cortinas

Com triar les cortines perfectes per estalviar electricitat

cortinas

Pot semblar una qüestió trivial, merament decorativa, però l’elecció de les cortines és molt important per a la il·luminació de les habitacions i fins i tot per estalviar en electricitat.

Aquí tens alguns consells que t’ajudaran a escollir l’estil més adequat per a la teva llar.

Per què una cortina?

Abans de decidir-te per un tipus de cortina, seria bo que pensessis quina serà la funció de la cambra, quanta llum necessites que entri per la venda i quin nivell de privacitat vols. Pensa també en les vistes que tens a través de la finestra i decideix si prefereixes camuflar-les, sense bloquejar la llum, o prefereixes un tipus de cortina que et permeti realçar aquestes vistes de l’exterior.

Tria el tipus de cortina

Una vegada que tinguis clar per a què faràs servir la cortina, pots començar a definir els detalls. Amb tants models que existeixen, és difícil decidir-se per un tipus de cortina per a cada finestra. Podem triar entre cortinetes, cortines, persianes, estores o panels japonesos. Si el teu objectiu és que l’habitació estigui el més il·luminada possible, l’opció més funcional són les cortines, que solen estar fetes de teles lleugeres o semitransparents. Si busques una opció decorativa, pràctica i que t’estalviï en electricitat, combina cortinetes amb cortines agrupades als costats, ja sigui amb un recollit o lligat. La combinació de cortinetes i cortines contribueix a aïllar la casa del fred, i a l’estiu evita que entri massa sol i permet mantenir la casa més fresca.

Les persianes i els estors són una bona opció per a habitacions que reben la llum del sol directa en les hores de més calor. El seu principal avantatge és que et permeten regular fàcilment la intensitat i la direcció de la llum. Si vols bloquejar la llum del tot, escull un estor opac.

Les cortines curtes, per contra, cobreixen només la meitat inferior de la finestra i ofereixen la combinació perfecta de llum i privacitat. Són ideals per usar-les en les finestres de la cuina o el bany.

Tria la tela adequada

Trobar el teixit adequat és un aspecte fonamental perquè ens permet deixar passar la llum requerida. En habitacions amb poca il·luminació, és convenient una cortina lleugera i translúcida, que permeti entrar la llum donant intimitat. En canvi, en zones exposades a una gran quantitat de llum solar, són necessàries cortines més gruixudes per evitar l’excés de calor en els mesos d’estiu.

Una combinació interessant és utilitzar una cortina lleugera darrere d’altra amb més cos, per disposar alternativament d’una o altra depenent de la necessitat de foscor o llum, però sempre protegint-ne la privacitat.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *