Quina és la temperatura ideal per a la teva pell?

Pell temperatura

Els canvis bruscos de temperatura, la calor, el fred, la humitat, els calefactors, els aires condicionats…. Tots aquests són elements que afecten la pell, l’òrgan més extens del nostre cos, dels més delicats i també un dels que tenim menys cura. Moltes vegades s’associa la cura de la pell a un component estètic, quan s’hauria de parar la mateixa atenció que posem, per exemple, a l’hora de triar els aliments que consumim o a la cura de la nostra salut bucal. Et donem alguns consells per a aconseguir que la teva pell no pateixi pels canvis de temperatura.

 

Descobrint la temperatura ideal per garantir la salut de la teva pell

 

Els experts recomanen, en tots els sentits, que la temperatura d’un espai tancat (llar, oficina, edifici públic…) no estigui per damunt dels 20-21 graus i la humitat hauria de situar-se entre el 50 i el 70%. Unes xifres difícils d’aconseguir segons les mides dels espais, a més metres quadrats, més dificultat de quadrar una temperatura estable. Es tracta d’una problemàtica habitual en hospitals, aeroports i altres edificis públics.

 

Si parlem de la llar i oficines petites i mitjanes, la cosa canvia i serà més fàcil adequar la temperatura per evitar refredats, que es potenciïn al·lèrgies i també que es faci malbé la nostra pell. En aquests casos, l’ús d’un termòstat que reguli temperatura i la humitat és la millor solució.

 

Per què els canvis de temperatura afecten la pell?

 

Les temperatures altes dels sistemes de calefacció ressequen l’ambient. El sistema que més ho fa és la bomba de calor dels aires condicionats, això es tradueix també, en pells més resseques que perden hidratació i, per tant, protecció. Entre els problemes que es deriven destaquem:

 

  1. Descamació.
  2. Picor.
  3. Agreujar els símptomes de malalties cutànies com la dermatitis atòpica, la rosàcia i la psoriasi.

 

Els professionals recomanen fer servir sabons sense perfum i aplicar cremes corporals hidratants després de la dutxa. També és important netejar la pell cada dia, ja que les estufes, aires condicionats i altres aparells desprenen substàncies i gasos que l’embruten i potencien l’aparició de greix.

 

La pell necessita uns 20 minuts per adequar-se als canvis de temperatura, cosa difícil de cumplir quan passem del carrer als espais tancats, on la diferència de temperatura pot arribar a ser de més de 10 graus. Així que els dermatòlegs aposten  per l’ús diari de cremes hidratants i protectores.

 

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *