ventilacion-casa-roigsat

Per què és important la ventilació en la llar?

ventilacion-casa-roigsat

De mitjana, les persones gastem al voltant del 90% de la nostra vida en interiors. Atès que la majoria de les activitats que realitzem les persones tenen lloc a l’interior, l’ambient de les llars té un impacte important en la salut de la majoria de la població. Una bona ventilació de la llar pot ajudar a mitigar aquests riscos per a la salut.

Beneficis d’una bona ventilació de la llar

La ventilació pot ajudar a reduir la condensació

La ventilació pot ajudar a reduir la condensació que es produeix quan l’aire humit es refreda ràpidament i ja no es pot contenir tota la humitat en forma de vapor d’aigua. La humitat migra a la superfície més freda i allí es condensa, formant gotes d’aigua en les finestres, parets o altres superfícies.

Si la humitat dins de la casa no es controla, amb el temps poden sorgir taques en les parets, floridura, i fins i tot danys estructurals en suports de fusta. Una bona ventilació pot ajudar a regular els nivells d’humitat i controlar la condensació.

La ventilació redueix les concentracions de gas radò

El gas radò és un gas incolor i inodor que es forma per la descomposició natural de l’urani en roques i sòls de certs llocs. El gas radò s’ha relacionat amb alguns casos de càncer de pulmó per l’Organització Mundial de la Salut. A les cases que estan prop de les mines, instal·lacions de tractament d’aigua i coves, el gas radò pot quedar atrapat si no hi ha una ventilació adequada, provocant que les concentracions de gas es disparin. Amb una ventilació adequada, podràs reduir les concentracions de gas radò a nivells saludables.

La ventilació disminueix la concentració de químics

Alguns productes domèstics, com els productes de neteja, o fins i tot materials com els plàstics i la pintura poden arribar a ser tòxics en grans concentracions. Emmagatzemar bé els productes químics i una correcta ventilació pot ajudar a mantenir els nivells de químics en una proporció que no sigui tòxica.

La ventilació limita les al·lèrgies

Els al·lergògens com el pol·len, la pols i altres partícules poden quedar atrapades i concentrades a l’interior d’una casa quan la seva ventilació és insuficient. Per això, una ventilació continuada ajudarà a eliminar les partícules grans i la pols de l’aire. D’aquesta manera, es reduiran els símptomes de l’al·lèrgia, fent que l’aire interior sigui més còmode per a les persones al·lèrgiques.

La ventilació protegeix la salut respiratòria i prevé l’asma

Els ambients humits amb floridura poden contribuir al desenvolupament de l’asma i altres malalties respiratòries. A més, els àcars de la pols sobreviuran i es multiplicaran en ambients humits, cosa que, en contacte amb la pell humana, pot generar èczemes, picors i problemes respiratoris. Ventila ben tots els racons de la casa per prevenir aquests problemes.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *