Neteja-antitòxics

3 productes per a una neteja antitòxics de la teva cuina

Neteja-antitòxics

Al·lèrgies, irritacions, picors… Cada vegada hi ha més persones afectades pels components químics d’alguns productes de neteja que es poden trobar als supermercats. Tots passen per uns controls de qualitat i seguretat, que acrediten que són d’ús domèstic. De tota manera, no sempre es segueixen les instruccions d’ús al peu de la lletra i en altres ocasions, simplement apareixen al·lèrgies i irritacions perquè es tracta de líquids especialment corrosius. Des de RoigSat et donem alguns consells i et recomanem productes naturals per a una neteja antitòxics de la teva cuina

Productes naturals desengreixants

Existeixen alguns productes naturals que tenen un alt poder desengreixant i desincrustant com per exemple el vinagre, la llimona i el bicarbonat sòdic. Analitzem cadascuna de les propietats que tenen per separat a l’hora de netejar una llar:

  1. Vinagre. Combat la brutícia i les males olors perquè un dels seus principals components és l’àcid acètic, que aconsegueix crear un entorn poc amigable per a la supervivència dels bacteris. Permet deixar netes les superfícies i eliminar la pudor; és econòmic i ecològic. Això sí, no és efectiu eliminant certs virus resistents o fongs. Es recomana fer servir sempre vinagre blanc de poma (per davant d’opcions com el de vi negre o de Mòdena) i el nivell d’acidesa hauria d’estar entorn del 8%.
  2. Llimona. Una fruita amb múltiples usos, com per exemple el de la neteja, no només alimentari. Es tracta d’una fruita molt àcida, de vegades amarga, que també és completament natural, sense toxicitat i una acidesa que permet eliminar brutor i bacteris. Es pot aplicar d’igual manera que el vinagre, tot i que els experts recomanen poder rebaixar-la amb una mica d’aigua i altres olis essencials preparant el nostre propi producte de neteja multiús.
  3. Bicarbonat de sodi. Es tracta d’un mineral i també disposa de múltiples usos a la cuina. Des de fa moltes generacions s’ha utilitzat com antiàcid després d’un dinar copiós o per molèsties estomacals. També el fem servir com a llevat natural en receptes dolces per a aconseguir que els pastissos, pa de pessic o magdalenes pugin. De fet, el seu ús és més natural que els típics pols químics d’enfornar que venen als supermercats. Al marge d’això, el bicarbonat també és un producte que ajuda a la neteja de la llar. Barrejat amb aigua i altres components es pot crear una meravellosa pasta de sabó que funciona principalment com a desengreixador. Per això, a moltes llars s’empra per a netejar el forn i les safates. També pot servir com a blanquejant a la roba que s’hagi engroguit.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER