ahorrar-nevera

5 consells per estalviar amb la nevera i el congelador

ahorrar-nevera

El frigorífic és un dels màxims responsables del nostre consum energètic, ja que està encès les 24 hores durant els 365 dies a l’any. De fet, segons un estudi sobre consum energètic del sector residencial a Espanya, de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDEA), el frigorífic suposa més del 30% la factura elèctrica. Així que mai vénen malament uns quants consells senzills que t’ajudaran a estalviar amb la nevera i el congelador.

Col·loca-la en un lloc adequat

La situació del frigorífic en la cuina és fonamental. No la situïs prop de les fonts de calor o els rajos del sol, així que assegura’t de col·locar-la lluny de la rentadora, rentavaixella, forns, cuines i finestres. A més, necessita sentir-se lliure, ja que el seu motor i els seus tubs han d’estar ben ventilats. Allunya-la uns centímetres de les parets perquè pugui funcionar correctament.

Vigila la temperatura

És obvi dir que com més rebaixem la temperatura, més treballaran els electrodomèstics i, per tant, major serà la nostra factura elèctrica. La temperatura recomanada per al frigorífic són 5 ºC i per al congelador, -18 ºC. Cada grau de menys suposarà un augment innecessari del consum de l’1,2%.

Elimina el gel

En l’actualitat la majoria de neveres són “No frost”, és a dir, que impedeixen la formació de gel. Però si el teu frigorífic no compta amb aquesta tecnologia, el millor que pots fer és eliminar tu mateix el gel que es formi. Això és fonamental perquè el gel és un element aïllant i dificulte el refredament de l’interior frigorífic, provocant una despesa de fins a un 30% d’energia. Mai deixis que la capa superi els 3 mm de gruix.

Evita obrir les portes

Cada vegada que obres la porta del frigorífic durant 10 segons, el consum es dispara un 0,8%. I cada vegada que ho fas amb el congelador, la xifra s’eleva al 2%. Així que pensat què és el que vols agafar abans d’obrir la porta. També és important revisar que les gomes de les portes estan en bones condicions i que les portes es tanquen hermèticament.

Tria bé el frigorífic

Si has de comprar una nova nevera o congelador, escull un de la classe energètica A i com més “+” se sumin major serà l’estalvi. Passar d’una classe A a un A+++ pot suposar un estalvi del 60%. Si tens dubtes sobre com utilitzar l’etiqueta energètica dels electrodomèstics, aquí et deixem un article sobre aquest tema: http://ow.ly/xSqC301vVmK.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *