Com aïllar la teva casa de les vibracions  

 

Quan parlem d’aïllament a les llars gairebé sempre ens centrem en els tancaments de finestres i portes per tal que es mantingui una temperatura ambiental constant i que no es pugui filtrar el fred, la calor o la humitat. Però l’aïllament també és molt important per evitar les vibracions que provoquen les remors externes.

 

Aïllament domèstic per evitar les vibracions

 

El trànsit, les obres, el transport suburbà, els veïns… No som conscients del nivell de contaminació acústica que rebem cada dia, cosa que afecta la nostra salut i per tant hauríem de vigilar per intentar reduir-la al màxim.

 

Què hauríem de fer per reduir el soroll i mantenir casa nostra aïllada de la contaminació acústica? El més recomanable són les reformes per insonoritzar el nostre habitatge. L’aïllament total és difícil d’aconseguir i molt costós, per això es recomana un nivell mitjà en el qual només es filtrin els decibels aconsellats. Segons la legislació europea són 65, però algunes normatives locals redueixen la xifra fins als 35 decibels durant el dia i 30 a la nit. Existeixen estudis que afirmen que quan es superen aquestes xifres el sistema nerviós i la salut es veuen afectades.

 

  • Insonorització dels murs exteriors. En el cas dels habitatges unifamiliars no hi ha problema, si vius a una comunitat de veïns, és una qüestió que s’haurà d’acordar per majoria entre tots. Els millors aïllants són el formigó, el ciment, i els maons que siguin com a mínim d’un cm de gruix. Una opció més econòmica és aprofitar les cambres d’aire de les façanes per emplenar-les de materials com la llana de fibra de roca, escuma de poliuretà o viscoelàstic, ja que són materials no conductors del soroll.
  • Insonoritzar les parets interiors. Es tracta, bàsicament, de fer el mateix que amb els murs, però dins de casa nostra. Es pot fer una doble paret o revestir les que tenim amb plaques de pladur i algun material aïllant entremig.
  • Insonoritzar el sostre. Hem de dur a terme el mateix que amb els murs exteriors i les parets interiors.
  • Finestres insonoritzades. Han de portar doble vidre o bé doble finestra. Les dues opcions aconsegueixen aïllar del soroll.
  • Persianes i cortines. Un teixit gruixut pot absorbir les vibracions.
  • Sòls aïllats. Una bona solució és instal·lar tarimes flotants a sobre de l’enrajolat, ja que es crea una cambra d’aire.

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *