El canvi climàtic pot incrementar el risc de defectes cardíacs en els nadons  

canvi climàtic bebès

Quan parlem de canvi climàtic ens fixem majoritàriament en les conseqüències que tindrà sobre els ecosistemes, el territori, el clima… Però sabies que també repercutirà en la nostra salut? En concret en problemes congènits en nadons. Fem un repàs a l’altra cara del canvi climàtic.

 

Els problemes de salut associats al canvi climàtic

 

Diferents estudis científics han conclòs que l’impacte del canvi climàtic en la salut humana és una realitat i no té marxa enrere, ara per ara ja només es poden pal·liar els efectes. Per això aposten per prendre mesures i estar preparats davant l’increment de casos de problemes de salut en nadons.

 

Un dels consells que donen és preveure l’atenció mèdica i el seguiment contant, de per vida, que hauran de fer aquests malalts. També consideren primordial que les dones embarassades o aquelles que preveuen un embaràs evitin la calor extrema, especialment durant les 8 primeres setmanes, ja que és el període més crític.

 

Els defectes cardíacs en nadons pel canvi climàtic

 

L’increment dels graus de temperatura a la Terra com a conseqüència directa del canvi climàtic pot incrementar el nombre de bebès nascuts amb defectes cardíacs congènits. L’estudi s’ha fet als Estats Units i s’ha publicat a la revista “American Heart Association”. Conclou que durant les pròximes 2 dècades poden esdevenir 7.000 casos addicionals a les xifres actuals només als Estats Units.

 

Segons els Centres de Control i Prevenció de Malalties, els defectes congènits de cor són els més comuns entre els nadons dels Estats Units i afecten al  voltant de 40.000 petits cada any.

 

Encara no s’ha pogut establir per què l’increment de la calor pot provocar aquestes problemàtiques. Tot i això, estudis fets amb animals determinen que aquesta calor podria causar la mort cel·lular fetal i interferir en diverses proteïnes sensibles a les altes temperatures que juguen un paper clau en el desenvolupament del fetus.

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *