abelles-canvi-climàtic

El paper de les abelles en el canvi climàtic  

abelles-canvi-climàtic

Els efectes negatius de l’escalfament global ja s’estan notant: Tempestes més intenses, onades de calor més fortes, pujada del nivell del mar, desglaç dels pols, canvis als ecosistemes… Però, sens dubte, una de les conseqüències que més preocupen és la possible desaparició dels insectes. En aquest article ja vam explicar quines són les conseqüències. Avui que es commemora el Dia Mundial de les Abelles aprofitem per analitzar per què són l’insecte més important de tots i quin paper juguen en el canvi climàtic.

Les abelles i el canvi climàtic: Una convivència difícil

 

Si ets un consumidor habitual dels documentals de natura i fauna, segurament ja sabies el paper tan important que juguen les abelles en els ecosistemes mundials:

  1. Són les encarregades de pol·linitzar les plantes (que proporcionen oxigen al planeta i serveixen d’aliment per a molts animals).
  2. Mantenen vius els ecosistemes i la biodiversitat.
  3. Els conreus agrícoles sobreviuen.

Fins i tot el món de la ficció ja s’ha imaginat un planeta en el qual les abelles no han sobreviscut i han buscat opcions robòtiques. Parlem de la sèrie de televisió britànica Black Mirror que s’inventa al guió un programa experimental amb abelles-robot per a suplir la seva desaparició.

Els experts assenyalen que a més de les abelles, les papallones, les arnes, escarabats i llagostes seran els insectes més afectats pel canvi climàtic. Per què?

  1. El canvi climàtic ha suposat un escalfament global.
  2. L’escalfament fa pujar la temperatura mitjana, cosa que afecta l’apicultura.
  3. El canvi de temperatures provoca fenòmens meteorològics fora de les dates habituals: Pluja a l’hivern, més sequera a l’estiu…
  4. Els fenòmens meteorològics fora de temporada canvia el cicle de la floració i si no coincideix amb el de les abelles, no es produeix la pol·linització.
  5. Les abelles no tenen mitjans de supervivència si aquests cicles es veuen afectats.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *