Arbres-moren-austràlia

L’escalfament global provoca l’acceleració en la mort dels arbres

Arbres-moren-austràlia

Fa temps que el maltractat concepte de «canvi climàtic» ha deixat de servir per a donar pas a una més que evident emergència climàtica.  Encara que molts continuen negant el canvi, la situació actual dels ecosistemes, l’estat dels oceans i la creixent contaminació i acumulació de residus estan destruint, a poc a poc, el nostre medi ambient. Un dels principals éssers vius que contribueixen a l’equilibri són els arbres, dels quals sempre s’ha dit que són el pulmó del planeta. Els investigadors ho tenen clar, els arbres estan morint més ràpidament per l’escalfament global. Des de RoigSat t’expliquem què està provocant aquesta acceleració i que es pot fer per a aturar aquesta situació dramàtica. Des de RoigSat t’expliquem els motius d’aquest canvi i et recordem que hauries de fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

La mort ràpida dels arbres per l’escalfament global

La Universitat d’Oxford juntament amb l’Institut Nacional d’Investigació per al Desenvolupament Sostenible de França ha realitzat un estudi que conclou que els arbres tropicals d’Austràlia moren més de pressa que durant la dècada dels anys vuitanta. I la causa està molt clara: els efectes del canvi climàtic.

L’escalfament provoca:

  1. Increment del poder de dessecació.
  2. Eliminació de la humitat.

I aquest escenari provoca que els arbres perdin la seva capacitat de fer la fotosíntesi, cosa que a la vegada fa que sigui més difícil mantenir les temperatures màximes globals per sota de 2 graus com estableix l’Acord de París contra el Canvi Climàtic.

Durant la investigació es va constatar que la taxa mitjana de mortalitat s’ha duplicat en els últims 40 anys. I no només això, l’esperança de vida també s’ha reduït a la meitat, cosa que afecta la resta d’espècies de la regió.

Com aturar la situació als boscos? 

És important que les institucions i grans corporacions facin una passa endavant per a aconseguir canvis reals. Mentrestant, la resta de la població pot posar el seu granet de sorra per a fer petits canvis diaris com reciclar, reduir el consum d’aigua, fer servir productes sense tòxics, etc.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER