L’impacte de la desaparició d’insectes

Insectes desaparició

 

Són tan petits que ni ens adonem que conviuen amb nosaltres. Quan veiem un, la majoria de les persones senten fàstic, fins i tot pànic i els maten immediatament. Parlem dels insectes. Sabies que la seva supervivència pot determinar la nostra? T’expliquem quin seria l’impacte de la desaparició d’aquests éssers vius tan molestos i tan necessaris.

 

La desaparició gradual dels insectes

 

Dos científics de la Universitat de Sidney i de Queensland, Francisco Sánchez-Bayo i Kris Wyckhuys han conclòs després de diversos estudis que la majoria d’espècies d’insectes podrien desaparèixer, això representa almenys la meitat de totes les que existeixen en el món actualment.

 

Una investigació avalada per 73 estudis diferents que preveu que a la majoria d’espècies d’insectes només els hi queden algunes dècades més d’existència sobre la Terra. En què es basen per arribar a aquestes conclusions? La proporció d’insectes en perill és del 41%, dues vegades major que la dels animals vertebrats i el ritme d’extinció de les espècies locals, que és d’un 10%.

 

Les conseqüències d’un món sense insectes

 

Si els insectes desapareixen, el món podria canviar radicalment. Ja que moltes espècies animals s’alimenten dels insectes i si no hi ha suficients, aquests també s’extingiríem. Per altra banda, plantes, arbres, fruites i verdures depenen de la pol·linització d’insectes per a poder reproduir-se. Si no ho fan, no hi ha aliments vegetals, ni flora i vegetació que faci respirar la Terra.

 

La sèrie britànica de televisió Black Mirror ja ho preveu a un dels seus capítols de la tercera temporada, el Govern posa en marxa un programa experimental amb abelles-robot per a suplir la seva desaparició. Però l’entrada en escena d’un hacker ho canviarà tot. Esperem que les conseqüències en el nostre món real no siguin tan negatives. De moment les espècies més afectades  serien abelles, papallones, arnes, escarabats i llagostes.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *