salut

Els 5 factors que ens impedeixen tenir una bona salut  

salut

L’avenç en els tractaments mèdics, la millora de les condicions de vida i també de la higiene han contribuït a un increment de l’esperança de vida en els països desenvolupats. Així i tot és precisament en aquests països, per la seva forma de vida on estan apareixent nous factors que ens impedeixen gaudir d’una bona salut tot i les millores en l’àmbit de la medicina. T’expliquem quins són.

Els factors més habituals que afecten la salut de les persones

L’OMS ha publicat un informe que posa de manifest les desigualtats que pateixen molts dels 53 països ubicats a la denominada regió europea. Es tracta del primer document d’aquest tipus que elabora l’Organització Mundial de la Salut i que proporciona dades i eines per poder fer front a aquestes desigualtats en matèria sanitària.

  1. Seguretat d’ingressos i protecció social. No arribar a final de mes és un dels principals obstacles per a gaudir d’una bona salut. Per què? El fast food és més econòmic que el de qualitat. Els ultra processats també enfront d’aliments reals com a fruites, verdures, etc.
  2. Condicions de vida. Fa referència a la mena d’habitatge i l’entorn en el qual es viu. Un lloc amb deficiències, perillositat, poc confort… Tot afecta la salut.
  3. Capital social i humà. Ens referim als nivells de confiança o violència.
  4. Accés i qualitat de l’atenció sanitària. Països en els quals la sanitat no és universal i els tractaments mèdics es paguen. Això pot conduir al fet que moltes persones prioritzin altres aspectes com el pagament de l’habitatge i l’alimentació restant-li importància a proves que hagin de realitzar-se, per exemple.
  5. Mercat laboral. Finalment, la qualitat de l’ocupació, el tipus de contracte i el fet d’estar empleat afecta a la nostra salut.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *