Les conseqüències del canvi climàtic

canvi-climatic

El canvi climàtic és un fet. L’escalfament global de la Terra està produint i produirà greus conseqüències en el clima, la biodiversitat i l’atmosfera. Fins i tot es preveu que algunes espècies s’extingeixin del planeta.

Conseqüències del canvi climàtic

Llistarem algunes de les conseqüències més greus del canvi climàtic

Temperatura

La concentració de gasos hivernacle fa que la temperatura mitjana de l’atmosfera augmenti. Es calcula que en els últims cent anys la temperatura mitjana del planeta ha augmentat, aproximadament, 1.5 graus centígrads.

Aquest augment de la temperatura té conseqüències sobre la salut. Són cada vegada més les persones que moren a causa de les altes temperatures. I, també, ha tingut incidència en diversos processos i ecosistemes del planeta.

Creixement del nivell d’aigua per desglaç polar

El desglaç polar pot originar la desaparició d’Holanda i els Països Baixos, la Badia de Sant Francisco i l’Estat de Florida (Estats Units), Beijing i Xangai (Xina), Calcuta (Índia) i Bangladesh, on viuen aproximadament 60 milions de persones.

Fenòmens climàtics

Ja des de fa temps, en un hemisferi del planeta s’estan experimentant els estius més calorosos de la història mentre que, en l’altre, els hiverns són cada vegada més freds.

Tempestes

Les súper tempestes –dins de les quals s’inclouen tifons, huracans i tempestes elèctriques- també, desgraciadament, formen cada vegada més part de la nostra quotidianitat. Hi ha estudis que demostren que un huracà de categoria 5 avui és molt més freqüent que ho era fa mig segle.

I hem de tenir en compte, com en tots els punts, que ens trobem al principi. Es preveu que en 50 anys moltes persones hauran d’abandonar les seves llars; hi haurà països afectats per inundacions, etc.

Sequera

Malgrat que, a priori, pugui semblar que entra en conflicte amb el punt anterior, l’escassetat d’aigua serà cada vegada més habitual, ja que, a causa de les altes temperatures, els rius i pantans estaran cada vegada més buits.

Malalties respiratòries


Cada vegada seran més comunes les malalties respiratòries, infeccioses i cardiovasculars causades per la contaminació
i les plagues d’insectes. Les altes temperatures, tal com hem apuntat, també tindran incidència negativa en la salut.

Alimentació

El cultiu de certs aliments cada vegada serà més complicat perquè els sòls es veuran, evidentment, afectats per les altes temperatures. I moltes zones que ara no ho són, es preveu que es converteixin en desèrtiques.

Està a les mans de tots poder parar aquesta situació que ja està tenint conseqüències nefastes per al planeta que habitem i cada vegada seran pitjors. Fins a arribar a límits que es posarà en perill la nostra supervivència.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *