Una dona s'assegura de mantenir la casa escalfada amb el manteniment de la caldera

Com mantenir la casa escalfada?

Durant aquests dies d’hivern, hi ha diverses accions que podem fer en el nostre dia a dia per mantenir la casa escalfada.

Durant l’hivern, és habitual que les temperatures baixin bruscament. En certs moments del dia, els termòmetres baixen i, si no tenim la casa preparada, podem passar molt de fred. En el nostre dia a dia, podem mantenir la casa escalfada mentre estalviem en energia i diners. Des de RoigSat, us presentem diverses recomanacions per tenir una temperatura adequada a casa.

A banda de seguir aquests consells, és imprescindible que mantinguem la nostra caldera en bon estat. A RoigSat comptem amb els millors professionals en manteniment de calderes, de manera que puguis mantenir la casa escalfada en tot moment.

Ventilar és important

Hi ha persones que procuren ventilar el menys possible per no passar fred. Tot i això, és important fer-ho per evitar problemes de condensació que ens generin impactes negatius en la salut.

Per evitar que entri molt d’aire fred a casa nostra i mantenir la casa escalfada, hem de ventilar la casa a primera hora del matí i no més de 10 minuts. D’aquesta manera, ventilarem durant prou estona i ens assegurarem que cuidem de la nostra salut.

Tanca portes interiors

Si les habitacions són buides, sempre hem de tancar les portes. D’aquesta manera, la calor es concentra més fàcilment a la nostra llar. Si totes les persones que convivim ens posem al menjador, la calor es concentrarà en aquesta zona. D’aquesta manera, ens assegurarem de mantenir la casa escalfada.

Apuja persianes durant hores de sol

Per treure profit de les hores de sol, és important apujar les persianes perquè els rajos solars entrin a casa nostra i escalfin l’ambient. En funció de quina sigui l’orientació de la llar, el moment de més hores de sol serà diferent i durarà més o menys estona. Una vegada s’hagi fet fosc, haurem d’abaixar les persianes per no perdre l’energia que hem aconseguit durant aquest temps.

Aïlla portes i finestres

Per evitar que ens entri el fred del carrer, és imprescindible que invertim en aïllar adequadament les portes i finestres. En cas que no ens ho puguem permetre, recomanem utilitzar cinta aïllant per tapar les possibles esquerdes o fuites que tinguem.

No et desabriguis!

Una vegada som dins de casa, és normal que vulguem posar-nos roba còmoda. Tot i això, és important que ens escalfi per mantenir el nostre cos a una bona temperatura. Els pijames gruixuts són ideals per no passar fred quan estem descansant o dormint.

Les bates, mantes o estores també ens ajuden a mantenir la casa escalfada sense haver d’apujar la calefacció. D’aquesta manera, estalviarem tant en un sentit energètic com econòmic.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER