Com afecta l’escurçament de les estacions a la nostra salut  

Canvi climàtic

És molt probable que aquest hivern hàgiu notat que els dies de sol i de temperatures suaus han guanyat a les jornades de fred i vent. El canvi climàtic és un fet i això està afectant diferents aspectes del nostre planeta a escala global. Els límits de les estacions es dilueixen, la floració de les plantes s’altera, també ho fan les collites i fins i tot la nostra forma de comportar-nos. T’expliquem com afecta l’escurçament de les estacions a la nostra salut.

 

El canvi climàtic, una realitat

 

Diversos experts ja han constatat que les temperatures a zones com Catalunya s’han incrementat com a conseqüència directa del canvi climàtic que pateix tot el planeta. A Barcelona, per exemple, segons el catedràtic en geografia física de la Universitat de Barcelona, Javier Martín Vide, han augmentat el nombre de nits tropicals, nits durant les quals la temperatura no baixa dels 20 graus.

 

Per altra banda, la calor d’estiu apareix abans i acaba també més tard, això fa que els climes primaverals i els propis de la tardor es mengin part de l’hivern.

 

En què ens afecta l’escurçament de les estacions?

 

El canvi en el clima afecta la nostra salut i comportament, et detallem algunes de les variacions més comunes:

 

  1. La temperatura i la son. Està demostrat científicament que les baixes temperatures ajuden a dormir, unes temperatures que haurien d’estar entre la franja dels 16 i dels 20 graus. De fet, quan la temperatura del cos es refreda, el nostre cervell es prepara per dormir.
  2. Els climes extrems disparen els problemes psicològics. Les zones on es produeixen assíduament huracans, inundacions o nevades, tenen una major probabilitat que la seva població pateixi trastorns mentals. Així que amb el futur canvi climàtic és probable un gran percentatge de la població estigui exposada a problemes de salut derivats dels efectes del canvi climàtic.
  3. La relació entre la calor i els problemes de salut físics. Està provat que l’hivern dispara les depressions i les temperatures suaus fan pujar els nivells anímics i el bon humor. De totes maneres, una calor intensa incrementa el risc de patir deshidratació i cops de calor que poden danyar el cervell.

 

El canvi climàtic canviarà, per tant, la nostra forma de relacionar-nos amb les malalties, tant físiques com psicològiques.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *