electrodomesticos-vacaciones

De vacances, què fer amb els electrodomèstics?

electrodomesticos-vacaciones

Segur que a hores d’ara ja teniu planificades unes merescudíssimes vacances d’estiu. I cada any és el mateix: fer les maletes, regar les plantes, deixar la casa neta i en ordre per a la volta per trobar-la en les millors condicions possibles. Una de les grans preguntes és: haig de desendollar els electrodomèstics? Quins han de ser desendollats i quins no és necessari?

El fet és que desconnectant els aparells elèctrics no solament estarem reduint l’import de la factura elèctrica, sinó que allargarem la vida útil i evitarem certs riscos en la nostra absència. Aquí et deixem uns consells en funció de cada electrodomèstic.

Nevera

Desconnectar-la és fonamental per trobar-la en les millors condicions a la volta. D’aquesta manera evitarem la proliferació de bacteris en el seu interior i, a més, podem aprofitar que estarà buida i desendollada per netejar-la en profunditat.

La nevera és un dels electrodomèstics que més utilitzem i en la qual conservem aliments que poden ser un gran focus de bacteris. De fet, segons els experts, en condicions d’ús i neteja normal s’acumulen 8.000 bacteris en cada centímetre quadrat del frigorífic. Per tant, és fonamental netejar-la amb vinagre per acabar amb qualsevol tipus de bacteri.

Una vegada neta és recomanable deixar-la oberta amb un drap perquè absorbeixi les gotes derivades de la condensació.

Rentavaixella

Aquest electrodomèstic no és necessari desconnectar-ho. Però, igual que amb la nevera, és recomanable desinfectar-ho de forma intensiva abans d’anar-nos de vacances.

Per netejar el rentavaixella posem una bona quantitat de vinagre blanc allí on normalment col·loquem el detergent i ruixem l’interior amb el mateix vinagre. Després solament cal seleccionar un programa curt, endollar-ho i quan acabi el seu cicle de rentat estarà totalment desinfectat.

Igualment, recordar que quan ens anem de vacances no hem de deixar cap plat brut en el seu interior. En cas contrari, el menjar es quedarà incrustat en la vaixella i serà més difícil netejar-la després de la volta.

Rentadora

Tampoc és necessari desendollar-la, però hem de deixar-la totalment buida perquè si no, quan tornem de vacances estarà pràcticament irrecuperable.

També podem aprofitar per desinfectar la rentadora amb vinagre blanc, fent una rentada curta amb el producte en la cubeta del detergent.

Escalfador d’aigua o termo elèctric

Abans de sortir de vacances hem de comprovar que l’escalfador d’aigua estigui apagat i que la clau de pas del gas també ho està. És un gest molt petit que pot evitar problemes majors.

A més, si tenim un termo elèctric, el millor és que el desconnectem abans de sortir de viatge. El termo és un dels aparells que més consumeixen en la llar, per la qual cosa és una pràctica molt bona deixar-ho inoperatiu si ens anem diversos dies.

Aparells elèctrics

Hem de desconnectar tots els aparells elèctrics, inclòs l’aire condicionat. Això inclou el stand-by, és a dir, no ha de quedar cap pilot lluminós encès.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *