5 plantes d’interior que purifiquen l’aire

 

platas-interiores-purifican-aire

Ets conscient que la teva casa podria estar albergant toxines no saludables (i invisibles)? Aquests compostos químics es troben en les emissions que generen la pintura, els plàstics, els productes de neteja i nombrosos materials de construcció.

Per sort per a nosaltres, les plantes són unes eternes aliades quan es tracta d’ajudar a netejar l’aire dins de la nostra casa, que normalment està més contaminat que l’aire exterior.

5 plantes d’interior que t’ajudaran a mantenir net l’aire

Àloe Vera

Aquesta planta, amant del sol, és extremadament fàcil de conrear i t’ajudarà a eliminar el benzè de l’aire, un gas que emeten certs productes de neteja basats en químics. L’àloe és una opció fantàstica per a una assolellada finestra de cuina. A més de purificar l’aire, l’àloe també té propietats que poden ajudar a guarir ferides i cremades. No és d’estranyar que s’hagi utilitzat des de fa més de 6.000 anys i, des de llavors, fóra coneguda com “la planta de la immortalitat”.

Crisantem

Aquesta acolorida planta, a més d’il·luminar i donar ambient a qualsevol habitació, també elimina el benzè de l’ambient. Als crisantems els agrada la llum brillant, així que t’aconsellem que li trobis un lloc prop d’una finestra que estigui normalment oberta i per on entri llum solar directa.

Planta aranya

Si ets d’aquells que tendeixen a descurar les plantes d’interior, aquesta serà la teva favorita per la seva resistència. La planta aranya lluita contra el benzè, metanal, monòxid de carboni i xileno, un dissolvent utilitzat en les indústries de cuir, cautxú i d’impressió. A més, aquesta planta d’interior és extremadament recomanable si tens mascotes a casa. La planta aranya creixerà fins i tot en temperatures fresques. Busca-li un lloc amb llum solar indirecta.

Falguera

A aquesta planta és coneguda per la seva propietat de donar humitat a l’ambient i purificar l’aire, i potser és la més adequada per a les llars on hi ha problemes respiratoris. És també capaç d’eliminar contaminants com el formaldehid, el benzè i el xileno. Encara que no tolera el sol directe, a la falguera li agrada abundància de llum solar i terra humida.

Planta serp

També coneguda com a Llengua de Sogra, aquesta planta és molt útil per absorbir els òxids de nitrogen i metanal, comú en productes de neteja, paper higiènic, mocadors d’un sol ús i productes de cura personal. És idea per col·locar-la en la cambra de bany, ja que li agraden els espais amb poca llum i alta humitat. També és apta per a les habitacions. I és que, al contrari que la majoria de les plantes, absorbeixen diòxid de carboni i alliberen oxigen a la nit. Compartir dormitori amb aquestes plantes podria donar-te un lleuger augment d’oxigen durant el somni.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *