La ventilació és clau per un bon ús de l’aire condicionat

Ventilar-llar

Cada vegada més estudis indiquen que la principal via de contagi del coronavirus és l’aèria, els aerosols. Així que és molt important mantenir els espais ben ventilats per evitar la concentració de virus com la Covid-19 i altres bacteris. Amb l’arribada del bon temps moltes famílies es plantegen una pregunta: és segur fer servir l’aire condicionat? En aquest article ja vam explicar que aquests aparells fins i tot tenen beneficis, ja que poden reduir la concentració de les partícules en suspensió. La clau, però, és que els filtres funcionin adequadament i filtrin els virus. També és important la ventilació diària de les llars. Des de RoigSat t’expliquem totes les qüestions que s’han de tenir en compte enguany abans de començar a fer servir l’aire condicionat.

Una bona ventilació és fonamental per a un bon funcionament de l’aire condicionat

En aquest article ja vam explicar els 6 consells que hauries de tenir en compte abans de fer servir l’aire condicionat en època de Covid-19. Un d’aquests punts és la ventilació, de la qual parlarem més específicament perquè s’ha demostrat clau per evitar contagis de Covid-19 per aerosols. L’aire condicionat és segur, però no pots ignorar certes pautes molt importants per a gaudir de l’aire fresc a la teva llar amb totes les garanties de seguretat.

  1. Ventila la teva llar cada dia un mínim de 20 minuts. Així aconseguiràs renovar l’aire concentrat de la teva llar que s’acumula i es degrada amb el pas de les hores si es mantenen els espais tancats. Assegura’t de ventilar a primera hora del dia, quan l’aire és més pur i encara no s’ha contaminat pel trànsit de l’hora punta del matí.
  2. No encenguis l’aire condicionat quan estàs ventilant la llar. Faràs una despesa d’energia innecessària i a més no aconseguiràs refrescar l’ambient, ja que entrarà en conflicte amb l’aire calent que arribi de l’exterior. A més, hauries d’evitar que l’aire refrigerat es barregi amb l’exterior, ja que provocaràs que la ventilació no es realitzi completament perquè seguirà circulant aire estanc.
  3. Fes servir purificadors d’aire al marge de la ventilació. D’aquesta manera assegures que l’aire que circula pel circuit intern de l’aire condicionat és de la millor qualitat possible i lliure de virus i bacteris. Si és que la ventilació no ha estat 100% efectiva i hi havia rastres de partícules en suspensió, es quedaran atrapades als filtres de l’aire condicionat i del purificador.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *