Bolquers reutilitzables

Bolquers reutilitzables per posar fre al canvi climàtic  

Bolquers reutilitzables

La gran majoria d’objectes moderns que han facilitat la vida dels humans al planeta Terra són els que l’estan contaminant i poden posar-ne fre al desenvolupament normal del nostre planeta. Fa 50 anys es desconeixien els efectes negatius que alguns avenços suposarien en el futur. Per això, són molts els que volen recuperar antigues tradicions que encara que siguin molt més eco friendly són més incòmodes i difícils de dur a terme pel ritme de vida actual. Alguns exemples són els bolquers reutilitzables dels nadons, parlem de bolquers de tela que es poden rentar i tornar a fer servir. Així i tot, aquesta decisió també comporta enfrontar-se amb altres contradiccions.

Bolquers reutilitzables, una bona alternativa?

 

Fa uns anys van començar a comercialitzar-se un tipus de bolquers de tela, reutilitzables, com a alternativa als d’un sol ús, fabricats amb plàstic i cel·luloses que perjudiquen el medi ambient. No es tracta de tornar a principis del segle passat quan es feien servir trossos de teles, normalment de robes que s’havien trencat i no tenien solució. Ara es venen bolquers amb dissenys acurats, un tipus de roba suau per no perjudicar la pell del nadó i que no traspassa el propi bolquer per evitar que la humitat cobreixi la roba del petit.

En un principi, el col·lectiu ecologista va agrair la comercialització d’aquests bolquers que permetien evitar llançar a les escombraries els d’un sol ús, que poden tardar en degradar-se 500 anys. El problema és que un nadó necessita diversos bolquers al llarg del dia i les famílies per comoditat i temps els renten a la rentadora. Això provoca:

  1. Despesa d’aigua.
  2. Abocament de microplàstics al medi ambient.

Un nadó necessita al voltant de 6.000 bolquers durant els seus 2 primers anys de vida, això suposa un número molt important de rentades, amb la seva corresponent despesa d’aigua. A banda d’això, de cada rentada es desprenen fibres sintètiques i microplàstics dels propis bolquers que no es detecten a les plantes de tractament d’aigües residuals i acaben abocant-se a la natura. Això contribueix a la contaminació, ja que aquests microplàstics no es degraden.

La solució més recomanada és fer servir bol quers i roba en general de fibres naturals, per evitar que amb la rentadora es desprenguin els microplàstics que es poden trobar a moltes fibres sintètiques.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *