limpiar-filtros-aire-acondicionado

Netejar els filtres de l’aire condicionat estalvia electricitat

limpiar-filtros-aire-acondicionado

Els filtres i les aletes d’un aparell d’aire condicionat necessiten un manteniment regular perquè la unitat funcioni correctament. Netejar els filtres de l’aire condicionat no només allargarà la vida útil de l’aparell, sinó que farà que la teva factura elèctrica es redueixi considerablement.

Tots els aparells de climatització porten integrats uns filtres responsables de purificar l’aire que prenen de l’exterior de l’habitació per refredar-ho o escalfar-ho, segons l’època; una espècie de tamís que ho depura de partícules i al·lergògens.

Aquests filtres necessiten una cura freqüent perquè l’aparell funcioni de la forma més òptima. D’aquesta manera t’asseguraràs que la brutícia no bloquegi el flux d’aire normal, cosa que podria reduir l’eficiència del sistema de manera significativa. Si els filtres estan obstruïts, l’aire no passarà a través d’ells o, si ho fa, escamparà la brutícia per tota l’habitació. A més, la substitució d’un filtre obstruït per un net pot reduir el consum d’energia del teu aire condicionat entre un 5 i 15%.

El nostre consell és que netegis els filtres com a mínim cada mes durant la temporada de calor. Aquesta neteja haurà de ser més freqüent, almenys cada dues setmanes, si l’aire condicionat està en constant ús, sotmès a condicions de molta pols o si tens mascotes amb molt pèl a casa.

Com netejar els filtres de l’aire condicionat?

1. Obrir l’aparell d’aire condicionat

Assegura’t que el teu aparell d’aire condicionat estigui desconnectat de la xarxa elèctrica. A continuació, retira amb cura els components de l’aparell. És possible que necessitis un tornavís per fer-ho.

2. Retira els filtres

Primer de tot, inspecciona’ls per detectar qualsevol signe de desgast. Si trobes trencaments o esquinçaments, no et molestis a netejar-los. És millor substituir els filtres en mal estat perquè no obstaculitzin el normal funcionament de l’aire condicionat.

3. Elimina la pols

Si els filtres estan en bones condicions, utilitza una aspiradora per eliminar qualsevol resta de pols i brutícia. Sigues el més precís possible per obtenir una neteja completa. Vés amb compte en no estripar el filtre.

4. Desinfecta els filtres

Omple un recipient a parts iguals amb aigua i vinagre. Assegura’t que el recipient que utilitzis és prou gran per poder submergir el filtre completament. El vinagre mata els bacteris i els al·lergògens nocius que puguin haver-se acumulat en el filtre.

5. Deixa els filtres en remull

Deixa els filtres submergits unes quatre hores si no els havies netejat recentment. Si els havies netejat fa poc o el teu aire condicionat no s’utilitza regularment, pots reduir el temps de remull a una hora.

6. Embolica’ls amb una tovallola

Retira els filtres del recipient amb aigua i deixa que el líquid s’escorri. No les esbandides, ja que fer-ho pot revertir el procés de desinfecció. Pots col·locar-los en una tovallola perquè el líquid sigui absorbit per aquesta.

7. Asseca els filtres

Deixa que els filtres s’assequin de forma natural mentre estiguin embolicats en la tovallola. El millor és deixar-los en la terrassa on hi hagi una mica de sol per facilitar l’assecament.

8. Torna a muntar els filtres

Encaixa de nou els filtres en l’aparell d’aire condicionat, posant-los correctament en el seu lloc.

Amb aquest procés, podràs gaudir d’un aire més net, més respirable. A més, és recomanable que, abans de començar a utilitzar l’aire condicionat de manera freqüent, un professional realitzi un manteniment del sistema de l’aire condicionat.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *