El manteniment de la caldera, vital per reduir el consum energètic

Ventajas calderas condensación

Ja són aquí les baixes temperatures i, amb elles, l’augment de la despesa econòmica i energètica per l’ús continuat de la calefacció. Un manteniment adequat de la caldera és imprescindiple per reduir el consum energètic i evitar ensurts en la factura del gas o gasoil. Te’n donem detalls.

L’eficiència dels aparells ens ajuda a reduir el consum però també és imprescindible un correcte manteniment de la caldera. Segons la nostra experiència de 30 anys en la cura i manteniment de les llars,  les avaries de caldera i calefacció per falta de manteniment suposen una despesa extra de fins a 350 euros en els mesos de més fred.

Quina caldera recomanem?

Des del 26 de setembre només es poden fabricar (i per tant, comprar) calderes de condensació. L’any passat la Generalitat concedia ajuts per la renovació de la caldera. A data d’avui, encara no s’ha aprovat el pla pel 2016, a l’espera de l’aprovació dels pressupostos al Parlament.

Quant s’estalvia amb aquest tipus de calderes?

Segons FEGECA, la condensació aporta estalvis en la factura del gas de fins a un 30% sobre una caldera tradicional. L’estalvi mínim se situa entre un 15 i un 20%, però pot arribar a ser de prop d’un 40% si es combina amb radiadors de baixa temperatura.

Com es calcula la potència que ha de tenir la caldera?

Cal comprovar la capacitat dels radiadors, que ha de ser suficient per dissipar la calor generada en l’habitatge. El millor és que sigui un professional d’instal·lació de calderes qui realitzi el càlcul exacte de la potència.

Com es pot estalviar en la calefacció aquest hivern?

El millor és comptar amb un bon aïllament a la llar i realitzar un correcte manteniment del circuit. És convenient comprovar que no hi entrades de fred i, si n’hi ha, instal·lar rivets i cintes de material aïllant, a més d’aïllar les canonades.

S’ha de dur a terme algun manteniment més enllà de les revisions obligatòries?

Les inspeccions obligatòries no són suficient. Es necessita dur a terme un manteniment periòdic anual de forma independent, per seguretat.

És útil instal·lar un termòstat ambient?

Sens dubte, així aconseguim mantenir la temperatura estable i evitar canvis bruscos, que acostumen a ocasionar una gran despesa. Cada vegada són més moderns i s’integren en els smartphone a través del wifi de la casa.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *