Una persona aprenent a com netejar una estufa de gas

Com netejar una estufa de gas?

Una persona aprenent a com netejar una estufa de gas

Les estufes de gas són aparells que consumeixen poc i escalfen ràpidament la nostra llar. Per netejar una estufa de gas, des de RoigSat us presentem la rutina que heu de seguir.

La neteja és necessària per mantenir una estufa de gas en bones condicions. No només afavoreix l’estètica de casa, sinó que també és un hàbit que ens dona seguretat i eficiència energètica a la nostra llar. Per netejar una estufa de gas, des de RoigSat us expliquem quins són els passos que heu de seguir.

Desconnecta l’estufa

Abans de començar a netejar una estufa de gas, hem d’assegurar-nos que està apagada. És important comprovar que estigui freda. També hem de retirar tots els objectes que es trobin a prop de l’estufa i que ens puguin molestar durant la rutina de neteja.

Treu les parts desmuntables

Les estufes tenen elements que es poden desmuntar, i és important que ho fem abans de posar-nos a netejar una estufa de gas. Algunes d’aquestes peces són els cremadors o les graelles. Retirar-les ens ajuda a netejar d’una manera més eficaç.

Utilitza els productes adients

A l’hora de netejar les superfícies d’una estufa, hem d’evitar els productes químics que puguin fer malbé els components de l’aparell. Per això, hem d’optar pels productes neutres, és a dir, que no siguin inflamables. El que us recomanem és fer servir un drap humit barrejat amb aigua i sabó.

Neteja el cos de l’estufa

Quan ens posem a netejar una estufa de gas, hem de parar especial atenció a les superfícies externes. Cal que fem la neteja amb cura, detenint-nos a les zones en què s’ha acumulat greix o brutícia.

Neteja les peces

És important que netegem les graelles o cremadors que haguem retirat. Per fer-ho, us recomanem utilitzar una esponja i aigua amb sabó. Abans de tornar-los a col·locar, ens hem d’assegurar que estan completament secs.

Revisa l’estufa

Les estufes de gas són una opció segura per a les nostres llars. A l’hora de netejar una estufa de gas, hem de comprovar que totes les connexions de gas es troben en un bon estat. D’aquesta manera, evitarem fugues que ens puguin suposar problemes.

Quan revisem el nostre aparell, cal que parem atenció al regulador de temperatura i la manguera. És molt important comprovar que estiguin en bon estat i que no filtrin el gas de manera descontrolada. A més, cal corroborar que l’exterior de l’estufa es troba en bon estat. Per això, les rodes han d’estar fermes i permetre la mobilitat.

Fes una prova de funcionament

Quan tot estigui net i al seu lloc, fer una petita prova ens donarà la certesa que tot funciona adequadament. Una vegada haguem seguit tots aquests passos, tindrem l’estufa llesta per escalfar la llar durant els dies de fred.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER