prevenir-corrosion-aire-acondicionado

Com prevenir la corrosió en el teu equip d’aire condicionat

prevenir-corrosion-aire-acondicionado

És cert que la unitat externa dels aparells d’aire condicionats pot suportar tot tipus de climes. Però això no vol dir que no pugui sofrir cap dany a causa dels agents nocius exteriors. Un d’ells és la corrosió, que afecta tant als equips domèstics de les llars com als aparells de climatització industrials de gran grandària. En aquest article aprendrem a prevenir la corrosió.

La corrosió és més freqüent a les àrees costaneres i a les grans ciutats, ja que en aquestes zones la contaminació és major. Així que si vius en aquestes zones, no perdis detall a aquests consells per evitar la corrosió, perquè la contaminació podria danyar el teu sistema de climatització.

Per què es produeix la corrosió?

A les poblacions properes a la costa, la salinitat de l’aire i els contaminants que han estat abocats en el mar, són les causes de la corrosió dels aparells d’aire condicionat. Per la seva banda, a les grans ciutats, les causes es troben en la contaminació ambiental, la pluja àcida i la proximitat a les indústries on es manipulen productes químics.

Quines conseqüències té la corrosió?

Tant en zones costaneres com en grans urbs, els equips d’aire condicionat estan exposats a més contaminació i per tant les possibilitats que siguin afectats és major. Això redueix la vida útil i generen una pèrdua de l’eficiència dels aparells.

El fet més preocupant és que aquesta corrosió no sempre apareix quan els nostres aparells són ja vells, sinó que és molt freqüent que comenci a generar-se al cap de pocs mesos de funcionar, sobretot a les unitats exteriors.

Com evitar la corrosió?

Una de les opcions que millors resultats ofereix és el recobriment per a unitats externes, elaborades amb alumini o altres materials que protegeixen l’equip de la corrosió. Aquests sistemes es poden aplicar a qualsevol equip i fins i tot a parts amb intercanvi de calor (tals com a bobines) per evitar la pèrdua de l’eficiència energètica.

Aquests articles són resistents a la pressió exercida per les reaccions d’oxidació i resistent als forts vents. També resisteixen als rajos UVA i UVB, protegint a les unitats exteriors excessivament exposades a la llum solar.

A més de ser econòmicament viable, la majoria d’aquests recobriments pot durar fins a quatre anys.

Una altra forma d’evitar la corrosió és mitjançant la neteja i el manteniment periòdic, ja que d’aquesta forma s’ajuda a combatre els efectes que hagin estat causats per la corrosió. A més d’allargar la vida útil del nostre aparell d’aire condicionat, aquesta neteja t’ajudarà a estalviar electricitat, ja que un aparell brut consum fins a un 30% més d’energia que un dispositiu net.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *