar a ferreteries i basars, però a la llarga permeten un estalvi energètic i econòmic molt important. La seva durada és més llarga i la seva efectivitat, garanties i prestacions molt més altes. Des de RoigSat t’expliquem en què consisteix l’enllumenat LED i perquè apostem per ell les noves llars i construccions.

 

La nova era de bombetes i enllumenat LED

Ja fa temps que els ajuntaments han apostat per canviar el seu enllumenat públic i susbstituir-lo per lluminària LED, una inversió inicial alta però que a la llarga ajuda a retallar en despeses de manteniment. En el cas dels habitatges particulars, despèn de cada família, ja que moltes vegades segueixen comprant les bombetes tradicionals com una forma d’estalvi. La diferència de preu encara és notable. Un altre cas és el dels habitatges de nova construcció on per normativa i interessos comercials ja inclouen enllumenat d’aquestes característiques, ja que permet disposar dels certificats energètics més favorables.

Què és una bombeta LED? Fa servir Light-Emitting Diode en les seves sigles en anglès, en realitat es pot traduir com Díodes Emissors de Llum i per aconseguir la mateixa intensitat lluminosa que els llums incandescents o les fluorescents es componen per agrupacions de leds. Els seus principals beneficis són:

 1. Estalvi energètic.
 2. Arrencada instantània.
 3. Resistència als encesos i apagats continus.
 4. Major vida útil.

Trucs per estalviar en la factura de la llum

A banda de fer servir enllumenat LED et recordem altres pautes que pots portar a terme per aconseguir un estalvi energètic a la teva llar:

 1. Fer servir llum natural sempre que sigui possible.
 2. Pintar de colors clars parets i sostres.
 3. Evitar deixar encesos els llums.
 4. Instal·lar detectors de moviment perquè els llums s’encenguin i s’apaguin sols automàticament.
 5. Reduir la il·luminació ornamental.
Apps-estalvi

5 apps per a practicar l’estalvi  

Apps-estalvi

L’economia domèstica de moltes famílies s’ha vist afectada per la inesperada crisi del coronavirus. ERTE’S, acomiadaments, congelacions salarials i poques perspectives de millora dels pròxims anys han fet que moltes famílies hagin entrat en mode estalviador. Des de RoigSat t’expliquem alguns consells per estalviar a la teva llar còmodament i des del teu Smartphone, ens referim a les apps per a practicar l’estalvi.

Les aplicacions mòbils que t’ajudaran a practicar l’estalvi

Les aplicacions mòbils han assolit una importància cabdal en els darrers anys. Les tenim per fer fotos, per editar-les, per buscar una direcció, per a descobrir el nom d’una cançó, per controlar el cicle menstrual i per comprar. El seu ús representa més del 90% de l’activitat que desenvolupem amb un mòbil, al final, trucar és el que menys fem. És una bona idea aprofitar-les per a beneficis personals, com el cas de les apps que fomenten l’estalvi:

 1. Mint. Permet crear pressupostos i ofereix recomanacions basades en les despeses que es duen a terme, entre altres.
 2. Spendee.  Rastreja les despeses i ajuda a administrar les finances.
 3. BackMarket. Permet trobar els articles més barats, de segona mà o condicionats de nou.
 4. Listonic. Una app que permet fer llistes de la compra intel·ligents, organitzar i estalviar temps i diners.
 5. Tiendeo. Agrupa ofertes i catàlegs de botigues per saber on comprar més barat.

Ara per ara, 3 de cada 10 espanyols ja fan servir aplicacions mòbils per estalviar i evitar consums desorbitats segons l’informe europeu de pagaments de consumidors elaborat per Intrum. Unes xifres que creixen en el cas dels joves, el 50% dels enquestats entre els 22 i els 37 anys fan servir aquestes apps. Aquesta xifra està 19 punts per damunt de la mitjana europea que es situa en el 31% en aquest nínxol de població.