Una persona fent manteniment de la caldera de gasoil a Catalunya

RoigSat, més de 45 anys líders en manteniment de la caldera de gasoil a Catalunya


Des de Roigsat tenim una metodologia innovadora de fer manteniment de la teva caldera de gasoil a Catalunya amb serveis i beneficis exclusius

Fer un bon manteniment de la caldera de gasoil a Catalunya mai no havia tingut tants avantatges. Des de RoigSat, oferim una subscripció anual als nostres clients que els ofereix beneficis exclusius. Si et fas client de RoigSat, podràs gaudir dels avantatges següents.

Revisió exclusiva de la caldera de gasoil

Amb la subscripció anual, tindràs accés a la revisió en 14 punts de la caldera exclusiva de gasoil de RoigSat. La revisió general de la caldera de gasoil a Catalunya entra en el paquet de manteniment de la caldera de gasoil a Catalunya. RoigSat acredita la revisió amb el certificat de manteniment de la Generalitat de Catalunya.

Ofertes en peces de recanvi

RoigSat ofereix als clients descomptes d’un 10% en les peces de recanvi per fer un bon manteniment de la caldera de gasoil a Catalunya. A més, t’oferim un servei àgil al teu domicili en 24 – 48 hores laborables. En cas que pateixis una avaria, cobrim la mà d’obra i el desplaçament.

Accés a avantatges exclusius

Els clients gaudeixen d’avantatges en exclusiva per a la comunitat de RoigSat. A banda d’assegurar-te un manteniment de la teva caldera de gasoil a Catalunya, podràs accedir als continguts i beneficis exclusius que et presentem a continuació.

 • Vídeo consells dels nostres professionals per fer un manteniment de la caldera de gasoil a Catalunya.
 • Sorteigs exclusius quinzenals i mensuals.
 • Accés a la promoció “Porta un amic”, amb un descompte d’un 50% en la subscripció de la caldera.
 • Ebooks mensuals.
 • Sorpreses puntuals.

Des de RoigSat oferim un servei de qualitat i al mateix temps accessible pels nostres clients. Si pagues la subscripció de anual, mantenim la teva caldera de gasoil durant tot l’any en el millor estat i t’oferim els beneficis exclusius de formar part de la comunitat RoigSat. Trobaràs tot el que inclou l’oferta en aquest enllaç. Perquè com a casa, enlloc.

Escalfar-llar-eficientment

4 trucs per a escalfar la teva llar de forma eficient aquest hivern

Escalfar-llar-eficientment

La fluctuació dels preus de la llum, la pujada del preu dels aliments, de l’euríbor i les quotes hipotecàries… Vivim en una situació econòmica molt canviant, es pronosticava un hivern duríssim i sembla que hem superat el primer mes amb nota. De tota manera, la incertesa governa el nostre dia a dia, per això des de RoigSat t’expliquem alguns trucs per a escalfar la teva llar de forma eficient aquest hivern. Per una banda, estalvies, i per l’altra millores el teu entorn mediambientalment parlant.

Recorda que és indispensable fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Com escalfar la teva llar eficientment

De trucs per a escalfar la llar, n’hi ha molts, però fem un recull d’aquells que considerem que funcionen millor per aconseguir una temperatura de confort aquests mesos de fred:

 1. Aïllant a les finestres. Sabies que una llar pot perdre fins a un 30% de la calor acumulada si està mal aïllada? És important disposar d’unes finestres amb un bon material aïllant, millor si són de doble vidre i si l’economia no permet aquests dispendis s’ha d’apostar per col·locar rivets a finestres i portes, abaixar les persianes i penjar cortines per fer de pantalla i evitar els corrents d’aire que es puguin filtrar.
 2. Instal·lar un termòstat. Un aparell que permet regular i escollir la temperatura desitjada, mantenint una escalfor constant i que és molt fàcil d’instal·lar i a un preu econòmic.
 3. Bomba de calor. El sistema de calefacció que inclouen tots els aires condicionats és dels més eficients. Segons l’OCU (Organització de Consumidors i Usuaris), la despesa mitjana d’una bomba de calor no arriba als vint cèntims per hora. Mentre que una estufa de butà arriba als 0,46 euros per hora, més del doble.
 4. Llum solar. Aprofitar la llum del sol permet mantenir la llar a una temperatura adequada durant els dies d’hivern. On funciona millor aquest truc és en els habitatges amb orientació sud, que gaudeixen de moltes hores de llum solar directa. Aprofita les hores centrals per a mantenir les persianes aixecades perquè es pugui filtrar la caloreta de l’astre rei.
Estalviar-factura-de-la-llum

Els 15 millors trucs per a estalviar en calefacció

Estalviar-factura-de-la-llum

En un context de pujada exponencial dels preus, ja fa algunes setmanes que des de RoigSat us expliquem alguns trucs perquè aquesta cojuntura no afecti el benestar de la vostra llar, tampoc al confort i a les instal·lacions de climatització, sigui calefacció de gas o gasoil, o aire condicionat. Recorda que és indispensable fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Trucs per estalviar en calefacció aquest hivern

 1. Instal·la un termòstat. D’aquesta manera es mantindrà sempre a la llar una temperatura constant que evitarà l’increment de la factura.
 2. Manté encesos només els radiadors de les habitacions que estiguis fent servir.
 3. Manté les portes i finestres ben tancades per a evitar fugues. També és important comptar amb una instal·lació de fusteria de doble vidre i aïllant.
 4. Eixuga la roba a l’aire lliure i evita posar-la sobre els radiadors, ja que disminueix la seva eficiència.
 5. Fes servir cortines tèrmiques.
 6. Abaixa les persianes quan es faci la nit per mantenir la calor acumulada durant el dia.
 7. Manté la calefacció apagada durant les nits.
 8. Mantenir la calefacció entre 19 i 21 graus, pujar-la més incrementa la despesa en un 8% per cada grau de més. De vegades és millor abrigar-se més que pujar la temperatura.
 9. Reduir la potència contractada.
 10. Canviar a una companyia amb preus més competitius per a tu.
 11. Orientació sud. És la millor de totes, però sabem que no sempre es pot escollir, sobretot en habitatges ja adquirits. Ara bé, si estàs buscant un pis o casa de lloguer o busques comprar, assegura’t que l’orientació estigui encarada al sud per a guanyar hores de sol.
 12. Col·loca els radiadors sota les finestres, és el millor indret.
 13. No deixis els electrodomèstics i aparells electrònics en stand by.
 14. Apagar tots els llums de les habitacions que no s’estiguin fent servir.
 15. Fer servir bombetes LED.
Caldera-de-condensació

4 curiositats de les calderes de condensació

Caldera-de-condensació

El fred s’aproxima. Amb l’arribada de la tardor les temperatures disminueixen i les famílies es preparen per fer front als probables increments en les factures dels subministraments elèctrics, i sobretot, de gas. El context econòmic i social actual, amb la guerra a Ucraïna i la pujada de la inflació com a teló de fons, ha provocat que moltes llars hagin començat a posar a punt les seves calderes. De quin tipus és la teva? Sabies que les calderes de condensació són les més eficients del mercat? En un moment d’estalvi necessari, canviar-se i optar per un aparell d’aquesta classe pot ser un encert. Des de RoigSat t’expliquem els avantatges de les calderes de condensació i algunes curiositats. Recorda que és indispensable fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Què és una caldera de condensació?

Les calderes de condensació aprofiten part de l’energia que s’allibera quan el vapor d’aigua es condensa. Els experts asseguren que són de les màquines de climatització més eficients del mercat, ja que poden reduir fins a un 30% el consum de gas i també disminueixen la contaminació per CO₂.

Com funciona una caldera de condensació?

Aquestes màquines funcionen amb gas natural o propà. Reaprofiten el fum de la combustió en una càmera dissenyada específicament per això. Des de l’any 2013, els habitatges d’obra nova només poden instal·lar calderes de condensació.

4 curiositats de les calderes de condensació

 1. Fa servir una canonada d’aiguàs (encara que compta amb un dipòsit intern, s’ha de buidar periòdicament, d’aquí la necessitat de la canonada).
 2. Necessita un neutralitzador de condensats (l’aigua condensada és molt àcida i no es pot abocar directament a la xarxa d’aigües residuals).
 3. Compta amb diferents components de seguretat com vàlvules de sobrepressió, sensor de pressió de ventilador de tir, sensor de flama i termòstat de seguretat.
 4. La seva instal·lació provoca un impacte positiu immediat en la factura de subministraments.

Preu d’una caldera de condensació

El preu d’una caldera de condensació d’ús domèstic es situa entre els 900 i els 2.500 euros. La caldera Baxi és una de les marques amb una tarifa més alta, però en contraposició, amb uns beneficis molt més grans que altres més econòmiques. Al marge de les màquines de condensació, existeixen calderes d’altres tipus en el mercat de la climatització.

Manteniment-radiadors

Les 4 passes imprescindibles per a realitzar un bon manteniment dels radiadors

Manteniment-radiadors

Novembre és el mes central de la tardor, hem abandonat definitivament la roba d’estiu, però encara no necessitem jerseis gruixuts, ni abrics de llana. És el moment perfecte per posar a punt els radiadors i evitar sorpreses desagradables. Des de RoigSat fem el manteniment de la teva caldera i t’expliquem les passes imprescindibles per a realitzar un bon manteniment dels radiadors de la teva llar.

Les passes imprescindibles per a realitzar un bon manteniment dels radiadors

Els radiadors actuen com electrodomèstics independents, però estan lligats al bon funcionament de la caldera. Així que abans de preocupar-nos per aquests aparells és imprescindible realitzar una revisió de la caldera. En aquest article et vam donar algunes recomanacions per fer la posada a punt estalviant energia i millorant la calefacció. Una vegada que la caldera estigui llesta, segueix aquestes passes perquè el manteniment diari dels radiadors sigui professional:

 1. Purgar els radiadors anualment. D’aquesta manera s’aconsegueix eliminar l’aire que s’acumula a dins dels aparells que desprenen calor. Es recomana que aquest procés el realitzi un professional amb experiència en purgació de radiadors, ja que no és un procés fàcil i pot comportar complicacions si no s’ha fet abans.
 2. Netejar la pols i la brutícia. És important mantenir els radiadors nets i lliures d’àcars de la pols perquè l’aire que es desprèn pugui fluir i circular lliurament facilitant l’escalfament de l’habitació on estigui col·locat de forma eficient.
 3. Mantenir l’espai al voltant dels radiadors. Perquè funcionin millor i es mantinguin en bon estat és fonamental que l’aire flueixi lliurement, així que és recomanable allunyar els objectes que l’envolten, que no estigui a prop de cortines, mobles que puguin bloquejar la sortida d’aire i fer que s’acumuli pols i brutícia.
 4. Comprovació de fugues. Una tasca que s’ha de fer diàriament per assegurar-nos del bon funcionament i evitar sorpreses desagradables. Es recomana controlar si hi ha taques d’aigua al sòl.

posada al punt de la caldera

5 consells per estalviar energia amb la posada al punt de la caldera

posada al punt de la caldera

Quan arriba el fred, la caldera és el nostre millor aliat per mantenir la casa a una temperatura agradable.

Només així podrem gaudir de la plaent sensació d’escalfor a la llar, mentre els nostres fills estudien, mirem una pel·lícula en família, degustem un sopar exquisit o rebem la visita d’uns amics.

Però perquè funcioni correctament i no ens emportem cap sorpresa en encendre-la després de tants mesos sense fer-la servir, convé fer una posada al punt completa, tal com et descrivim a continuació.

Les claus d’un bon manteniment de la caldera

La posada al punt de la caldera no només ens ajuda a evitar avaries i altres complicacions derivades del funcionament, sinó que també afavoreix l’estalvi d’energia i millora el rendiment.

Per tot això, els experts aconsellen dur a terme un manteniment periòdic que almenys inclogui els punts que detallem aquí:

 • Ventilació. El primer que hauràs de comprovar són les reixetes de ventilació de la caldera. Verifica que no hi hagi cap obstacle que impedeixi la sortida del gas en cas de fuga.
 • Pressió. Seguidament, continua amb la posada al punt de la caldera revisant-ne la pressió, que ha d’estar entre 1 i 1,2 bars.
 • Color de la flama. Quan l’encenguis, fixa’t en el color de la flama. Si és blava, vol dir que la combustió s’està efectuant de manera correcta. Si és groga o taronja, truca ràpidament al tècnic perquè faci una revisió més a fons.
 • Temperatura. Una altra tasca fonamental en el manteniment de la caldera és la comprovació de la temperatura. Ajusta-la a la temperatura adequada, tant per escalfar l’aigua com per escalfar casa teva.
 • Bomba i radiadors. Si la teva caldera té una bomba de circulació, assegura’t que giri correctament. D’altra banda, no t’oblidis de revisar els radiadors. Encén-los i comprova que tots escalfin i que no hi hagi fuites d’aigua.

Ho posaràs en pràctica? Com a consell final, et recomanem que activis la caldera durant almenys 20 minuts i observis com funciona.

Si detectes alguna irregularitat, posa’t en contacte amb el servei tècnic.

Aquesta tardor, gaudeix de l’escalfor de la teva llar!

calderes de condensació

Les millors calderes de condensació de RoigSat per a aquest hivern

calderes de condensació

S’acosta l’hivern, i amb això la baixada de temperatures i els dies grisos i freds. Des de RoigSat, et volem recomanar les calderes amb les millors prestacions perquè estiguis confortable aquest hivern.

Avantatges de les calderes de condensació

Una alternativa molt bona als mètodes tradicionals de calefacció són les calderes de condensació. Són aparells de molt alta eficiència energètica, gràcies als quals es pot estalviar fins a un 30% en energia. Els avantatges d’aquest tipus de calderes són:

 1. Estalvi en la factura del gas: permeten aconseguir un estalvi energètic entre el 15% i 30% del consum total.
 2. Més eficiència energètica: permet aprofitar per complet el poder calorífic del combustible que s’ha utilitzat.
 3. Menys emissions de CO2: aquesta tipologia de calderes redueixen aquestes emissions de manera considerable. Gràcies al seu millor sistema de combustió, el seu alt rendiment i el seu inferior consum de combustible.
 4. Molt silencioses: redueixen la contaminació acústica.
 5. Amb bescanviador de calor: produeixen un rendiment més elevat i generen menys partícules que contaminen l’atmosfera.

Les millors calderes de condensació recomanades per RoigSat per a aquest hivern

Et volem mostrar, a continuació, les tres millors calderes de condensació perquè aquest hivern estiguis tranquil a casa. De major a menor qualitat, RoigSat recomana:

1. Vaillant Ecotec Plus. Aquesta caldera es caracteritza per:

– Sistema electrònic de combustió que permet ajustar millor la instal·lació per estalviar més en consum de gas.

– Sistema de seguretat davant possibles anomalies.

–  Bomba d’Alta Eficiència per a un menor consum elèctric.

– Reduït consum en espera.

– Opció per augmentar la quantitat d’aigua calenta a través de la instal·lació de l’acumulador actoSTOR sense ocupar més espai a la paret.

2. Baxi Platinum Compact. Les seves principals característiques són:

– Caldera de condensació mixta amb servei d’aigua calenta sanitària i calefacció en dues potències.

– Facilitat de muntatge en mobles de cuina gràcies a les seves dimensions compactades.

– Quadre de control digital amb pantalla retroiluminada.

– Funcionament més eficient, fiable i silenciós gràcies a la tecnologia GAS INVERTER.

– Versió RESSÒ per reduir el consum elèctric i el nivell sonor de funcionament.

– Funció de purga per a l’eliminació de l’aire del circuit de calefacció.

– Compatible amb les instal·lacions solars per a la producció d’aigua calenta.

3. Chaffoteaux Pigma Green. Caracteritzada per:

– Funció confort on/off programable.

– Regulació automàtica de la caldera en funció de les necessitats de calefacció i display LCD retroiluminat.

– Engegada amb purgat automàtic i regulació de combustió.

– Reducció d’un 40% les emisions de CO2 i de fins a un 35% combinant Expert Control, funció SRA, sonda externa i terra radiant.

Calderes de condensació, són les més eficients?

Les calderes de condensació són, actualment, una de les millors apostes per escalfar la nostra llar i l’aigua calenta sanitària. A més a més, contribueixen, com veurem a continuació, a l’estalvi mediambiental perquè el seu funcionament es basa en l’aprofitament de la condensació de vapor d’aigua que es dóna en la combustió.

Com funcionen les calderes de condensació

Les altres calderes acostumen a escalfar l’aigua a una temperatura d’un 90º centígrads mentre que les de condensació ho fan una temperatura màxima que oscil·la entre els 60 i 70 graus i evacuen els gasos a una temperatura més baixes que les de condensació, que és als 100ºC.

En altres paraules, funcionen igual que les calderes de baixa temperatura però tenen l’especificitat que tenen la capacitat de reutilitzar els gasos de fuita. Això fa que siguin molt més eficients que altres tipus de caldera existents.

Avantatges de les calderes de condensació

Rendiment

El rendiment de les calderes de condensació supera el 100% respecte a altres tipus de caldera, que tenen valors entre el 70 i el 80%. Això és perquè aprofiten la calor de condensació per escalfar l’aigua de tornada de la caldera. Utilitzen el poder calorífic superior però sense posar en perill la caldera en cap cas. En definitiva, aquests tipus de caldera tenen un rendiment de fins i tot més d’un 30% respecte a les calderes convencionals.

Ecologia

Les calderes de condensació són respectuoses amb el medi ambient perquè els gasos que emeten són molt menys contaminants que els de altres tipologia de calderes perquè les seves emissions de CO2 són més baixes que les d’altres calderes que usen altres tipus de combustible.

És per això que a Espanya hi ha diferents subvencions per incentivar que les llars optin per aquest tipus de calderes, que estan considerades les calderes més eficients del mercat.

Estalvi

Un altre dels avantatges de les calderes de condensació és que tenen la capacitat de regular la temperatura tenint en compte la demanda energètica d’una llar. Aquesta característica pot arribar a produir estalvis superiors al 25% si ho comparem amb altres calderes tradicionals.

Quina és la millor caldera?

Ventajas calderas condensación

Has d’instalar o renovar la teva caldera i et planteges: Caldera de gas estanca o atmosfèrica? Caldera de condensació? A baixa temperatura? Com puc saber quina és la millor caldera de gas?A continuació t’expliquem quins en són els elements bàsics. Llegir més

Calderes de condensació i radiadors, el binomi perfecte en calefacció

calderas condensacion ventajas

La caldera de gas és el generador de calefacció més utilitzat a Espanya, essent la caldera de baixa temperatura i la caldera de condensació les solucions més eficients pel seu alt rendiment i reducció d’emissions contaminants. Quina triar? Llegir més