Consells per reduir les al·lèrgies incrementades per la calefacció

allergia-calefaccio

Els que sofrim al·lèrgia a la pols sabem que hem de conviure amb això els 365 dies a l’any i és realment incòmode als espais tancats.

No importa si la nostra casa està extremadament neta, sempre hi haurà algun racó que acumuli àcars i partícules de pols. Segurament rentaràs els llençols almenys una vegada a la setmana i passaràs l’aspirador tant com la teva rutina t’ho permeti. Però hi ha una cosa en la qual potser no havies pensat: el teu sistema de calefacció.

Per què la calefacció pot incrementar les al·lèrgies?

Si tenim en compte com funciona el sistema de calefacció entendrem per què els àcars de la pols es senten tan còmodes en la nostra llar quan tenim la calefacció encesa. Els radiadors produeixen corrents on la calor s’eleva des dels radiadors i s’estén per tota l’habitació. D’aquesta manera, es creen petits corrents ascendents de calor capaços de moure la pols i fer-la circular per l’aire.

Però, a més, la humitat generada per aquests equips i els espais que es ventilen menys pel fred (un gran error) generen un àmbit propici per a l’acumulació de pols i àcars. Per això, en aquesta època de l’any és necessari tenir certes cures pel que fa a la ventilació dels ambients i el funcionament dels artefactes. De fet, un estudi realitzat pel Chest Research Institute de Birmingham (Regne Unit) va determinar que el diòxid de nitrogen, un dels residus de la combustió realitzada pels sistemes de calefacció, redueix la funció respiratòria de les persones i incrementa la seva sensibilitat als àcars de la pols.

Quin sistema de calefacció triar?

  • Calefacció amb radiadors: si casa teva té aquest sistema de calefacció i encara no està en els teus plans canviar-lo, et recomanem que mantinguis les habitacions ben ventilades i passis l’aspiradora amb molta freqüència. Igualment, és important revisar i netejar bé els radiadors per evitar la formació de pols, floridura i bacteris.

  • Calefacció elèctrica: igual que els sistemes anteriors, aquests també distribueixen els àcars i la pols juntament amb l’aire calent. No obstant això, aquests no emeten gasos nocius per al sistema respiratori. Així que per mantenir les al·lèrgies sota control, solament necessitaràs netejar l’habitació i els filtres, així com fer un manteniment regular de l’aparell.

  • Calefacció per calor radiant: aquests són els sistemes que escalfen l’aire directament, de manera que no aixequen la pols. La climatització per radiació utilitza el terra o el sostre com a sistemes radiants. Aquesta és la millor opció per a les persones amb al·lèrgies a la pols, ja que redueix la proliferació d’àcars, no produeix condensacions per excés d’humitat ni afecta les vies respiratòries perquè no consumeix oxigen.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *