Catifa

6 Consells per a escollir la millor catifa

Catifa

Les catifes estan de tornada. Després d’alguns anys durant els quals aquesta peça d’interiorisme ha estat menyspreada, ara sembla que tornen a estar de tendència. Aporten presència i elegància, però s’ha d’anar amb compte si hi ha algun al·lèrgic als àcars de la pols a la llar. Des de RoigSat t’expliquem alguns trucs per a escollir la millor catifa.

Ús contemporani de les catifes

Les catifes aporten escalfor a les estances d’una llar, permetent fugir dels sòls freds (sobretot en el cas que siguin de rajola i no de parquet) i delimitant ambients. També aconsegueixen amortir les petjades i absorbir els sorolls i remors. Al marge d’aquesta part més funcional, les catifes combinen molt bé amb el mobiliari de descans, com el sofà; permetent crear un ambient de caliu.

Consells per a escollir la millor catifa

El pes visual d’una catifa a qualsevol habitació és molt gran, cosa que la converteix en quelcom més especial que un simple complement decoratiu. El material, el color, l’estampat o fins i tot l’absència d’aquest, la converteixen en un element decoratiu singular i principal.

  1. Natural o sintètica. Les fibres amb les quals està fabricada la catifa són claus per a obtenir el resultat esperat. Una sintètica és més econòmica i resistent, és a dir, que durarà més temps i a sobre en bon estat. Per altra banda, requereixen menys manteniment que les de fibres naturals. Aquestes darreres són artesanals i per això el seu preu és més elevat. També acumulen més pols perquè solen estar fetes de fibres d’origen animal com la llana, o d’origen vegetal com el cotó o el bambú.
  2. Forma de la catifa. Poden ser quadrades, rectangulars, ovalades o circulars. Les dues primeres són les més habituals i permeten dividir els espais en una mateixa habitació.
  3. Mida de la catifa. Els decoradors i interioristes assenyalen que s’ha de calcular la mida tenint en compte que s’han de deixar lliures entre 10 i 15 cm fins a la paret o moble més pròxim. Si és massa petita, estèticament pot quedar ridícula; altrament, si és massa gran, l’espai es veurà reduït. Una bona opció és ficar els mobles grans a sobre de la catifa.
  4. Color de la catifa. És important tenir en compte dues premisses a l’hora d’escollir el color perfecte per a la teva catifa: Buscar el contrast escollint el color complementari al to de l’habitació; o bé jugar amb els mateixos tons monocromàtics de l’indret on s’ubicarà la catifa. Els interioristes expliquen, però, que els tons suaus potencien la lluminositat i amplien els espais. Les catifes més fosques provoquen l’efecte contrari.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER