Quin és el sistema de calefacció més ecològic?  

Calefacció més ecològica

L’hivern s’acosta i ara és el millor moment per instal·lar un sistema de calefacció. Sense presses i amb tota la planificació necessària, ja que encara no han arribat les temperatures molt fredes. Si vols escollir un pla respectuós amb el medi ambient i eficient en l’àmbit energètic, t’expliquem les diferents opcions de què disposes per aconseguir el sistema de calefacció més ecològic.

 

Tips per aconseguir escalfar la llar el màxim possible amb recursos naturals

 

Depenent del lloc geogràfic i la ubicació de la teva llar, un sistema de calefacció és imprescindible per poder “sobreviure” a l’hivern. Tot i això, sempre s’han de tenir en compte una sèrie de bones pràctiques, ja que un grau de diferència pot suposar un increment del 7% en el consum energètic.

 

  • Bon aïllament. És imprescindible que les finestres i portes de la casa estiguin ben aïllades per evitar que entri tant el fred com la calor i afecti el bon rendiment dels aparells de calefacció i d’aire condicionat. Si es cola el fred, serà més difícil escalfar la casa i la despesa energètica serà més gran.
  • Aprofitar la radiació solar. No totes les llars són assolellades, però si tens la sort de què la teva ho és, aprofita per apujar les persianes i deixar entrar el sol i la seva escalfor.
  • Fer ús de roba de franel·la o cotó. Es tracta de fibres naturals que aporten escalfor.
  • Catifes. Aconsegueixen mantenir l’escalfor i a més són aïllants.

 

Calefacció ecològica i eficient

 

Existeixen diferents sistemes de calefacció eficients però els que fan servir energies renovables són els que ens permeten reduir més dràsticament la contaminació mediambiental.

 

  • Energia solar. Es tracta de l’energia neta renovable per excel·lència. Es necessita una gran inversió inicial però després la despesa econòmica és molt baixa i ajuda a promoure l’estalvi en el consum energètic. S’aconsegueix mitjançant plaques fotovoltaiques. Ara ja són molts els edificis de nova construcció que inclouen aquest sistema, eficient i ecofriendly.
  • Calderes de llenya. Un sistema centralitzat que distribueix l’escalfor per tota la casa mitjançant canonades. És econòmic i eficaç. També n’hi ha elèctriques i de gas, però les de llenya són les més ecològiques, ja que aquest recurs prové d’una font d’energia vegetal.
  • Estufes a llenya. La fusta és un dels sistemes de calefacció més antics. Les estufes modernes ja compten amb termòstats. Les solen utilitzar les llars on no arriben serveis de gas.

 

Aquests tres sistemes de calefacció són els més ecològics, tot i que no són els més demandats. Quant als dos primers, tenen una barrera important i és la gran inversió inicial que suposen. En el cas de les estufes de llenya, és un mètode que genera olors a l’ambient.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *