La calefacció centralitzada a partir d’energia solar tèrmica

Energia solar

 

Amb la primavera les hores de sol s’incrementen i és un moment ideal per acumular energia solar que pugui fer-se servir per posar en marxa diferents dispositius. A les nits encara fa fresca i en alguns punts del territori és necessària la calefacció. Sabies que es pot centralitzar mitjançant l’energia solar tèrmica? El nostre país és molt afortunat perquè compta amb moltes hores de llum i una tecnologia d’aquest tipus és factible. T’expliquem quines són les característiques d’una calefacció centralitzada a partir d’energia solar tèrmica.

 

Un canvi de paradigma: L’auge de les energies renovables

 

Els moviments ecologistes i l’increment per part de la població sobre el canvi climàtic i l’ús que fem del nostre planeta està fent que es produeixi el que es coneix com a “transició energètica global” cap a energies més netes.

 

Això ha arribat també als mètodes de calefacció a la llar que cada vegada són més sostenibles, també en el cas de l’aire condicionat.

 

La calefacció centralitzada a partir d’energia solar tèrmica

 

Aquest tipus d’instal·lacions s’alimenten i recol·lecten durant els mesos d’estiu l’excés de calor i el fan servir a l’hivern o en els moments de més fred. Com es fa? Amb recol·lectors solars tèrmics encarregats d’escalfar aigua i emmagatzemar-la de forma aïllada, normalment sota terra a grans tanques. L’aïllament fa que les pèrdues siguin mínimes. Això sí, sempre és necessari una ajuda extra de gas natural perquè el sistema funcioni.

 

Les instal·lacions d’energia solar tèrmica recullen un màxim de 7.000 litres d’aigua calenta per metre quadrat i estan pensats com el sistema centralitzat de calefacció ideal per a comunitats de veïns i edificis residencials.

 

Un sistema que ja funciona a zones amb climes freds i menys hores de sol

 

Alguns països nòrdics, centreeuropeus i també el Canadà ja gaudeixen d’aquests sistemes, així que els experts consideren que en zones climàtiques on la llum solar és més presents encara funcionarà millor. De fet la inversió i el volum de la instal·lació es veurà reduïda, ja que no serà necessari escalfar un volum d’aigua semblant al de Quebec, per exemple, on els hiverns són molt més freds i la calefacció ha de funcionar a ple rendiment més hores i més dies.

 

 

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *