etiqueta-energetica

Com usar l’etiqueta energètica per estalviar

etiqueta-energetica

L’etiqueta d’eficiència energètica és una eina informativa al servei dels compradors d’aparells consumidors d’electricitat que, per llei, estan obligats a portar els electrodomèstics el consum dels quals sol ser bastant elevat (forns elèctrics, rentadores, rentavaixelles) o continuat (frigorífic, congelador).

Utilitza l’etiqueta energètica per estalviar

Gràcies a aquest adhesiu podem conèixer el consum d’aquests aparells. D’aquesta manera, quan hàgim de comprar un electrodomèstic nou, podem escollir aquells que consumen menys perquè ens ajudin a estalviar.

Les etiquetes energètiques  inclouen les dades sobre consum i eficiència que aporten els fabricants i els distribuïdors (tendes on compra el consumidor final) han de mostrar-les obligatòriament en cada electrodomèstic posat a la venda de les categories que es mostren a continuació.

Electrodomèstics amb obligació d’etiqueta energètica

– Frigorífics i congeladors.
– Rentadores.
– Rentavaixella
– Assecadores
– Rentadores-assecadores.
– Fonts de llum domèstiques
– Forns elèctrics.
– Aires condicionats.

Entendre l’etiqueta energètica

Existeixen 7 classes d’eficiència diferenciades per codis de lletres i colors. El color verd i la lletra A són per als electrodomèstics més eficients, i el color vermell i la lletra G pels menys eficients.

En el cas dels frigorífics i congeladors, existeixen a més les classes A+ i A++, l’eficiència energètica de les quals és major (consumeixen entre un 58% i un 70% menys del consum normal).

No obstant això, el nombre màxim de classes serà sempre de 7, de manera que si un producte es classifica com A+, la classe menys eficient serà la F (i no la G), i així successivament (a un nou producte de classe A++ li correspondrà la classe I com la menys eficient i a un A+++ li correspondrà la classe D).

Per a què serveix l’etiqueta energètica?

Comprar un electrodomèstic de la categoria A suposarà un estalvi energètic enorme al llarg de tota la seva vida útil. Si bé és cert que els aparells de la classe A són més cars a priori que els de la lletra G, al llarg del temps consumirà i contaminarà molt menys.

  • Els que pertanyen a la classe A es consideren com els més eficients, ja que el seu consum d’energia és inferior al 55%.
  • La categoria B presenta un nivell de consum una mica més elevat, entre 55% i el 75%
  • Els de la classe C són els que gasten entre el 75% i el 90%.

Tria electrodomèstics A+++, ja que són els que gaudeixen d’una excel·lència energètica. Això implica que el seu consum és el més baix de tots, de manera que suposaran el màxim estalvi. Amortitzaràs la diferència de preu en un any.

A més, aquests electrodomèstics són també ecològics, ja que necessiten menys recursos per oferir els mateixos resultats. Compra electrodomèstics A+++ i estaràs millorant el futur del medi ambient i la teva qualitat de vida.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *