aire-condicionat-coronavirus

L’aire condicionat redueix la concentració de virus com la Covid-19  

aire-condicionat-coronavirus

Fa mesos que sentim a parlar del coronavirus a diari però encara és un virus molt desconegut que s’està estudiant i investigant. No hi ha conclusions sòlides que indiquin totes les seves afectacions, ni formes de transmissió. Per això en els darrers dies s’havia especulat amb la possibilitat que es pogués transmetre mitjançant aparells com l’aire condicionat. Diversos estudis de professionals del sector demostren que precisament l’aire condicionat contribueix a millorar la qualitat de l’aire interior i per tant a lluitar contra els virus i bacteris.

 

L’Associació de Fabricants d’Equips de Climatització (AFEC) ha conclòs que la ventilació i la filtració que proporcionen els sistemes de climatització per a la calefacció i la refrigeració, com els aires condicionats, contribueixen a reduir la concentració de virus i bacteris als interiors i per tant ajuden també a disminuir el risc de transmissió.

AFEC està formada per algunes de les associacions internacionals més importants en l’àmbit de la climatització com la Societat Nor-americana de Calefacció, Refrigeració i Aire Condicionat o REHVA, la Federació d’Associacions Europee de Calefacció, Ventilció i Aire Condicionat. Pots consultar el seu estudi des d’aquest enllaç.

 

Els beneficis dels equips de refrigeració en temps de coronavirus

 

  1. Les instal·lacions de climatització són segures i milloren la qualitat de l’aire interior.
  2. Els espais sense aire condicionat en èpoques de calor poden provocar estrés tèrmic a les persones.
  3. Una ventilació adecuada dels espais garanteix una renovació permanent de l’aire i permet eliminar les partísules suspeses en l’aire reduint el risc de transmissió de malalties infeccioses.
  4. És indispensable un bon manteniment dels aparells d’aire condicionat perquè funcionin correctament. Precisament l’Associació Tècnica Espanyola de Climatització i Refrigeració (ATECYR) ha creat una guia sobre el manteniment d’aquestes instal·lacions perquè aquesta cura dels aparells de climatització siguin una solució que permeti disminuir el risc de contagi actuant com a mesures de prevenció. Pots aconseguir la guia en aquest enllaç.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *