prevenir la humitat a casa

Consells per prevenir la humitat a casa

prevenir la humedad en casa

La humitat és un dels factors més perjudicials per a les persones que pateixen al·lèrgia i problemes respiratoris. S molt important que mantinguem la nostra casa ventilada i lliure de baf. És per això que et donem una sèrie de consells per prevenir la humitat a casa i aconseguir un millor ambient.

Consells per prevenir la humitat a casa

Hi ha infinitat de consells per prevenir la humitat a casa. Aquí llistarem aquells que ens semblen més rellevants, fàcils d’aplicar, econòmics i efectius.

Ventilar bé la casa

Com ja hem assenyalat en el paràgraf inicial i en articles anteriors, la ventilació de la llar és molt important.

Ventilar fa que l’excés d’humitat que hi ha en una casa surti al carrer i entre un nou aire més sec procedent de l’exterior. És per això que el millor és la ventilació creuada, que és la que es caracteritza per ventilar amb més d’una finestra oberta perquè es formi corrent d’aire i es ventili convenientment.

És recomanable ventilar aproximadament 30 minuts al dia.

Estendre la roba en l’exterior

Hem d’evitar estendre la roba a l’interior de casa perquè a l’estendre a l’interior va deixant anar humitat que, òbviament, es va acumulant.

En cas de no poder estendre la roba fora, es recomana obrir una finestra perquè circuli l’aire i no es concentri la humitat a l’interior de la casa. O també pot ser una opció assecar-la a l’assecadora.

Dutxes curtes

És important fer-nos dutxes el més curtes possibles perquè d’aquesta manera reduïm el vapor d’aigua, que, òbviament, és una font d’humitat. A més a més, contribuïm amb el medi ambient perquè estalviem aigua.

Connectar l’extractor del bany i la cuina

Quan ens dutxem i quan cuinem es produeix vapor d’aigua i encendre l’extractor ens ajudarà al fet que no incrementi el nivell d’humitat. De la mateixa manera, és recomanable que, quan cuinem, tapem les olles i paelles.

Temperatura de la calefacció

Posar la calefacció a temperatures molt altes fa que, en xocar amb el fred exterior mitjançant parets o altres elements externs, es produeixin les condensacions. És aconsellable, per tant, posar la calefacció a una temperatura confort no excessivament alta.

Aire condicionat

A l’estiu el percentatge d’humitat és encara major perquè hi ha més humitat en l’aire calent que en el fred.

Es recomana seleccionar la funció “Dry” perquè aquest fa que s’activi la màquina en manera refrigeració amb el ventilador a baixa velocitat i asseca l’ambient.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *