al·lèrgia primaveral

Com prevenir l’al·lèrgia primaveral

al·lèrgia primaveral

Els al·lergògens són els causants directes de les al·lèrgies. Aquestes partícules, suspeses en l’aire, són perilloses pel sistema immune i són les culpables de la temuda al·lèrgia primaveral. Durant aquesta estació, els símptomes d’aquestes al·lèrgies (tos, esternuts, rinitis, etc.) comencen a proliferar a causa de les partícules de pol·len de la vegetació.

Què és l’al·lèrgia primaveral?

El major causant de les al·lèrgies a la primavera és el pol·len. Són diminuts grans emesos a l’aire pels arbres, pastures i tot tipus de vegetació amb la finalitat de fertilitzar altres plantes. Quan aquestes partícules de pol·len ataquen a una persona al·lèrgica, s’activen els protocols de protecció.

Símptomes de l’al·lèrgia primaveral

Els principals símptomes de l’al·lèrgia primaveral afecten, generalment, a l’aparell respiratori. Si alguna vegada es presenten aquests símptomes, el millor és consultar amb l’especialista:

  1. Picor en els ulls o en el nas
  2. Moqueig acompanyat de congestió nasal
  3. Tos, sobretot després d’haver fet exercici físic
  4. Dificultat per respirar
  5. Enrogiment en la pell
  6. Llagrimeig
  7. Molèsties a la llum
  8. Esternuts

Consells per prevenir les al·lèrgies

Netejar la casa freqüentment

Es recomana passar l’aspiradora una o dues vegades per setmana. A més, netejar la pols amb freqüència amb un drap humit que capturi la pols en lloc de dispersar-ho amb un plomall. Els al·lergògens, com la floridura i els àcars, es poden amagar en molts racons de la casa. Considera també la neteja dels aparells de ventilació i climatització per eliminar possibles fonts d’al·lèrgies de manera més eficient.

Evitar sortir durant l’alba i vesprejar

Són els dos moments del dia amb una major concentració de pol·len. Si realitzes activitats físiques a l’aire lliure, però ets al·lèrgic, es recomana ocupar un espai tancat per evitar el pol·len que circula en l’aire. Per això, el millor és programar les sortides i evitar els dies de major pol·linització.

Mantenir les finestres tancades

Tancar les finestres de casa i cotxe són bons consells per als al·lèrgics. En aquest cas, encendre l’aire condicionat pot ajudar a evitar que entre més pol·len per les finestres i evitar complicacions respiratòries greus.

Allunyar-se el màxim possible dels al·lergògens

S’han d’evitar aquells objectes que puguin emmagatzemar pols i, a més, sacsejar els mobles amb un drap humit. El contacte amb gossos i gats també afecta els al·lèrgics. El pol·len es pot aferrar al pèl dels animals i transferir-ho dins de casa.

Evitar estendre la roba a l’exterior

És preferible utilitzar l’assecadora en dies amb molta pol·linització perquè aquest es pot aferrar als llençols i la roba. Per tant, estendre a l’exterior durant la primavera és una mala idea pels més al·lèrgics.

Escampar aigua a casa

Es pot millorar l’ambient de la casa escampant aigua amb freqüència a les habitacions. Sobretot en els dormitoris i abans d’anar a dormir.

 

Si pel ritme actual de vida és impossible evitar les al·lèrgies de primavera per complet, el millor és consultar a l’especialista per buscar un tractament.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *