plantas-casa-roigsat

5 beneficis per a la salut de les plantes en la llar

plantas-casa-roigsat

Tots sabem que tenir plantes a casa fa que la nostra llar sigui més atractiva. Però si aprofundim una mica més enllà de la seva bellesa física, descobrirem quins beneficis tenen les plantes d’interior en la teva salut.

Beneficis per a la salut de les plantes en la llar

Les plantes redueixen l’estrès i creen un sentiment de benestar

La majoria de nosaltres ens sentim millor quan estem prop de la naturalesa, ens fa sentir més a gust amb l’entorn. Experimentem menys estrès quan hi ha plantes que ens envolten. En els llocs de treball, tenir plantes al voltant incrementa la productivitat, redueix els errors i minimitza els riscos de malaltia.

Les plantes milloren la qualitat de l’aire que respirem

La inhalació suposa l’entrada d’oxigen en el nostre organisme i l’exhalació, l’alliberament de diòxid de carboni. Durant la fotosíntesi, les plantes fan el contrari: absorbeixen diòxid de carboni i expulsen oxigen, per la qual cosa es converteixen en els nostres grans aliats. Les plantes ajuden a incrementar els nivells d’oxigen i els nostres cossos ho agraeixen.

No obstant això, és necessari recordar que la fotosíntesi es deté a la nit i la majoria de les plantes absorbeixen oxigen i alliberen diòxid de carboni. Existeixen excepcions, com la planta serp, que a la nit continuen alliberant oxigen, la qual cosa implica que podem utilitzar-les en dormitoris per mantenir l’oxigen que flueix a la nit.

Les plantes ajuden a reduir el soroll ambiental

Les plantes d’interior poden ajudar a reduir els nivells de soroll de fons dins dels edificis. En llocs tancats i amb molt soroll, contribueixen a ofegar el soroll fent-lo menys agut i molest. Les fulles de les plantes absorbeixen o reflecteixen els sorolls de fons i així l’ambient es torna més confortable.

Les plantes redueixen les possibilitats de patir malalties

En l’aire lliure, les arrels de les plantes aprofiten l’aigua que s’evapora a través de les seves fulles en un procés conegut com a transpiració. Aquests representa al voltant del 10% de la humitat en l’atmosfera. El mateix ocorre en les llars, de manera que s’incrementa la humitat a l’interior. Si bé això pot resultar poc atractiu durant els mesos calorosos i humits, serà una benedicció durant els mesos més secs o si vius en un ambient àrid.

La utilització de plantes a l’interior de la llar disminueix la incidència de sequedat en la pell, refredats, mals de coll i tos seca.

Les plantes incrementen la curació

Qui no ha portat flors a un malalt que és ingressat en un hospital? És possible que ho hàgim fet solament per inèrcia, sense conèixer que, veritablement, les plantes són molt efectives per ajudar al fet que les persones recentment operades es recuperin més ràpidament.

Un estudi realitzat per la Universitat de l’Estat de Kansas, als Estats Units, va trobar que l’ús de les plantes durant la recuperació de la cirurgia va conduir a una millora significativa en les respostes fisiològiques, com s’evidencia per la disminució de la pressió arterial sistòlica i les qualificacions més baixes de dolor, ansietat i fatiga en comparació als pacients sense plantes a les seves habitacions.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *