mando-aire-acondicionado

Entendre el comandament de l’aire condicionat

mando-aire-acondicionado

En el comandament del aire condicionat està tot el que necessites per manejar-ho bé. Inclou les funcions bàsiques i, entre altres coses, permet programar l’hora de la sortida de l’aire o regular la seva intensitat. No obstant això, molts ens hem tornat bojos intentant entendre els símbols de la pantalla del comandament. Alguns són intuïtius i fàcils d’entendre però uns altres és molt difícil saber per a què serveixen.

No totes les marques d’aires condicionats tenen el mateix comandament a distància però els símbols no disten molt d’unes marques a unes altres, per la qual cosa no hauríeu de tenir problemes a identificar-los. Aquestes són les funcions bàsiques que tenen gairebé tots els aparells.

Les funcions del comandament de l’aire condicionat

Encès/Apagat

Aquesta és la funció més bàsica de tots els aparells i segur que ja tots la coneixereu però no ve malament recordar-ho i posar l’accent en l’apagat. Tracta sempre de mantenir l’aire condicionat en off quan no l’estiguis utilitzant; estalviaràs en factures, en eficiència i en rendiment.

Regulador de temperatura

També és bastant obvi, però la realitat és que és programable i això pot portar problemes. Intenta mantenir la temperatura de l’habitació sempre entre 22 i 26 graus. És la temperatura recomanada perquè el cos humà se senti a gust. A més, cada grau de diferència augmentarà en un 8% la despesa energètica, i també la despesa econòmica.

Heat

Aquest botó no apareix en tots els aparells, només en aquells que també disposen de bomba de calor. És ell el que activa la funció de calefacció.

Cool

Al contrari que l’anterior, prement aquest botó l’aparell expulsarà aire fred.

Dry

Aquest botó és altament eficaç a l’hora de disminuir la humitat de l’ambient. En aquest cas l’equip d’aire condicionat activa el ventilador a velocitat baixa i en mode refrigeració, per la qual cosa resulta indispensable quan l’habitació presenta un índex d’humitat elevat.

Oscil·lació de l’adreça de l’aire (mode swing)

Aquesta funció està pensada perquè col·loquis la direcció en la qual ha de bufar l’aire. És una opció pensada per augmentar el confort aconseguint, a màxima potència, que la sensació de fred dins de la sala es percebi amb major rapidesa. Un consell: no dirigeixis mai l’aire directament cap a una persona durant un temps continuat, ja que pot afectar a la seva salut.

Sleep

Si triem aquesta funció, aconseguirem que l’aparell d’aire condicionat suavitzi la temperatura i la intensitat de la sortida de l’aire mentre dormim, arribant en alguns casos a apagar l’equip.

Mode Eco

Aquest botó està pensat per estalviar energia elevant la temperatura de referència a l’estiu (mode cool) i baixant-la a l’hivern (mode heat).

Esperem que aquesta informació us sigui d’utilitat, si teniu alguna pregunta o dubtes sobre altres símbols, no dubteu a deixar-nos un comentari.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *