Aire-condicionat-tardor

Arriba la tardor, puc seguir fent servir l’aire condicionat?

Aire-condicionat-tardor

Existeixen dues classes de persones: Les que sempre tenen fred i les que sempre tenen calor, sigui l’època de l’any que sigui, no importa l’estació ni la temperatura exterior o interior, les seves sensacions sempre són iguals. És cert que amb el canvi climàtic les estacions s’han difós, i els hiverns són cada vegada més curts i l’estiu s’allarga més enllà del setembre; així que és habitual que moltes famílies encara facin servir l’aire condicionat (en mode fred) a la tardor. En qualsevol cas, el facis servir o no, des de RoigSat et recomanem fer un bon manteniment dels teus aparells per evitar sorpreses desagradables.

L’ús de l’aire condicionat fora de l’estiu

L’arribada de la tardor suposa canvis bruscs de temperatura i molta diferència entre els graus que es registren a l’exterior i als espais interiors, tot això condiciona l’ús dels aparells climàtics de la llar. Es pot continuar fent servir l’aire condicionat? Depèn de les persones i de la seva situació personal. Què has de tenir en compte?

 1. Fer servir la màquina d’split o els conductes és beneficiós per a l’aparell. Un electrodomèstic aturat comporta més problemes.
 2. Els aires condicionats amb bomba de calor també es poden fer servir durant l’hivern o fins i tot, durant la resta de l’any, escollint la modalitat preferida: Aire fred o aire calent.

Certament, l’aire condicionat pot ajudar a pal·liar els canvis bruscs de temperatura típics de la tardor mantenint uns graus fixos que evitin corrents d’aire, refredats d’entretemps i altres inconvenients. Des de RoigSat et recomanem que facis un bon manteniment del teu aparell d’aire condicionat, imprescindible per a poder gaudir de climatització de qualitat durant qualsevol època de l’any.

 

Ull-sec

Com evitar l’ull sec quan fas servir la bomba de calor del teu aire condicionat

Ull-sec

 

Cada vegada és més habitual que les famílies que viuen en pisos a les ciutats facin servir la bomba de calor de l’aire condicionat durant les èpoques de fred en comptes de calefacció central. És una solució econòmica i que garanteix una temperatura adequada durant els mesos d’hivern, això sí, s’han de tenir en compte alguns inconvenients per posar solució i que no afectin les nostres rutines i benestar familiar. Una de les problemàtiques més habituals és la falta d’humitat  i això fa que l’aire condicionat ressequi els teus ulls. Des de RoigSat t’expliquem com evitar el denominat ull sec.

Els inconvenients de la bomba de calor

 

Els aparells d’aire condicionat fan que l’aire calent que expulsen quan es fa servir la bomba de calor sigui sec i això provoca un descens dels nivells d’humitat i afavoreix la sequedat en els ulls. Per què? Tots tenim una capa llagrimal aquosa que cobreix l’ull, si aquesta s’evapora per la poca humitat de l’ambient, l’ull es resseca i no queda tan protegit davant agents externs. Tot això pot conduir a la síndrome de l’ull sec, aquests són els símptomes:

 1. Irritació.
 2. Picor.
 3. Ulls vermells.
 4. Sensació de tenir un cos estrany a l’ull.
 5. Sensibilitat a la llum.
 6. Parpelles que peses.

La síndrome de l’ull sec no és una afectació exclusiva provocada pels aires condicionats, sinó que depèn de múltiples factors com la contaminació ambiental i el fum.

 

5 consells per evitar l’ull sec

 

El més recomanable és evitar els entorns climatitzats, però a l’hivern no sempre és possible si es vol garantir el benestar a la teva llar. Així que pren nota d’aquests consells per evitar l’ull sec.

 1. Fer servir humidificadors per incrementar la humitat ambiental.
 2. Parpellejar freqüentment per regenerar la llàgrima als nostres ulls.
 3. Reduir el temps d’ús de lents de contacte (disminueixen la lubricació natural de l’ull).
 4. Fer servir llàgrima artificial.
 5. Fer servir ulleres de sol per protegir els ulls de la llum i l’aire.

 

 

 

Millor-aire-condicionat

5 consells per a escollir el millor aire condicionat  

Millor-aire-condicionat

Acabem d’inaugurar l’estiu i amb ell l’època de més calor de tot l’any. Cada vegada és més habitual que les famílies disposin d’aparells d’aire condicionat per evitar les altes temperatures i les problemàtiques que pot comportar: Marejos, excés de sudoració, apatia, pèrdua d’energia, sedentarisme… Si has pensat a instal·lar un aire condicionat a la teva llar, des de RoigSat t’expliquem alguns consells perquè escullis l’aparell que millor s’adapta a les teves necessitats. Descobreix com escollir el millor aire condicionat.

5 consells per instal·lar i comprar el millor aire condicionat

 

És molt habitual que abans de comprar un aparell d’aire condicionat les famílies es fixin en la marca i el preu, però això no sempre representa una garantia d’èxit. Segueix els nostres consells infal·libles per fer-te amb el millor aire condicionat adaptat a les teves necessitats.

 1. Comprovar si la instal·lació està inclosa en el preu de l’aparell. És important que instal·lador i venedor siguin la mateixa persona, ja que un defecte de fàbrica pot impedir la instal·lació o un incident durant aquesta instal·lació pot fer malbé alguna peça de l’aparell, de la qual no es farà responsable el fabricant.
 2. Assessorament professional. És lògic que les famílies comparin preus i marques i demanin diferents pressupostos però la decisió ha de ser meditada i amb el suport d’un professional. D’aquesta manera serà més fàcil escollir l’aire condicionat que millor s’adapta a les teves necessitats.
 3. Tenir en compte el tipus d’habitatge. No és el mateix una casa unifamiliar, que un pis.
  1. En el primer cas té més sentit un sistema de climatització centralitzat que es mou per canonades per les diferents habitacions i és capaç de refredar grans espais.
  2. Splits d’aire condicionat. Recomanat per pisos i apartaments petits, ja que es poden instal·lar en aquelles habitacions on sigui necessari però només refreden espais molt concrets. Són els més habituals pel tipus d’habitatge que es té a Catalunya.
  3. Portàtils. Són els més econòmics i no requereixen instal·lació. També són els menys efectius. Són adequats per a moments puntuals.
 4. Prestacions imprescindibles. Per a poder escollir el millor aire condicionat és necessari que aquest disposi d’unes condicions mínimes: Termòstat regulable, 2 velocitats de ventilador, reixetes ajustables i filtres fàcils de netejar i extreure.
 5. Tecnologia inverter. Permetrà una major eficiència energètica i per tant, ens ajudarà a practicar l’estalvi econòmic i a emetre menys gasos contaminants.
posada-a-punt-aire-condicionat

5 consells per a la posada a punt del teu aire condicionat

posada-a-punt-aire-condicionat

Comença a fer calor i les temperatures pugen a mesura que ens apropem  a l’estació més calorosa de l’any: L’estiu. Això significa que toca posar a punt els aparells d’aire condicionat perquè puguin tornar a funcionar. Enguany serà una temporada diferent, la pandèmia del coronavirus ens ha deixat molts dubtes i s’ha arribat a qüestionar l’ús de l’aire condicionat. Des de RoigSat, experts en manteniment i instal·lació de climatització, volem traslladar-te un missatge de tranquil·litat, diferents entitats internacionals avalen que l’ús dels aparells pot reduir la concentració de virus com vam explicar en aquest article. Això sí, és necessari que es faci una posada a punt i un manteniment de l’aparell perquè funcioni amb totes les garanties.

 

5 recomanacions per posar a punt el teu aire condicionat amb seguretat

 

El més important per poder fer un manteniment adequat de l’aire condicionat i una posada a punt perfecta és comptar amb els serveis d’un tècnic especialitzat i acreditat. A Roigsat no només venem i instal·len els aparells, també ens fem càrrec del manteniment:

 

 1. Netejar els filtres de l’aire condicionat. És important que estiguin nets per a poder complir la seva funció al 100%: filtrar les partícules en suspensió, virus i bacteris perquè no circulin amb l’aire fred que posen en circulació. Els professionals apliquen també un desinfectant per eliminar els fongs que s’hagin pogut acumular (això evita també les males olors).
 2. Comprovar el funcionament de l’aparell. És imprescindible fer comprovacions sobre el funcionament de l’aire condicionat en els diferents modes que integra la màquina. D’aquesta manera es poden detectar possibles avaries o funcionaments poc eficients i corregir-los abans que comenci l’època de calor. Un moment on normalment les empreses de climatització tenen pics de feina alts i no es poden atendre les urgències de forma immediata.
 3. Comprovar l’estat del comandament a distància i canviar les piles si és necessari. Pot semblar un fet sense importància, però moltes vegades els aparells funcionen i les famílies creuen que no, quan en realitat només s’havien de canviar les piles. Això pot evitar despeses de desplaçament.
 4. Revisar els conductes d’aigua de la instal·lació. Gairebé tots els aparells d’aire condicionat actuals s’instal·len amb canonades perquè l’aigua arribi al desguàs automàticament sense haver de col·locar galledes que s’omplien d’aigua i s’havien de buidar manualment. És important comprovar que els circuits funcionen bé, en cas contrari poden expulsar l’aigua on no toca.
 5. Neteja interior a fons. El condensador de la màquina acumula molta brutícia i pot afectar el funcionament de la màquina (la brutor pot reduir la capacitat d’absorbir calor de l’aire).

Com fer un bon ús de l’aire condicionat a la tardor

El canvi climàtic és una realitat i les tardors ja no són les que érem. Si abans a l’octubre començàvem a menjar castanyes, prendre begudes calentes i portar jaquetes gruixudes; ara depèn del dia, necessitem anar fins i tot amb màniga curta. Aquesta setmana ha començat l’estació de la caiguda de les fulles i t’expliquem com pots fer un bon ús del teu aire condicionat per evitar les calors matutines i el fred de la nit. Fes servir el teu aire condicionat a la tardor de forma responsable.

L’aire condicionat a la tardor

Amb l’arribada de la tardor és habitual que els dies siguin calorosos i les nits més fredes. La baixada de les temperatures és evident, els dies de platja s’han acabat (a excepció dels més valents i valentes) però continua la calor. Els canvis bruscos de temperatura són la tònica i s’inaugura oficialment la temporada de vestir-nos a capes: Roba d’estiu més jaquetes, mocadors i mitges. I és que si ens passem tot el dia a fora de casa, podem experimentar la sensació de 3 estacions diferents, ja que a les nits els graus del termòmetre descendeixen i tenim més fred.

Aquest és un escenari perfecte per als refredats i altres malalties que poden aparèixer amb els canvis de temperatura. També contribueix que anem encenent l’aire condicionat i l’anem apagant. Si no hem fet una bona neteja (pots contractar aquí el manteniment anual amb RoigSat) els àcars de la pols i les partícules en suspensió incrementem les possibilitats d’atrapar els virus en un ambient fred, perfecte per a la seva expansió.

4 tips per fer un bon ús de l’aire condicionat a la tardor

 1. Mantenir l’aire condicionat a una temperatura constant. Això ens ajudarà a practicar l’estalvi energètic, ho notarem a la factura de la llum i també evitarem els canvis bruscos de temperatura.
 2. Escollir una temperatura que no estigui a més de 5 graus per sota de la temperatura exterior. Això ajudarà a fer que la temperatura sigui constant.
 3. Si pots, selecciona la modalitat “confort”. Molts aparells ja inclouen als comandaments a distància aquesta opció que puja o baixa els graus automàticament per a mantenir el confort.
 4. Evitar encendre i apagar la màquina constantment. A més de consumir més energia perquè ha de tornar a cercar la temperatura escollida, els canvis poden contribuir als refredats.
entendre aire condicionat

5 consells per entendre el teu aire condicionat  

entendre aire condicionat

L’aire condicionat s’ha convertit en un electrodomèstic imprescindible a la llar en els darrers anys. Igual que la rentadora o la nevera, la majoria de famílies aposten per la instal·lació d’aparells climatitzadors per regular la temperatura durant les èpoques caloroses. Fa algunes dècades, la instal·lació era més complicada i els aparells ocupaven més espai de la llar; ara és més fàcil i també els aires condicionats presenten uns dissenys fàcils d’integrar als habitatges. Per contra, l’evolució dels aparells ha fet que cada vegada aportin més millores però es compliqui la seva gestió. El donem alguns consells per entendre el teu aparell d’aire condicionat.

 

Consells per entendre el teu aire condicionat i fer-lo servir correctament

 

Els manuals d’instruccions estan plens de paraules tècniques i termes anglosaxons que poques persones entenen i encara que els tècnics autoritzats que instal·len els aparells expliquen acuradament el funcionament, moltes vegades tenim mala memòria, oblidem per què serveix cada botó i ens fa vergonya preguntar. Et donem 5 consells bàsics per entendre el seu funcionament que serveixen per a qualsevol marca d’aires condicionats:

 

 1. Cool o el símbol d’un floquet de neu: Significa que està en el mode fred. Si és estiu, tens calor i necessites refredar l’ambient aquesta és l’opció que has de posar, els graus ja són cosa teva, però et recomanem que no siguin menys de 21 per fer estalvi energètic i reduir les emissions.
 2. Heat o el símbol d’un sol: És l’activació de la denominada “bomba de calor”, si és hivern i tens fred, has de prémer aquest botó del teu comandament a distància. Igual que en el cas anterior, els graus ja són cosa teva, però la recomanació és no activar una temperatura superior als 25 graus centígrads.
 3. Dry o el símbol d’una gota: Es tracta de l’opció d’humitat, si la poses no aconseguiràs generar calor o generar fred, el que faràs és disminuir la humitat que hi pugui haver a l’ambient.
 4. Sleep o el símbol d’una estrella o una lluna: Parlem del mode nit, que ajusta la temperatura segons els graus que hi hagi a l’ambient per poder proporcionar un descans adequat, ni massa calor, ni massa fred.
 5. El símbol d’un ventilador: Serveix per ajustar precisament la velocitat del ventilador que inclou l’aparell i no afecta en res als modes que hagis seleccionat (cool, heat, dry…)

 

5 consells per 5 botons que podem trobar a qualsevol mena d’aire condicionat, també és possible trobar el dibuix d’un rellotge que ens permet programar l’hora i també fletxes que assenyalen la direcció de la sortida de l’aire (podem fer que siguin cap amunt, el centre, direcció a terra…).