Alternativas al coche de propiedad

Alternatives al cotxe de propietat

Alternativas al coche de propiedad

Cada dia hi ha més persones que busquen alternatives al cotxe de propietat perquè suposa una despesa econòmica i mediambiental molt important. Aquí expliquem algunes de les alternatives existents.

És cert que no tothom pot desfer-se del cotxe. Per exemple, les famílies que viuen en un entorn rural en una casa separada del nucli urbà i necessiten el cotxe per anar a treballar o portar als nens a l’escola, és obvi que han de tenir un cotxe i, en ocasions, fins a més d’un. Però en grans ciutats com Barcelona, Madrid o València cada dia són més les persones que han decidit prescindir del cotxe propi o estan en vies de fer-ho perquè existeix una gran xarxa de transport públic, facilitats per desplaçar-se amb bicicleta i, també, la possibilitat d’usar cotxes i motos compartits.

D’aquesta manera, els ciutadans que no necessiten el cotxe per moure’s diàriament, estalvien els diners de la compra del cotxe, el manteniment, el pàrquing i l’assegurança. A més de contribuir positivament a la salut mediambiental de la ciutat.

A continuació citem algunes de les diferents formes de transport compartit existents.

Alternatives al cotxe de propietat

Carsharing

El charsahring o cotxe compartit posa a la disposició dels ciutadans una àmplia disponibilitat de vehicles. El carsharing normalment el realitzen empreses que disposen d’una àmplia flota de vehicles repartits per tota la ciutat –perquè tothom pugui tenir vehicles prop de casa- que l’usuari pot agafar per hores quan ho necessiti. Hi ha molts tipus de modalitats de pagament en funció de les empreses i els plans escollits, però, per regla general, es paga una quota de soci i les hores que es fa servir.

Empreses com Avancar, Bluemove, Respiro i altres que operen a diferents ciutats d’Estat espanyol, s’encarreguen de tot allò relacionat amb el manteniment del vehicle perquè l’usuari o soci només hagi d’encarregar-se de conduir.

També existeixen empreses que realitzen el mateix servei però amb motos. Un exemple és Cooltra.

I dins del carsharing també hi ha empreses que faciliten que un particular li deixi a un altre particular el seu cotxe quan no l’està utilitzant. Aquesta modalitat, duta a terme per empreses com SocialCar, permet que la persona que té vehicle li tregui un major rendiment.

Carpooling

El carpooling consisteix en que una persona que ha de realitzar un desplaçament i té places lliures en el seu vehicle, les posa a la disposició d’altres usuaris que han de realitzar la mateixa ruta o part d’aquesta i, d’aquesta manera, comparteixen les despeses i, òbviament, contaminen menys.

L’empresa de carpooling més coneguda a l’Estat espanyol actualment és BlaBlaCar.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *