Consells per reduir el soroll a la llar

Reduir el soroll a casa és una necessitat per a moltes persones, molt especialment per a aquelles que viuen en grans ciutats i es veuen afligides pel que s’ha batejat com a contaminació acústica.
Hem de tenir en compte, a més a més, que, en moltes ocasions, estar exposats a sorolls de forma constant comporta un risc per a la nostra salut ja que aquest pot incidir directament en el nostre descans o en la nostra capacitat auditiva.
No obstant això, existeixen solucions per acabar amb els locals sorollosos, els veïns escandalosos, els avions i una infinitat de sorolls que massa sovint formen part de la nostra quotidianitat.

Solucions per reduir el soroll a la llar

Finestres

Un dels punts pel qual més soroll entra en una casa acostumen a ser les finestres perquè són la connexió de la casa amb els sorolls provinents de l’exterior. Per poder evitar que els sorolls dels cotxes que passen pel carrer o dels clients d’un bar proper que es queden a parlar a la porta ens molestin és indispensable escollir un vidre del grossor adequat o laminatge i, sobretot, un perfil que garanteixi l’aïllament acústic.

Aïllaments

Per convertir casa teva en l’espai de relax per gaudir de la tranquil·litat que hauria de ser és imprescindible comptar amb materials aïllants.
Per saber quins materials hem d’usar hem de, primerament, avaluar la nostra casa i saber fins a quin punt és sorollosa i d’on procedeixen els sorolls. En un edifici antic, per exemple, és més habitual que si una empresa dedicada a l’aïllament acústic ens fa una revisió trobi que es cola soroll per forats de la construcció (endolls, interruptors, ventilació, etc.)
En funció del tipus d’edifici i del diagnòstic, una solució bastant habitual són els sostres i sòls flotants. Aquests consisteixen a posar un fals sostre o sòl damunt de l’original per esmorteir els sorolls. Poden estar fabricats de diferents materials, però, darrerament, estan molt en voga els de llana de roca perquè són un bon aïllant tèrmic que, conseqüentment, contribueix a l’estalvi d’energia.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *