Manteniment-radiadors

Les 4 passes imprescindibles per a realitzar un bon manteniment dels radiadors

Manteniment-radiadors

Novembre és el mes central de la tardor, hem abandonat definitivament la roba d’estiu, però encara no necessitem jerseis gruixuts, ni abrics de llana. És el moment perfecte per posar a punt els radiadors i evitar sorpreses desagradables. Des de RoigSat fem el manteniment de la teva caldera i t’expliquem les passes imprescindibles per a realitzar un bon manteniment dels radiadors de la teva llar.

Les passes imprescindibles per a realitzar un bon manteniment dels radiadors

Els radiadors actuen com electrodomèstics independents, però estan lligats al bon funcionament de la caldera. Així que abans de preocupar-nos per aquests aparells és imprescindible realitzar una revisió de la caldera. En aquest article et vam donar algunes recomanacions per fer la posada a punt estalviant energia i millorant la calefacció. Una vegada que la caldera estigui llesta, segueix aquestes passes perquè el manteniment diari dels radiadors sigui professional:

 1. Purgar els radiadors anualment. D’aquesta manera s’aconsegueix eliminar l’aire que s’acumula a dins dels aparells que desprenen calor. Es recomana que aquest procés el realitzi un professional amb experiència en purgació de radiadors, ja que no és un procés fàcil i pot comportar complicacions si no s’ha fet abans.
 2. Netejar la pols i la brutícia. És important mantenir els radiadors nets i lliures d’àcars de la pols perquè l’aire que es desprèn pugui fluir i circular lliurament facilitant l’escalfament de l’habitació on estigui col·locat de forma eficient.
 3. Mantenir l’espai al voltant dels radiadors. Perquè funcionin millor i es mantinguin en bon estat és fonamental que l’aire flueixi lliurement, així que és recomanable allunyar els objectes que l’envolten, que no estigui a prop de cortines, mobles que puguin bloquejar la sortida d’aire i fer que s’acumuli pols i brutícia.
 4. Comprovació de fugues. Una tasca que s’ha de fer diàriament per assegurar-nos del bon funcionament i evitar sorpreses desagradables. Es recomana controlar si hi ha taques d’aigua al sòl.

posada al punt de la caldera

5 consells per estalviar energia amb la posada al punt de la caldera

posada al punt de la caldera

Quan arriba el fred, la caldera és el nostre millor aliat per mantenir la casa a una temperatura agradable.

Només així podrem gaudir de la plaent sensació d’escalfor a la llar, mentre els nostres fills estudien, mirem una pel·lícula en família, degustem un sopar exquisit o rebem la visita d’uns amics.

Però perquè funcioni correctament i no ens emportem cap sorpresa en encendre-la després de tants mesos sense fer-la servir, convé fer una posada al punt completa, tal com et descrivim a continuació.

Les claus d’un bon manteniment de la caldera

La posada al punt de la caldera no només ens ajuda a evitar avaries i altres complicacions derivades del funcionament, sinó que també afavoreix l’estalvi d’energia i millora el rendiment.

Per tot això, els experts aconsellen dur a terme un manteniment periòdic que almenys inclogui els punts que detallem aquí:

 • Ventilació. El primer que hauràs de comprovar són les reixetes de ventilació de la caldera. Verifica que no hi hagi cap obstacle que impedeixi la sortida del gas en cas de fuga.
 • Pressió. Seguidament, continua amb la posada al punt de la caldera revisant-ne la pressió, que ha d’estar entre 1 i 1,2 bars.
 • Color de la flama. Quan l’encenguis, fixa’t en el color de la flama. Si és blava, vol dir que la combustió s’està efectuant de manera correcta. Si és groga o taronja, truca ràpidament al tècnic perquè faci una revisió més a fons.
 • Temperatura. Una altra tasca fonamental en el manteniment de la caldera és la comprovació de la temperatura. Ajusta-la a la temperatura adequada, tant per escalfar l’aigua com per escalfar casa teva.
 • Bomba i radiadors. Si la teva caldera té una bomba de circulació, assegura’t que giri correctament. D’altra banda, no t’oblidis de revisar els radiadors. Encén-los i comprova que tots escalfin i que no hi hagi fuites d’aigua.

Ho posaràs en pràctica? Com a consell final, et recomanem que activis la caldera durant almenys 20 minuts i observis com funciona.

Si detectes alguna irregularitat, posa’t en contacte amb el servei tècnic.

Aquesta tardor, gaudeix de l’escalfor de la teva llar!

calderes de condensació

Les millors calderes de condensació de RoigSat per a aquest hivern

calderes de condensació

S’acosta l’hivern, i amb això la baixada de temperatures i els dies grisos i freds. Des de RoigSat, et volem recomanar les calderes amb les millors prestacions perquè estiguis confortable aquest hivern.

Avantatges de les calderes de condensació

Una alternativa molt bona als mètodes tradicionals de calefacció són les calderes de condensació. Són aparells de molt alta eficiència energètica, gràcies als quals es pot estalviar fins a un 30% en energia. Els avantatges d’aquest tipus de calderes són:

 1. Estalvi en la factura del gas: permeten aconseguir un estalvi energètic entre el 15% i 30% del consum total.
 2. Més eficiència energètica: permet aprofitar per complet el poder calorífic del combustible que s’ha utilitzat.
 3. Menys emissions de CO2: aquesta tipologia de calderes redueixen aquestes emissions de manera considerable. Gràcies al seu millor sistema de combustió, el seu alt rendiment i el seu inferior consum de combustible.
 4. Molt silencioses: redueixen la contaminació acústica.
 5. Amb bescanviador de calor: produeixen un rendiment més elevat i generen menys partícules que contaminen l’atmosfera.

Les millors calderes de condensació recomanades per RoigSat per a aquest hivern

Et volem mostrar, a continuació, les tres millors calderes de condensació perquè aquest hivern estiguis tranquil a casa. De major a menor qualitat, RoigSat recomana:

1. Vaillant Ecotec Plus. Aquesta caldera es caracteritza per:

– Sistema electrònic de combustió que permet ajustar millor la instal·lació per estalviar més en consum de gas.

– Sistema de seguretat davant possibles anomalies.

–  Bomba d’Alta Eficiència per a un menor consum elèctric.

– Reduït consum en espera.

– Opció per augmentar la quantitat d’aigua calenta a través de la instal·lació de l’acumulador actoSTOR sense ocupar més espai a la paret.

2. Baxi Platinum Compact. Les seves principals característiques són:

– Caldera de condensació mixta amb servei d’aigua calenta sanitària i calefacció en dues potències.

– Facilitat de muntatge en mobles de cuina gràcies a les seves dimensions compactades.

– Quadre de control digital amb pantalla retroiluminada.

– Funcionament més eficient, fiable i silenciós gràcies a la tecnologia GAS INVERTER.

– Versió RESSÒ per reduir el consum elèctric i el nivell sonor de funcionament.

– Funció de purga per a l’eliminació de l’aire del circuit de calefacció.

– Compatible amb les instal·lacions solars per a la producció d’aigua calenta.

3. Chaffoteaux Pigma Green. Caracteritzada per:

– Funció confort on/off programable.

– Regulació automàtica de la caldera en funció de les necessitats de calefacció i display LCD retroiluminat.

– Engegada amb purgat automàtic i regulació de combustió.

– Reducció d’un 40% les emisions de CO2 i de fins a un 35% combinant Expert Control, funció SRA, sonda externa i terra radiant.

Calderes de condensació, són les més eficients?

Les calderes de condensació són, actualment, una de les millors apostes per escalfar la nostra llar i l’aigua calenta sanitària. A més a més, contribueixen, com veurem a continuació, a l’estalvi mediambiental perquè el seu funcionament es basa en l’aprofitament de la condensació de vapor d’aigua que es dóna en la combustió.

Com funcionen les calderes de condensació

Les altres calderes acostumen a escalfar l’aigua a una temperatura d’un 90º centígrads mentre que les de condensació ho fan una temperatura màxima que oscil·la entre els 60 i 70 graus i evacuen els gasos a una temperatura més baixes que les de condensació, que és als 100ºC.

En altres paraules, funcionen igual que les calderes de baixa temperatura però tenen l’especificitat que tenen la capacitat de reutilitzar els gasos de fuita. Això fa que siguin molt més eficients que altres tipus de caldera existents.

Avantatges de les calderes de condensació

Rendiment

El rendiment de les calderes de condensació supera el 100% respecte a altres tipus de caldera, que tenen valors entre el 70 i el 80%. Això és perquè aprofiten la calor de condensació per escalfar l’aigua de tornada de la caldera. Utilitzen el poder calorífic superior però sense posar en perill la caldera en cap cas. En definitiva, aquests tipus de caldera tenen un rendiment de fins i tot més d’un 30% respecte a les calderes convencionals.

Ecologia

Les calderes de condensació són respectuoses amb el medi ambient perquè els gasos que emeten són molt menys contaminants que els de altres tipologia de calderes perquè les seves emissions de CO2 són més baixes que les d’altres calderes que usen altres tipus de combustible.

És per això que a Espanya hi ha diferents subvencions per incentivar que les llars optin per aquest tipus de calderes, que estan considerades les calderes més eficients del mercat.

Estalvi

Un altre dels avantatges de les calderes de condensació és que tenen la capacitat de regular la temperatura tenint en compte la demanda energètica d’una llar. Aquesta característica pot arribar a produir estalvis superiors al 25% si ho comparem amb altres calderes tradicionals.

Quina és la millor caldera?

Ventajas calderas condensación

Has d’instalar o renovar la teva caldera i et planteges: Caldera de gas estanca o atmosfèrica? Caldera de condensació? A baixa temperatura? Com puc saber quina és la millor caldera de gas?A continuació t’expliquem quins en són els elements bàsics. Llegir més

Calderes de condensació i radiadors, el binomi perfecte en calefacció

calderas condensacion ventajas

La caldera de gas és el generador de calefacció més utilitzat a Espanya, essent la caldera de baixa temperatura i la caldera de condensació les solucions més eficients pel seu alt rendiment i reducció d’emissions contaminants. Quina triar? Llegir més

Principals avantatges de les calderes de condensació

ventajas-calderas-condensacion-2

Una alternativa molt bona als mitjans tradicionals de calefacció són les calderes de condensació. T’expliquem perquè. Llegir més

Calefacció a gas o elèctrica?

como purgar radiadores

El tipus i tamany de la vivenda, l’ús que s’en faci així com la zona on estigui condicionaran el tipus de sistema de calefacció més aconsellable. Llegir més